רן נ' ויצמן ואח'
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות הרצליה |
24637-01-10
6.5.2010 |
|
בפני : אירית מני-גור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אהובה רן |
: 1. עופר ויצמן 2. הפניקס חברה לביטוח בע"מ |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.התובע הגיש תביעה בגין נזקים שאירעו בתאונת דרכים ביום 2.3.09. התובע נהג ברח' יאיר שטרן בהרצליה, ונאלץ לעמוד עקב פקק תנועה. רכב הנתבע אשר חנה בצידי הרחוב באלכסון, החל לצאת בנסיעה אחורנית ממקום חנייתו, ומפאת תנאי מזג האוויר לא שם ליבו לעובדה שמאחוריו עומד רכב התובע, ולגרסתו פגע קלות ברכב התובע.
2.אין מחלוקת בין הצדדים בשאלת האחריות והמחלוקת היא באשר לגובה הנזק בלבד. יש להניח כי עיקר המחלוקת היא בין חברות הביטוח בתביעת שיבוב עתידית, שכן התובע בענייננו הפעיל את פוליסת הביטוח שלו וכל תביעתו לא עומדת אלא על השתתפות עצמית בלבד, כינון הפוליסה וירידת ערך. ההגנה צרפה חוות דעת מטעמה, בסעיף 9 לאותה חוו"ד נטען כי הפגיעה צריכה להיות מסוג מעיכה ולא מסוג שריטות המעידות על חיכוך ושפשוף. כמו כן, נטען כי ברכב התובע ישנם נזקים ישנים כאשר אחד הסימנים הם חלודה הנצפית במקום המעיכה.
3.הנתבע צילם את רכב התובע, והתובע מסכים ברוב הגינותו כי לרכב היו פגיעות נוספות של שפשופים הן במוקד קדמי והן במוקד אמצעי, אולם התובע חוזר ואומר כי חווה"ד מתייחסת אך ורק לפגיעת המעיכה כפי שנצפה בתמונות. ואמנם, בעיון חווה"ד עולה כי מרבית הנזק הוא בגין עבודת פחחות בפינה ימנית מגן אחורי, ועבודות צבע לאותו מוקד. כך אף מסכם השמאי וכותב, כי סה"כ הנזק הינו למוקד צד ימין חלק אחורי. אם כך, מדובר על תיקון פגיעת המעיכה בלבד ולא צביעת מוקדים נוספים שמקורם בשפשופים ושריטות כפי שטען מומחה ההגנה. אכן, הנזק הוא לא גדול ועפ"י חווה"ד השמאית מדובר בנזק של כ- 3,000 ₪ בלבד.
4.לאור זאת, אינני סבורה כי מדובר בתובע שהאדיר את נזקיו וביקש לפצות נזקים אחרים קיימים ברכב, אינני מקבלת את הטענה כי הגבהים של הרכבים אינם תואמים לפגיעה. עיינתי בתמונות שני הרכבים, אין מדובר ברכב גבוה במיוחד של רכב הפוגע, ומוקד הנזק נראה סביר בנסיבות העניין.
5.אני מחייבת את הנתבעים ביחד ולחוד לשלם לתובע את סכום ההשתתפות העצמית בסך 1,389 ₪, בתוספת השתתפות עצמית לירידת ערך בסך 873 ₪, וינון הפוליסה בסך 65 ₪, וכן החזר האגרה בסך 50 ₪, ובתוספת הוצאות הליך זה בסך 200 ₪. בסה"כ ישלמו הנתבעים לתובע סך של 2,577 ₪. סכום זה ישולם בתוך 30 יום מהיום, ולאחר מכן יישא ריבית והפרשי הצמדה כחוק.
ניתנה והודעה היום כ"ב אייר תש"ע, 06/05/2010 במעמד הנוכחים.
אירית מני-גור, שופטת
הוקלד על ידי: נחמני שרה התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|