קשלס נ' מירקין
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
71304-95
24.11.2010 |
|
בפני : אושרי פרוסט-פרנקל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יצחק קשלס |
: אליהו מירקין |
| החלטה | |
החלטה
ביום 25.10 קבעתי בהחלטתי כדלקמן:
"המבקש הגיש בקשה לתיקון טעויות בפסיקתא מיום 1.1.08 אשר הומצאה לו, לטענתו, לראשונה ביום 25.8.10 והינה מתבססת על פסק הדין אשר ניתן על ידי כב' השופט בדימוס דוד גלקשטיין ביום 19.8.99, מהנימוקים המפורטים בבקשה.
לא הוצגה בפני אף בקשה של מי מהצדדים לחתימה על הפסיקתא.
לאור העובדה שהפסיקתא המקורית עם חתימת כב' השופט גלקשטיין אינה מצויה בתיק בית המשפט ו/או במערכת "נט המשפט" ו/או בידי מי מהצדדים, יגישו הצדדים פסיקתא מוסכמת לחתימתי, המתבססת על קביעות פסק הדין."
פסק הדין נשוא הפסיקתא ובקשה זו ניתן על ידי כב' השופט גלדשטיין ביום 19.8.99.
בהמשך להחלטתי הנ"ל, הגיש הנתבע בקשה דחופה להורות על סגירת תיק ההוצאה לפועל מספר 01-83385-10 אשר נפתח, לטענת הנתבע, מבלי שהייתה פסיקתא מקורית עם חתימת כב' השופט גלדשטיין, אשר נתן את פסק הדין בתיק זה. משכך טוען הנתבע, אין כל ערך לפסיקתא ואין בסיס לתיק ההוצאה לפועל.
לכך משיב התובע, כי נוכח החלטתי מיום 25.10.10, הוא פנה למנהל מערכת בתי המשפט, בדרישה לקיום חקירה דחופה ובהולה לבירור נסיבות עריכתה ואיתורה של הפסיקתא נשוא ההחלטה, אותה המזכירות לא הצליחה לאתר. משכך, לא ניתן לקבוע בשלב זה, לטענתו, כי לא קיימת פסיקתא מקורית, כאשר בפועל, קיימת פסיקתא מקורית, אשר הוצאה על ידי התובע ממחשב בית המשפט, על בסיסה נפתח תיק ההוצאה לפועל.
התובע מבקש להמתין עד סיום החקירה שביקש, טרם שתתקבל החלטה בתיק.
לכך משיב הנתבע, כי תגובת התובע מחזק את המסקנה לפיה תיק ההוצאה לפועל לא אמור היה להיפתח כלל. מה עוד, שגם התובע לא טוען כי קיימת פסיקתא מקורית חתומה בידי כב' השופט גלדשטיין ובוודאי שפסיקתא כזו לא הומצאה לצדדים. התובע אף מודה, לטענת הנתבע, כי מסיבות שתלויות במערכת לא ניתנה כל החלטה בתיק במשך שנים ולא נשלחה כל החלטה.
מטענות הצדדים עולה, כי במהלך חודש יוני 2010 התגלה לתובע לטענתו, מברור שערך באתר משפט "נבו", כי כבר ביום 1.1.08 נתן כב' השופט גלדשטיין החלטה, שכותרתה "פסיקתא", בתחשיבים השונים אשר הוגשו לבית המשפט עוד בשנת 2002.
מזכירות בית המשפט, הטביעה חותמת "העתק מתאים למקור" אך לא הוצגה בפני הפסיקתא המקורית ו/או עותק ממנה.
לאור החלטתי מיום 25.10.10, אשר התבססה על העובדה שלא קיימת במערכת בתי המשפט פסיקתא א/ר נחתמה על ידי כב' השופט גלדשטיין, יש להורות על סגירת את תיק ההוצאה לפועל.
ככל שהחקירה אותה ביקש התובע, תעלה ממצאים אחרים ותימצא הפסיקתא, יהיה מקום לפתוח את תיק ההוצאה לפועל מחדש.
ככל שהצדדים סבורים, כי יש להגיש פסיקתא מוסכמת, רק לאחר ממציא החקירה, יגישו בקשה מתאימה.
תיק הוצאה לפועל מספר 01-83385-10 בלשכת ההוצאה לפועל בתל אביב, ייסגר.
ניתנה היום, י"ז כסלו תשע"א, 24 נובמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|