מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> קסלסי נ' כהן - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

קסלסי נ' כהן

תאריך פרסום : 12/02/2014 | גרסת הדפסה
ת"ט
בית משפט השלום חדרה
51553-06-13
09/02/2014
בפני השופט:
שמעון רומי

- נגד -
התובע:
אייל כהן –
הנתבע:
שלום קסלסי –

החלטה

המשיב הגיש לביצוע כנגד המבקש שיק ע"ס 20,000 ₪ ז"פ 15/9/2012 שנמשך ע"י המבקש לפקודתו.

השיק כעולה מכיתוב עליו נמסר לפיקדון בלבד.

השיק חולל בהעדר כיסוי מספיק.

המבקש הגיש התנגדות הנסמכת בתצהירו, בו מצהיר הוא, כי לאחר שתמה תקופת השכירות והשיבו את המושכר למשכיר, לאחר שביצע את כל שהיה מוטל עליו, לרבות, צביעת הדירה המושכרת היא הושבה לבעליה שכל המחוברים במקומם וכי לא היה בנמצא נזק כלשהו.

ביום 11/09/2013 עמד המבקש לחקירה נגדית על תצהירו והעיד, כי עם תום תקופת השכירות הזמין את המשיב לבוא ולקבל את המושכר ולבדוק שהוא תקין ובלא נזקים. המפגש לא התקיים ומאז לא שמע המבקש מן המשיב מאומה.

במהלך חקירה נגדית הציג המבקש סימוכין לתשלום דמי השכירות לחודש האחרון וכאשר נשאל למי מסרת את המפתחות ענה, כי המשיב לא השיב לפניותיו החליף צילינדר וכן, כי שילם את כל החובות לעירייה, חברת הגז, ועד הבית וכיוצב"א.

כל התשלומים היו על שם השוכר והוא שילם אותם כדבריו.

סיכומי המבקש מיום 21/11/2013 הוגשו על גבי 30 עמודים, לרבות, ראיות שאין לצרפם כלל לסיכומים.

המבקש מציין, כי הוא אחד משני שוכרים אשר במסגרת השכירות מסר למשיב את השיק נשוא ההתנגדות.

מרבית האמור בסיכומים לא עלה כלל בדיונים ואיני סבור, כי עלי לעסוק באמור שם.

סיכומי המשיב הוגשו ביום 10/12/2013 באופן לקוי ובלוית עשרות עמודים חלק נכבד מהם בלתי קריא ולכן בהמשך להחלטה שניתנה הוגשו מחדש ביום 3/2/2014. גם אלו כוללים עמודים רבים של מוצגים שלא בא זכרם בתובענה.

סיכומי תשובה טרם הוגשו.

מאחר ושני הצדדים להוטים לנסות ולהוכיח כל צד את עמדתו באמצעות עשרות מסמכים ותמונות, הרי שגילו דעתם, כי זה רצונם הברור ומכל מקום, נעלה מספק היום, כי המדובר בטענות חוזיות של המבקש כנגד המשיב אשר בבסיסן שיק בטחון בין צדדים קרובים.

יתכבדו הצדדים ויביאו את מסכת הראיות במקום הנכון ובעת הנכונה, היינו, בבירור התובענה בביהמ"ש.

נתונה למבקשים הרשות להתגונן.

נוכח שווי התובענה (נמוך מ- 25,000.00₪) תתברר התובענה בסדר דין מהיר.

החלטה זו תועבר למנ"ת, על מנת שייקבע דיון בפני מותב.

בהחלטת המנ"ת, יינתנו הוראות מתאימות לקראת הדיון, בהתחשב בטיב ההליך ובסוגו.

בהוצאות ההתדיינות עד כה, בסך 2,000.00₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כחוק מהיום ועד לפירעון בפועל – ישא מי אשר יצא מבימ"ש השלום בחדרה וידו על התחתונה.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ