רע"צ 30077-08-15

: | גרסת הדפסה
רע"צ
בית משפט השלום תל אביב - יפו
30077-08-15
6.9.2015
בפני השופט:
משה סובל-שלום ת"א

- נגד -
המבקשת:
עביר כיוף
המשיבה:
אלי ברלב בע"מ
החלטה

1.בפניי בקשתה של המבקשת וצד ג ליתן לה רשות ערעור על החלטתה מיום 18.6.15 של כב' רשמת ההוצל"פ גב' קרן פרג'ון זיטמן בתיק הוצל"פ 01-24794-11-9 שהורתה על הטלת עיקולים על רכבים הרשומים ע"ש המבקשת וכן הטלת עיקול מיטלטלין על הציוד הקבוע הנמצא אצל המבקשת במרכול ליד המזרקה בכניסה לכפר עוספיה, למעט 4 מצלמות ודי.וי.די.

העיקול הוטל לאחר שהגיעה הרשמת הנכבדה למסקנה כי קיימת זהות מוחלטת בין החייבת, רוני כיוף לשיווק בע"מ, לבין חברת ר.ש. ישיר בע"מ, לה הועברו פעילות החייבת לבין המבקשת שקיבלה לידיה את המשך ניהול העסק.

2.יש להדגיש כי אין המדובר בעיקול אצל צד ג אלא בעיקול רכושה של החייבת, בדרך של הרמת מסך, לאחר שעפ"י הנטען הבריחה החייבת את רכושה לחברת ישיר וממנה הועברו למבקשת.

מי שמעורב בכל הגופים המשפטיים והיה הרוח החיה הינו בעלה של המבקשת, רוני כיוף שהוכרז כחייב מוגבל באמצעים, איננו החייב אישית בתיק ואין ההחלטה נשוא הבר"ע מתייחסת אליו.

ב"כ המשיבה הגיש תגובה לבר"ע וטוען שיש לדחותה, מהנימוקים שפרט בתגובה.

3.אין מחלוקת כי לרשם ההוצל"פ הוקנתה הסמכות להטיל עיקול, אגב הרמת מסך, על מטלטלי חייב גם אם מוחזקים בידי צד ג וכאשר הוכח לו כי קיימת זהות בין החייב לבין צד ג.

המבחנים אשר על רשם ההוצל"פ לבחון הינם טכניים במהותם ואין המדובר רק במקרה של העברת נכסים מחייב לצד ג אלא גם כאשר נכסי החייב מועברים בדרך שרשור למחזיק הסופי, במטרה להבריח הרכוש של החייב ולמנוע הטלת עיקול.

בין המבחנים הטכניים ניתן לשקול הזהות בכתובת הפעילות, הציוד הקבוע והמכונות, סוג העסק הזהה והמעורבות של אותו אדם בחייבת ובצד ג. ראה הפסיקה בנדון לרבות הלכת רשף קבלנים והלכת גל יעד.

4.בענייננו קבעה הרשמת בהחלטתה המנומקת את קיומה של הזהות המוחלטת בין ציוד ורכוש החייבת לבין המבקשת, כאשר בעלה של המבקשת שהיה הרוח החיה, מצוי בקשיים כלכליים והוכרז כמוגבל באמצעים.

בפני הרשמת, עובר למתן ההחלטה, היו מסמכים וכן נחקרו בפניה הצדדים באופן שהביא למסקנה המצדיקה הטלת העיקולים.

עוד יצויין כי החלטה על עיקול הרכוש הקבוע אצל חברת ישיר כרכושה של החייבת וכן לגבי הרכבים כבר ניתנה החלטה בתאריך 17.7.14, לגביה לא מתייחסת הבקשה למתן רשות ערעור. ואולם משביקשה המשיבה לבצע את העיקולים אצל ישיר בע"מ, התברר לה כי הנכסים, נכסי החייבת, הועברו למבקשת הרשומה כעוסק מורשה בכתובת בו ניהלה ישיר את עסקיה, שד' אבא חושי 48 עוספיה.

5.אינני נדרש לטענות המבקשת בדבר הקשר שבין החייבת לבין ישיר בע"מ שכן אלו הוכרעו בהחלטה קודמת שאיננה נשוא הבר"ע.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>