רע"א 40600-07-15 עיריית הרצליה ואח' נ' רמת אליהו בע"מ ואח'

: | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו כבית-משפט לערעורים אזרחיים
40600-07-15
17.11.2015
בפני הרשמת:
שלומית יעקובוביץ

- נגד -
המבקשות:
1. עיריית הרצליה
2. הועדה המקומית לתכנון ובנייה הרצליה

עו"ד הררי טויסטר ושות'
המשיבים:
1. רמת אליהו בע"מ
2. רמי גמליאל
3. מדינת ישראל

עו"ד ר. צ'יניאו
החלטה

1.מונחת לפני בקשה להורות על סילוק בקשת רשות הערעור, שהוגשה ביום 20.7.2015, על הסף מחמת איחור בהגשתה (ראה החלטת כב' השופטת צ'רניאק מיום 24.9.2015) .

2.בקשת רשות הערעור נסבה על החלטת בית משפט השלום בהרצליה (כב' השופט י' שקד - ת"א 40159-12-09) מיום 19.06.2015 (להלן: "ההחלטה") לפיה נדחתה בקשת המבקשות ל"עיון חוזר" בהחלטה מיום 11.5.2015, החלטה בה הורה בית משפט קמא על על פסילת מינויו של מומחה בית המשפט השמאי דוד טיגרמן ומינוי מומחה אחר תחתיו.

3.המבקשות בתגובתן לבקשה שלפני עותרות לדחייתה, זאת משההחלטה מושא הבקשה לרשות ערעור, אשר כאמור ניתנה ביום 19.6.2015, נודעה להן ביום 22.06.15 כך שהבקשה לרשות ערעור הוגשה בתוך המועד הקבוע בדין (30 יום).

4.המבקשות הדגישו כי אין הן מבקשות להשיג על ההחלטה מיום 11.5.2015 אלא רק על ההחלטה שניתנה בבקשתן ל"עיון חוזר", כפי העולה מהבקשה לרשות ערעור-

"16.ודוק! במסגרת בקשת רשות הערעור כמפורט הן בפתח הבר"ע והן בסעיף 50 הימנה במפורש מתבקש בית המשפט הנכבד לקבל את טענות המבקשות כנגד החלטת בית המשפט שלא לקיים עיון חוזר בהחלטתו לפסול את המומחה מטעם בית המשפט או למצער לקיים בירור עובדתי בעניין"

(תגובת המבקשות לבקשה שלפני)

"בית המשפט מתבקש בזאת ליתן למבקשות עיריית הרצליה והועדה המקומית לתכנון ולבניה הרצליה רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בהרצליה, שניתנה על ידי כבוד השופט י. שקד, ביום 19.6.2015 ונודעה למבקשות ביום 22.6.2015, במסגרתה החליו בית המשפט קמא הנכבד לדחות בקשת המבקשות לעיון מחדש בהחלטתו מיום 11.5.15 לפיה נפסל מינויו של מומחה בית המשפט השמאי דוד טיגרמן ..."

(פתיח הבקשה לרשות ערעור)

5.לאחר שנתתי דעתי לטיעוני הצדדים, לרבות ובמיוחד לגדריה של הבקשה לרשות ערעור – החלטת בית משפט קמא מיום 19.6.2015 בלבד - הרי משאין חולק כי ההחלטה נודעה למבקשות ביום 22.6.2015 (בתיק בית המשפט אינדיקציה לצפייה באתר במועד זה) והבקשה לרשות ערעור הוגשה ביום 20.7.2015, אין יסוד לטענה בדבר איחור בהגשה ודינה להידחות.

6.למעלה מן הצורך אציין כי השגה על החלטה בבקשה ל"עיון חוזר", שהינה "החלטה אחרת", אינה מחייבת הגשת השגה גם על ההחלטה עליה נתבקש ה"עיון החוזר" ויכולה היא לעמוד בפני עצמה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>