רופאים שהתרשלו בגילוי דימום תת-עכבישי יפצו את המטופלת שנותרה נכה לצמיתות

: | גרסת הדפסה
א
בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו
1666-05
3.9.2008
בפני :
ד"ר דרורה פלפל / ס. נשיא

- נגד -
:
1. יהודית נבון
2. יצחק נבון

עו"ד א. שימקביץ
:
1. ד"ר ראיסה גראץ
2. המרכז הרפואי "קפלן"
3. ד"ר אליזבתה בקר
4. שירותי בריאות כללית

עו"ד ד' איצקוביץ
עו"ד ר' אלוני
פסק-דין

מהות התובענה

 

זו תביעה לפיצויים בגין רשלנות רפואית.

 

ב.         עובדות רלבנטיות

 

התובעת 1 (להלן: "התובעת") ילידת 12.7.49, נשואה לתובע 2 ואם ל-3 ילדים; עם רקע רפואי הכולל יתר לחץ דם אשר טופל תרופתית ועודף משקל.

התובע 2, בעלה של התובעת, מונה ע"י ביהמ"ש בשנת 1999 כאפוטרופסה הקבוע (נספח 4 ל-ת/3).

עד לאירוע נשוא תביעה זו היתה התובעת בעלת גן (משפחתון).

הנתבעת 1 (להלן: "ד"ר גראץ") הינה רופאה, אשר במועדים הרלבנטיים לתביעה עבדה אצל הנתבע 2 שהינו מרכז רפואי (להלן: "בי"ח קפלן"); ד"ר גראץ טיפלה בתובעת בהגיעה לבי"ח קפלן.

 

הנתבעת 3 (להלן: "ד"ר בקר") הינה רופאה, אשר במועדים הרלבנטיים לתביעה עבדה אצל הנתבעת 4 ושימשה כרופאת המשפחה של התובעת.

הנתבעת 4 הינה תאגיד שבבעלותו נמצא, בין היתר, בי"ח קפלן.

 

ביום 15.6.98 הגיעה התובעת לחדר המיון של בי"ח קפלן, מלווה בבתה. היא התלוננה על חולשה, סחרחורת, הרגשה רעה וראיית "שחור מול העיניים", ללא חבלת ראש או איבוד הכרה (גיליון חדר המיון חתום ע"י ד"ר גראץ - נספח ל-נ/1). בקבלתה נמדד לחץ דם גבוה (176/105); היא נבדקה ע"י רופא עיניים והבדיקה נמצאה תקינה. כן נרשם שמצבה הכללי טוב והיא בהכרה מלאה.

התובעת טופלה תרופתית במשככי כאבים ותרופה להורדת לחץ הדם ושוחררה באותו יום לביתה, בהמלצה להמשך מעקב הרופא המטפל.

 

למחרת, ביום 16.6.98 נבדקה התובעת ע"י רופאת המשפחה שלה, ד"ר בקר, אשר הגיעה אליה לביקור בית עקב המשך התלונות ביחס לכאבי ראש, סחרחורת ובחילות (נספח 3 ל-ת/3).

לחץ הדם שנמדד היה 170/90 ועפ"י הרישום של ד"ר בקר התובעת שכחה לקחת כדורים נגד לחץ דם; כן צוין כי לא נתקבל מהתובעת מכתב השחרור מחדר המיון. בסיום הבדיקה המליצה ד"ר בקר על המשך מעקב לחץ דם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>