רע"צ 28215-02-15 אבראהים נ' דוד דוידוב בע"מ ואח'
|
רע"צ בית משפט השלום תל אביב - יפו |
28215-02-15
17.2.2015 |
|
בפני השופט: עודד מאור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: אמנה אבראהים |
משיבים: 1. דוד דוידוב בע"מ 2. ש.י. קליפ ייבוא וסחר בע"מ 3. פנחס טוהליאן 4. אומגה אלקטריק טקס בע"מ 5. בבאי ציונה אופנת הופ 6. דוד אזולאי 7. יוסף אלחלבי 8. דוד דוידוב בע"מ. 9. מ.א. עפיפי תעשיות עץ בע"מ 10. מושיר אלשנדוג'לי 11. אחמד אבו אלהיג'א 12. בנק מרכנתיל דיסקונט יפיע 17628 13. יעקב בטש 14. משה אשכנאזי 15. חברת החשמל עפולה 16. פואד דיאב 17. אופנת מבט עוזי עזרא בע"מ 18. שרהם הוריזדה |
| פסק-דין | |
לפני בקשת רשות ערעור על החלטת רשמת ההוצאה לפועל (גב' קרן בקשי), מיום 11.1.15 בתיק הוצאה לפועל 01-42644-06-5, במסגרתה דחתה את בקשת המבקשת להכרזתה כחייבת מוגבלת באמצעים.
כנגד המבקשת מתנהלים 18 תיקי הוצאה לפועל בהיקף של כ- 790,000 ₪.
המבקשת הגישה לפני רשמת ההוצאה לפועל, בקשה להכרזתה חייבת מוגבלת באמצעים ולאיחוד תיקיה, כשביקשה להעמיד את צו התשלומים החודשיים על סך של 200 ₪.
המבקשת טענה לפני הרשמת הנכבדה, שהינה עקרת בית נשואה ואם ל- 4 ילדים. בנוסף, טענה שבעלה לא עובד כיום וכי מקור ההכנסה היחיד לתא המשפחתי הינו קצבת הבטחת הכנסה בסך של 2,700 ₪ בנוסף לסך של 518 ₪ המשולם כקצבת ילדים.
המבקשת טוענת כי המצב אליו נקלעה מקורו בחנות בגדים אשר ניהלה ביחד עם בעלה, אשר נאלצו לסגור אותה לאור הצטברות חובות בסכומים של עשרות ואף מאות אלפי שקלים.
נטען שכנגד הבעל מנוהלים 45 תיקי הוצאה לפועל בהיקף של 947,858.84 ₪ ובעניינו הוגשה בקשה להכרזתו כפושט רגל.
עוד טענה המבקשת, כי בעבר הוכרזה כחייבת מוגבלת באמצעים ונוהל תיק איחוד בעניינה במסגרתו הוטל עליה צו תשלומים בסכום של 650 ₪, אולם זה פוזר לאחר שהמבקשת לא הצליחה לעמוד בצו התשלומים מאחר וגם נגד בעלה הוטל צו תשלומים דומה, כשמצבם הכלכלי הקשה מנע מהם להמשיך לעמוד בצו התשלומים.
מוסיפה וטוענת המבקשת, שאף פנתה להליך של פשיטת רגל, וניתן נגדה צו כינוס שבמסגרתו הוטל עליה צו תשלומים בסך של 500 ₪, אולם המבקשת לא עמדה בתשלום החודשי, בשל מצבה הכלכלי הקשה שהחמיר, משכך נדחתה בקשתה להכריז עליה כפושטת רגל.
לטענת המבקשת, דחיית בקשתה לא תועיל לנושיה והנזק הנגרם למבקשת עולה על הנזק אשר ייגרם לנושיה.
הרשמת הנכבדה דחתה את בקשת המבקשת, בין היתר מהנימוקים שהמבקשת ובעלה אינם מממשים את פוטנציאל ההשתכרות שלהם, שהמבקשת לעולם לא תוכל לפרוע את חובותיה או שלכל הפחות יארכו שנים רבות. עוד קבעה הרשמת הנכבדה, שנוכח כך, שהמבקשת הייתה בעבר בהליך פש"ר אשר בוטל ונוכח סך החובות של החייבת לא יהא תועלת לחייבת או לזוכים בניהול הליכי הוצאה לפועל כנגד המבקשת.
הרשמת קבעה למבקשת צו תשלומים בסך של 150 ₪ בתיק הפרטני וקבעה כי באשר לשאר התיקים על המבקשת להגיש בקשה מתאימה בהם.
לאחר עיון בבקשת רשות הערעור על נספחיה, אני דוחה את הבקשה בלא צורך בקבלת תשובה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|