- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
קעדאן נ' משעלי
|
ת"ט בית משפט השלום חדרה |
12907-09-13
9.3.2014 |
|
בפני : שמעון רומי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: טיפוח משעלי – |
: עבד אל באסט קעדאן – |
| החלטה | |
החלטה
המשיב הגיש לביצוע כנגד המבקשת שיק ע"ס 10,000.00 ₪ ז"פ 22/8/2012 משוך מחשבון המבקשת ואחר, בבנק הפועלים.
עיון בשיק מגלה, כי הוא חולל בהעדר כיסוי מספיק וכן ניתנה הוראת ביטול ביחס אליו.
התנגדות המבקשת נסמכת בתצהירה ממנו עולה בין היתר:
השיק נשוא ההתנגדות אכן נמסר למשיב, כי השיק הוגש לביצוע למרות שהמשיב לא סיים לבצע את עבודתו וכי בין הצדדים נכרת הסכם, לפיו, יבצע המשיב שיפוץ והחלפת פרטי ריהוט שונים בבית המבקשת.
הזמנת העבודה הייתה בחודש 03/2012 ואמורה הייתה להסתיים בתוך כחודשיים אלא שבפועל נמשכה עד 07/2012.
בעתיה של עבודת המשיב יצאו המבקשת ובעלה (הנכה) מביתם והתגוררו בשכירות בדירה אחרת.
עפ"י המוצהר, כאשר שאלה המבקשת את המשיב מדוע אינו מגיע להמשיך בעבודתו, ענה לה, כי יש לו התחייבויות קודמות בקשר למסעדה בבנימינה ובשלב מסוים הפסיק להשיב לפניותיה.
לקראת סיום העבודה התבקש המשיב ע"י המבקשת לתקן ליקויים בעבודתו האחרון הבטיח שיעשה זאת, אולם, לא עשה.
כאשר הפנימה המבקשת, כי המשיב לא ישלים את עבודתו פנתה ביום 20/08/2012 לבנק ונתנה הוראת ביטול ביחס להמחאה האחרונה.
קודם לכן שילמה המבקשת למשיב 27,000.00 ₪ במזומן, אשר לבקשתו נמסרו בלא קבלה, ו-13,000 ₪ בשיק שהעתקו צורף לתצהיר.
התצהיר מונה את התיקונים שהיה על המשיב לבצע ולא ביצע.
ביום 15/1/2014 התקיים דיון, בראשיתו הודיע ב"כ המשיב, כי הוא מוותר על חקירת המבקשת ולאחר רגע, חזר בו וציין, כי ישאל כמה שאלות.
המבקשת נשאלה, האם הוסכם לכתחילה על עבודה בתמורה 50,000₪ השיבה בחיוב וציינה, כי לאחר מכן ביקש המשיב תוספת בת 7,000₪ אותה שילמה באמצעות שיק, שיק שנפרע.
ביחס לאופן התשלום של 50,000₪ עליהם הוסכם העידה המבקשת, כי שילמה מזומן כפי שהוסכם בין הצדדים ושני שקים מעותדים על היתרה, האחד מהם הוא השיק נשוא ההתנגדות (הגם שהמבקשת השיבה בשלילה לשאלה האם אחד משני השקים האמורים או השקי נשוא ההתנגדות, בהמשך תשובותיה, נראה, כי השיק בן 10,000 ₪ הוא השיק נשוא ההתנגדות).
סיכומי המבקשת מיום 2/2/2014 פרוסים על גבי 12 עמודים, בהם פירוט מעל ומעבר לנדרש, לרבות, מסמכים שונים שזה להם המופע הראשון בתיק זה במסגרת הסיכומים.
מאליו מובן, כי אין להגיש נספחים לסיכומים כפי שנעשה ע"י המבקשת.
הסיכומים בכללם מציינים, כי סירובו של המשיב לבצע תיקונים שנדרשו לאחר שסיים עבודתו והתעלמותו הנמשכת מן המבקשת מפניותיה, הם אשר היו בבסיס מתן הוראת הביטול לשיק נשוא ההתנגדות.
הסיכומים מפרטים עניינים שונים שאירעו לאחר הדיון במסגרת ניסיון ליישב את המחלוקת, אולם, כאמור אלו עניינים שאינם חלק מהתדיינות שבפני.
סיכומי המשיב מיום 17/2/2014 מאשרים, כי השיק נשוא ההתנגדות לא נפרע בשל מתן הוראת ביטול.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
