מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> רע"א 50307-09-14 חשדי נ' לישראל בע"מ - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רע"א 50307-09-14 חשדי נ' לישראל בע"מ

תאריך פרסום : 09/03/2015 | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי מרכז - לוד
50307-09-14
01/03/2015
בפני השופטת:
ריקי שמולביץ

- נגד -
מבקשים:
יחיאל יותם חשדי
משיבים:
1. חברת החשמל לישראל בע"מ
2. היועץ המשפטי לממשלה

החלטה
 

 

  1. תקנה 427 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984 (להלן:"תקסד"א") מורה כי על בעל דין, המבקש כי בית המשפט ידון בערעורו, להפקיד ערובה להבטחת הוצאות הצד שכנגד.

  2. תכלית הסדר חקיקתי זה היא סינון תביעות סרק, שכל מטרתן סחבת וסרבול, אשר ינקוט מערער כנגד יריבו המשפטי על מנת להקשות עליו ותוך ניצול לרעה של ההליכים המשפטיים וזמנו של בית המשפט.

  3. לשם איזון בין התכלית האמורה לבין זכות הגישה לערכאות אשר הוכרה כזכות על במשטרנו החוקתי, שאין לחסום אותה בפני המערער רק כי ידו אינה משגת [בש"א 329/90 אברך נ' גרוגר, פ"ד מד (2) 383 (1990)] נקבע, כי יינתן פטור מהפקדת ערבון רק אם מתקיימים שני תנאים מצטברים גם יחד - מצב כלכלי קשה של המערער שאינו מאפשר לו להפקיד העירבון וסיכוי של ממש לזכות בערעור [בש"א 1528/06 ורנר נ' כונס הנכסים הרשמי 17.10.2007)].

  4. חובתו של המבקש פטור מהפקדת ערבון להניח בפני בית המשפט תשתית עובדתית, אשר יש בה כדי להניח את דעתו של בית המשפט באשר ליכולתו הכלכלית (רע"א 5885/07 ערטול נ' חממה מאיר סחר (1996) בע"מ (24.9.2007)).

  5. לטענת המבקש משכורתו הממוצעת עומדת על סך של 4,500 ₪ ובאמצעותה הוא מפרנס 7 נפשות. הוצאות המבקש כוללות תשלום עבור גני ילדים בסך 2,200 ₪ ושכירות חודשית בסך 2,800 ₪ ולכן אין ביכולתו לשלם העירבון בסך 7,500 ש"ח. המבקש צירף הסכם שכירות ושובר תשלום לויצו. לטענת המערער על רקע הליכי ההוצל"פ שננקטים נגדו אין לו חשבון בנק או פנקסי שיקים ואין ביכולתו לגייס הסכומים הדרושים להפקדת העירבון.

  6. המבקש לא צירף כל אסמכתא בדבר הכנסתו למרות החלטת כבוד הרשמת יעקובוביץ שבמסגרתה נדחתה בקשתו לפטור מאגרה מיום 9.11.2014 וצוין כי: "המבקש לא מצא לציין היכן מופקד שכר עבודתו". צורף חלק מהסכם השכירות בלבד. על פי האמור שם משולמים דמי השכירות בשיקים. תשלום באמצעות שיקים אינו עולה בקנה אחד עם הטענה כי אין למבקש ולרעייתו חשבון בבנק. המבקש לא נתן לכך כל הסבר. מספחי תעודת הזהות עולה כי למבקש ילדים קטנים. לפיכך, סביר להניח כי המבקש ורעייתו מקבלים קצבת ילדים המשולמת לחשבון בנק. גם עובדה זו אינה עולה בקנה אחד עם הצהרתו האמורה.

  7. דברים אלו מלמדים כי המבקש לא גילה כל הפרטים בדבר הכנסתו ויכולתו לגייס הסכומים הנדרשים להפקדת העירבון.

  8. בנוסף צוין בהחלטה האמורה כי המבקש קיבל ככל הנראה כספים מחברת ביטוח שסכומם או מועד תשלומם לא פורט. המבקש מיוצג על ידי עורך דין פרטי אך לא פירט כיצד עלה בידו לשלם שכר הטרחה בהתחשב בטענותיו בדבר העדר יכולת כלכלית.

  9. בהחלטה קודמת שניתנה בהליך זה על ידי כבוד השופטת פלאוט כבר הובעה העמדה כי לא ניתן לומר שסיכויי בקשת רשות הערעור גבוהים (החלטה מיום 14.12.2014). אין לי אלא להצטרף למסקנה זו מנימוקיה (כך הסיקה גם כבוד הרשמת בהחלטה בדבר האגרה).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ