חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

רע"א 20041-08-26

: | גרסת הדפסה
רע"א
בית המשפט העליון כבית משפט לערעורים אזרחיים
20041-08-26
6.8.2026
בפני השופט:
יחיאל כשר

- נגד -
מבקשים::
1. יוסף שושן
2. אלישע שושן
3. שרח אדרי
4. רוחמה דהן
5. לאה שושן
6. בת שבע בובלי

משיבה::
מועצה מקומית עמנואל
בקשה לעיכוב ביצוע

חיוב בהוצאות שהושת בפסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (השופטים ע' שחם, א' רובין ו-ד' גדעוני) מיום 7.7.2026, ב-ע"א 75953-05-26.

 

בשם המבקשים:

 

עו"ד שמעון גמליאל חאראר

 

 

החלטה

 

לפניי בקשה לעיכוב ביצוע תשלום שכר טרחת עורכי-דין והוצאות משפט, עד להכרעה בבקשה לרשות ערעור שהגישו המבקשים על פסק דינו של בית המשפט המחוזי בירושלים (השופטים ע' שחם, א' רובין ו-ד' גדעוני) מיום 7.7.2026, ב-ע"א 75953-05-26. בפסק הדין נושא בקשת רשות הערעור, הורה בית המשפט המחוזי על ביטול חלקי של פסק דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים באריאל (השופט א' ברגר), וכן על חיוב המבקשים בשכר טרחת עורכי-דינה של המשיבה בסך של 7,000 ש"ח והוצאות בשיעור האגרה ששילמה.

 

ביום 18.11.2024 הגישה המשיבה, לבית המשפט לעניינים מקומיים באריאל, תביעה כספית על סך של כ-31,000 ש"ח, בגין חובות שלפי הנטען לא שולמו על-ידי דניאל שושן ז"ל (להלן: המנוח). לאחר שהתברר למשיבה דבר פטירתו של המנוח, ולאחר חקירה לאיתור היורשים, הגישה המשיבה, ביום 16.10.25, כתב תביעה מתוקן שבו נקבה המשיבה במבקשים וכן יורשים אחרים ונוספים של המנוח, כנתבעים.

 

בהחלטתו מיום 20.1.2026, ציין בית המשפט לעניינים מקומיים כי המבקשים חבים בתשלום ארנונה בשל היותם יורשים ומחזיקים בנכסו של המנוח. בית המשפט עמד על כך שהשאלה האם החזיקו הנתבעים בנכס הינה שאלה עובדתית וכן שלא צורפה לתביעת המשיבה הודעת חיוב בתשלום ארנונה שנשלחה למבקשים. על כן, הורה בית המשפט למשיבה להגיש הודעת הבהרה ביחס לסוגיות אלו.

 

לאחר שהודעת הבהרה כאמור הוגשה, ניתן פסק דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים, במסגרתו הורה על מחיקת תביעת המשיבה על הסף. זאת, משעה שלא מצא בהבהרת המשיבה מענה מספיק לסוגיות להן התבקשה להתייחס, ובפרט: "האם התביעה הוגשה טרם מיצוי ההליכים באפיק המינהלי. כך גם לא הוצגו הודעות התשלום שנשלחו לנתבעים לאחר פטירת המנוח ופירוט זכויותיהם והמועדים להשגה ולערר".

 

על פסק דינו של בית המשפט לעניינים מקומיים הגישה המשיבה ערעור לבית המשפט המחוזי. בפסק דינו מיום 7.7.2026, הורה בית המשפט המחוזי על קבלת הערעור בחלקו. בתמצית, קבע בית המשפט המחוזי כי בכל הנוגע לרכיבי תביעת המשיבה שעניינם תשלום ארנונה בגין השנים 2024-2022, המשיבה לא המציאה לבית המשפט דרישת תשלום שמוענה למנוח, למבקשים (המשיבים בערעור בבית המשפט המחוזי) או למי מהם, ומשכך, ביחס לעילות המתייחסות לשנים אלו, אין לקבל את הערעור. לצד זאת, וביחס לעילות שעניינן תשלום חיובי הארנונה בגין השנים 2021-2019, ושבגינם נשלחה הודעת תשלום למנוח, קיבל בית המשפט המחוזי את הערעור, וקבע כי, בכל הנוגע לחיובי הארנונה בשנים אלו, לא היה מקום להורות על סילוק התביעה על הסף.

  1.  

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה רכישת מנוי בקשת הסרה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד הסרת מסמך באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת 
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


חזרה לתוצאות חיפוש >>