רע"ס 14670-09-17 מדינת ישראל נ' בטיא ואח'

: | גרסת הדפסה
רע"ס
בית משפט השלום נתניה
14670-09-17
6.12.2017
בפני השופטת:
אתי כרייף

- נגד -
מאשימה:
מדינת ישראל
נאשמים:
1. אריה בטיא
2. בן בטיא
3. סופר סטאר שיווק בע"מ

החלטה

  1. בקשה לביטול כתב האישום לפי סעיף 149(10) לחוק סדר הדין הפלילי .

  2. כנגד שלשת הנאשמים הוגש ביום 7.9.17 כתב אישום המייחס להם עבירות בגין עיסוק בעסק ללא רישיון לפי סעיף 4 , 14 ו15 לחוק רישוי עסקים, תשכ"ח – 1968 (להלן : "החוק") ואי קיום צו שיפוטי לפי סעיף 18 לחוק .

  3. בהתאם לכתב האישום ובתמצית , הנאשמת 3 הינה חברה בע"מ (להלן : "החברה) שעסקה בין היתר במכירת מזון או משקאות משכרים לצריכה במקום והנאשמים 1 ו2 אחראים מכוח פעילות בחברה . נטען כי הנאשמים עסקו בעסק ללא רישיון וללא היתר זמני ובניגוד לצו שיפוטי שניתן ביום 10.2.13 במסגרת רע"ס 496-09-12 אשר נכנס לתוקפו ביום 9.2.14.

  4. בפתח דיון ההקראה ביום 12.11.17 הודיע ב"כ הנאשמים כי בכוונתו להעלות טענה מקדמית וזו הורחבה בכתב והוגשה לעיוני ביום 19.11.17 לפיה יש לבטל את כתב האישום בהיותו עומד בסתירה מהותית לעקרונות של צדק והגינות משפטית – לפי סעיף 149(10) לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב], התשמ"ב – 1982.

  5. לטענת ב"כ הנאשמים מדובר במי שטורחים ועמלים להשגת רישיון העסק מזה שנים רבות מאז תחילת שנת 2012 וכי ניסיונותיהם העלו חרס לצד שיהוי ניכר בהגשת האישום ומתן ואף "קריצה" מטעם העיריה עד לאירוע ירי שהתרחש בסמוך לעסק ומשיקולים זרים נחפזה המאשימה . מבלי לעמוד על טענותיו של ב"כ הנאשמים, די אם אציין כי אלו טענות ראויות אשר וודאי מצריכות התייחסות ככל שתוכחנה , אך לצד זאת לא ניתן להתעלם מכך מאישורו למעשה, כי גם לאחר שקיבלו הנאשמים את הצו השיפוטי המשיכו בניהול העסק לכאורה תוך שבמקביל עשו מאמצים להכשרת ההיתר . לעמדתו בתגובה לעמדת המאשימה ההיתר יינתן תוך ימים ספורים.

  6. ב"כ המאשימה מרחיב בתגובתו הנימוקים להתנגדותו לבקשה עליהם לא מצאתי לחזור, בשים לב לנתון עובדתי מהותי אשר לא נסתר מעיניו ולפיו הנאשמים המשיכו בניהולו של העסק חרף קיומו של צו שיפוטי אף לשיטתם.

  7. מבלי לקבוע מסמרות, די בכך כדי לדחות את הבקשה לביטול האישום וגם אם טעם יש בטענות ב"כ הנאשמים, אין זה השלב בו ניתן להעריך הדברים טרם בירור וחשיפת בית המשפט למלוא הראיות .

  8. לצד זאת ייאמר, כי ככל שרישיון העסק הקבוע בפתח, ובכפוף להכרעת דין בדבר ביצוע העבירה, ניתן יהיה לאזן בין עמדות הצדדים ולשקול בחיוב התחשבות עונשית , אך זאת בשלב מאוחר יותר של ההליך ולא במסגרת ביטול האישום במסגרת בקשה להגנה מן הצדק .

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>