- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
רוזצוייג ואח' נ' ירט
|
ת"ק בית משפט לתביעות קטנות חיפה |
2428-00
9.12.2010 |
|
בפני : אייל דורון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: שאול רוזנצויג |
: עופר ירט |
| החלטה | |
החלטה
בעניין: "בקשה לאימות פסק דין"
1. בקשה זו, אליה צורף מסמך הנחזה להיות פסק דין של בית המשפט לתביעות קטנות בחיפה (כב' השופטת א' בית נר) מיום 10.9.2000, בה נתבקש בית המשפט "לאמת את פסק הדין", הועברה לטיפולי. בבקשה נטען כי פסק הדין המקורי אבד ובית המשפט מתבקש ליתן בידי המבקשים "אישור חדש ומקורי".
2. מבירור שנערך במזכירות בית המשפט עולה כי, ככל הנראה, התיק בוער, וזאת ככל הנראה נוכח הזמן הרב שחלף ובהתאם לתקנות הארכיונים (שמירתם וביעורם של תיקי בתי משפט ובתי דין דתיים), תשמ"ו-1986, משחלף פרק הזמן הנקוב בפרט מספר 3(ב)(2) לתוספת.
3. בנסיבות אלה, קיים קושי להורות כמבוקש בבקשה מבלי לקבל את הסכמת המשיב, ולחילופין - לקיים דיון במעמד הצדדים. כמו כן קיים קושי לקיים דיון מעין זה תחת מספר תיק אשר נפתח עוד בשנת 2000, נסגר לפני שנים ואינו מצוי כיום בפני בית המשפט. בנוסף, דיון מעין זה אינו מתאים למסגרת הדיונית של בית המשפט לתביעות קטנות.
4. אשר על כן אני מורה כדלקמן:
א. אני רואה בהליך שהוגש עתה משום תובענה בדרך של המרצת פתיחה למתן סעד הצהרתי.
ב. המבקשים ישלמו את האגרה בגין ההליך האמור תוך 14 ימים מהיום, והם רשאים, אם ימצאו לנכון, להגיש נוסח מתוקן ומעודכן של התובענה אשר כותרתה תהא "המרצת פתיחה".
ג. המזכירות תסב את התיק האלקטרוני אשר נפתח עם הגשת הבקשה ביום 7.11.10 אל מספר התיק החדש במערכת נט המשפט אשר ייפתח עם תשלום האגרה, תעביר את התיק מבית המשפט לתביעות קטנות אל בית משפט השלום ותנתב את התיק אליי.
ד. בהתאם לסמכות הנתונה לבית משפט זה מכוח תקנה 256 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד-1984, אני מורה למשיב להודיע בתוך 15 ימים מיום שיומצא לו העתק התובענה אם בדעתו להתנגד לה, ואם כן, ימציאו בתוך אותו מועד תשובה לתובענה הנתמכת בתצהירים. לתשומת לב המשיב כי הדיון בתובענה יעסוק אך ורק בטענה, ככל שתועלה כזו, ולפיה המסמך נשוא התובענה אשר נחזה להיות פסק דין איננו מסמך אותנטי, ולא תישמענה טענות כלשהן לגוף העניין. כמו כן תשומת הלב לכך שככל שתועלה טענה כי המסמך נשוא התובענה איננו אותנטי ובסופו של דבר יתברר כי לא היה לה בסיס – עלול המשיב להיות מחוייב בהוצאות בסכום ניכר ביותר.
ה. העדר הודעה/תגובה כאמור מצד המשיב, ייראה ע"י בית המשפט כהסכמה למתן פסק דין הצהרתי לפי העתירה.
6. המבקשים ימציאו (במסירה ידנית באמצעות שליח) העתק מן הבקשה שהגישו ומהחלטתי זו, לידי המשיב, וימציאו אישור מסירה לתיק ביהמ"ש. במידה ותוגש ע"י המבקשים תובענה בנוסח מעודכן, אין צורך בהמצאת הבקשה הנוכחית לידי המשיב וניתן להסתפק בהמצאת התובענה שתוגש בצירוף החלטתי זו.
התיק יובא לעיון/למתן החלטה בעוד 30 ימים מהיום.
תשומת לב המזכירות לאמור בסעיף 4ג. לעיל.
ניתנה היום, ב' טבת תשע"א, 09 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
