רישוי עסקים – מחוז מרכז משטרת ישראל נ' פלג

: | גרסת הדפסה
רע"ס
בית משפט השלום כפר סבא
65595-05-18
13.5.2019
בפני השופט:
דרור קלייטמן

- נגד -
מאשימה:
רישוי עסקים – מחוז מרכז משטרת ישראל
עו"ד אלעזר שולץ
נאשם:
רועי פלג
עו"ד אבי אודיז
הכרעת דין
 

 

בהתאם לסעיף 182 לחוק סדר הדין הפלילי אני מודיע בפתח הכרעת הדין כי החלטתי לזכות את הנאשם מאישומו בביצוע עבירה של עיסוק בעסק ללא רישיון.

רקע

  1. נגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו ביצוע עבירה של עיסוק בעסק ללא רישיון, בכך שבתאריכים 4-5.5.18 היה הבעלים, מנהל או עובד במסיבת טבע ביער קולה. על פי כתב האישום, בעסק הוגשו משקאות משכרים או שהוא שימש כדיסקוטק או כגן שמחות/אירועים.

  2. הנאשם טען באמצעות בא כוחו כי כלל לא מדובר בעסק הטעון רישיון אלא במסיבה בה חלקו המשתתפים בעלותה.

    ראיות הצדדים 

  3. חלף שמיעת ראיות, הסכימו הצדדים כי חומר הראיות יוגש לבית המשפט בהסכמה ויישמעו סיכומים.

  4. לבית המשפט הוגשה הודעת הנאשם במשטרה (ת/1), תמונות שצולמו במקום (ת/2), עדויות שנגבו (ת/3-7) מזכרים שנרשמו (ת/8-9), התראה שנמסרה לנאשם (ת/10), שטר חוב וחוזה (ת/11),דו"חות פעולה(ת/12-13), תעודת עובד ציבור (ת/14).

  5. בכל הנוגע למסמך ת/9, טען ב"כ הנאשם כי אין להתייחס אליו מאחר ומדובר בעדות שמועה.

     

    טיעוני הצדדים

  6. ב"כ המאשימה, עו"ד אלעזר שולץ, טען כי אין מחלוקת על כך שמדובר באירוע בו השתתפו למעלה ממאה אנשים, כאשר הנאשם הוא שארגן את האירוע ולא היה לאירוע זה רישיון עסק. עולה מהעדויות כי האירוע התרחש ב"שטח אש" ואף נתפסו סמים על הנאשם וכי במסיבה היו סמים מסוגים שונים. לטענת המאשימה הראיות אותן הציגה מעידות על כך שמדובר בעסק ולא באירוע פרטי ואשר על כן הוא טעון רישיון עסק. העסק המדובר הוא דיסקוטק, גן אירועים ומקום בו מוגשים משקאות משכרים. נטען עוד, כי מהראיות עולה שהנאשם תכנן את האירוע זמן רב ותחום מומחיותו של הנאשם הוא מוסיקה, ובנתונים אלו יש על מנת להצביע כי מדובר בעסק. עוד נטען, כי הוכח שנגבה כסף מהמשתתפים וכל אחד היה מחויב לשלם. המשתתפים היו "ערב רב" של אנשים ולא חברים קרובים אשר מוכרים לנאשם. למקום הובאו משקאות משכרים שנמכרו ואף מקפיא ומערכת הגברה ונעשתה אף הכנה לאירוע בכך שהנאשם הגיע מספר ימים קודם לו על מנת לנקות את המקום. המארגנים אף דאגו לכך שישהה במקום אמבולנס. טענת המאשימה היא כי די בהפיכת המקום לגן אירועים באופן חד פעמי על מנת שיחויב ברישיון עסק.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

חזרה לתוצאות חיפוש >>