רע"א 20411-12-16 פולק ואח' נ' כפר קיש מושב עובדים להתישבות שיתופית בע"מ
|
רע"א בית המשפט המחוזי נצרת כבית-משפט לערעורים אזרחיים |
20411-12-16
8.3.2017 |
|
בפני השופטת: רננה גלפז מוקדי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. זאב פולק 2. אילן פולק 3. שלמה פולק |
משיבה: כפר קיש מושב עובדים להתיישבות שיתופית בע"מ |
| פסק דין | |
|
לפני בקשת רשות ערעור על החלטת בית משפט השלום בטבריה (כב' השופטת אפרת הלר) מיום 12.11.2016 במסגרת הפ"ב 31939-02-16, בה נדחתה בקשת המבקשים לביטול פסק בוררות בתיק 603/63/2015 אשר ניתן ביום 4.1.2016 על ידי הבורר עו"ד ניר בורדשטיין.
ההליכים בין הצדדים
המבקשים הינם חברים במשיבה, שהינה מושב עובדים להתיישבות שיתופית בע"מ- כפר קיש.
ביום 26.1.2015 הגישו המבקשים תביעה לבית משפט השלום בעפולה, נגד המשיבה, במסגרת ת"א 54962-01-15. במסגרת תביעה זו ביקשו לחייב את המשיבה בסך של 156,718 ₪, זאת, לטענתם, בגין תשלומי יתר אשר העבירו המבקשים משך השנים.
ביום 2.4.2015 שלחה המשיבה מכתב למבקשים, בו הפנתה תשומת ליבם לקיומה של חובת בוררות בתקנון האגודה. כתוצאה מכך הגישו הצדדים בקשה מוסכמת להעברת התובענה לבוררות בפני רשם האגודות השיתופיות, כקבוע בתקנון. ביום 8.4.2015 אישר בית המשפט (כב' השופטת תמר נסים שי) בקשה זו: "בהתאם להסכמת הצדדים, אני מורה על העברת התיק לרשם האגודות השיתופיות. המזכירות תסגור את התיק".
ביום 2.6.2015 התקבלה החלטת רשם האגודות השיתופיות, בה נאמר כי הרשם אינו מברר סכסוכים בערכאה ראשונה, עקב עומסי העבודה הרבים המוטלים עליו, ולפיכך מינה בורר יחיד להכרעה בסכסוך הצדדים. כן נכתב, כי לפי בקשת המבקשים, מונה בורר בעיר עפולה הסמוכה למקום מגוריהם. בהחלטה זו נכתב במפורש: "יודגש, כי מסגרתו הנורמטיבית של הליך הבוררות תהיה חוק הבוררות תשכ"ח-1968 על כל המשתמע מכך". (להלן: "החוק").
ביום 4.1.2016 נתן הבורר את פסק דינו והוא נמסר למבקשים, לטענתם, ביום 1.2.2016.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|