קירון ואח' נ' שרבט ואח'
|
תא"ק בית משפט השלום נתניה |
15247-09-10
13.12.2010 |
|
בפני : סמדר קולנדר-אברמוביץ |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. יצחק שרבט 2. בנימין שרבט 3. שלום שרבט |
: 1. אביבה קירון 2. אבי קירון 3. מלכיאל שרבט |
| החלטה | |
החלטה
עסקינן בתביעה שהוגשה כנגד הנתבעים בגין הפרת הנתבעים הסכם מכר שנערך בין הצדדים לרכישת נכס מקרקעין. מאחר והנתבעים לא מילאו חלקם בהסכם ולא שילמו את תשלומי מס השבח בהתאם להסכם הוגשה התביעה לפיצוי מוסכם שנקבע בהסכם.
המבקשים הגישו בקשה זו לעיכוב הליכים בשל הליך תלוי ועומד בין הצדדים. כמפורט בבקשתם קיים הליך המתנהל בין הצדדים בבית משפט המחוזי אשר כב' השופטת אבניאלי הורתה על ביצוע מכירה בדרך של התמחרות, כן הורתה על זהות ומינוי נאמן שימונה על המכירה, וממשיכה ליתן החלטות באשר להליך המכירה. התובעים זכו בהתמחרות, הליך המכירה אושר והסכם המכר נחתם. לאחר קיום ההתמחרות אף הוגשו לבית המשפט מספר בקשות לאופן יישום ההסכם וחלוקת הכספים המצויים אצל עורך הדין. החלטה אחרונה ניתנה על ידי השופטת ביום 2.11.10 באשר לאופן ביצוע התחשבנות בקשר לכספים שנשארו בנאמנות.
המשיבים הגישו תגובתם לבקשה זו. לטענתם ההליך בבית המשפט המחוזי הסתיים. בהחלטת המחוזי מיום 7.4.10 נקבע שעל הנתבעים לשלם החוב לרשויות המס ולא מכספי הפקדון.
אכן הליך המכירה מתנהל בבית המשפט המחוזי. בית המשפט שם אף נתן דעתו וקבע שעד שלא יוסדרו כל המחלוקות הנובעות מהמכירה לא יסתיים הדיון בתיק זה. לא ברור מדוע לא הוגשה על ידי התובעים בקשה מתאימה לאור טענתם שעל הנתבעים לשלם את תשלומי החובה מכספיהם ולא מכספי הפקדון. משכך יש מקום לעכב ההליכים בתיק זה עד שיושלמו מלוא הליכי המכירה בבית המשפט המחוזי. אם בסופו של יום לא ידון בית המשפט אף בתשלום מס השבח, ניתן יהיה לחדש ההליכים כאן.
ניתנה היום, ו' טבת תשע"א, 13 דצמבר 2010, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|