- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
קייקוב ואח' נ' שלו ואח'
|
ת"א בית משפט השלום תל אביב - יפו |
12940-03-12
3.6.2013 |
|
בפני : אושרי פרוסט-פרנקל |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אלון טובים |
: 1. אברהם קייקוב 2. אריק שלו 3. היועץ המשפטי לממשלה 4. מדינת ישראל |
| החלטה | |
החלטה
לפני בקשת צד זר ( להלן: "המבקש" ) לתיק, לעיון וצילום התיק נשוא הבקשה. לטענת המבקש, הוא תבע את התובע 1 ( להלן: "המשיב 1" ) בהליך אחר, המתנהל בבית משפט השלום בפ"ת.
לטענת המבקש, טען המשיב 1 בכתב הגנתו, בתביעה שמתנהלת בבית המשפט השלום בפ"ת, להתיישנות והעדר יריבות בטענה שמדובר כהגדרת המבקש בסיפור שהיה בשנת 2003.
לטענת המבקש, גרסת המשיב 1, במסגרת כתב הגנתו בבית המשפט בפ"ת , סותרת את טיעוניו בתביעה כאן, לפיה, האירוע נשוא התביעה התרחש בשנת 2005 ולא חלה התיישנות.
לאור הטענות הסותרות, מעוניין המבקש לצלם את תיק התביעה , כאן כדי להוכיח את הסתירות המהותיות, כהגדרתו, בגרסת המשיב 1, במסגרת התביעה בפ"ת.
המשיב 1, מכחיש את טענותיו של המבקש כפי שפורטו בבקשה, לדבריו, אין למבקש כל עניין ממשי בתיק וכל מטרתו היא נסיון למסע דייג במטרה לעשות שימוש לרעה בהליכי משפט .
לטענת המשיב 1, המבקש , השיג את מסמכי התביעה כאן , שלא כדין ועושה בהם שימוש לצורך פגיעה באחד הצדדים.
במסגרת התיק , כאן, נחתם בין הצדדים הסכם גישור חסוי . המשיב 1, חושש כי המבקש יגרום להפרת סודיותו של הסכם הפשרה ויחתור תחת הסכמתם של הצדדים , כהגדרתו. עוד לטענתו, אין בתיק כאן כל קשר להליכים שמנהל המבקש בתיק שמתנהל בפ"ת לאחד הצדדים שבתביעה , כאן, כולל בעניין ההתיישנות.
לשיטת המשיב 1, מטרת המבקש היא להוציא דברים מהקשרם הטבעי , כהגדרתו ולעשות שימוש במסמכים כנגד אחד הצדדים.
עו"ד שלו ( להלן: "המשיב 2" ), עותר בתגובתו, גם הוא לדחיית הבקשה, בכלל ובפרט היות ומדובר בתביעה שעוסקת ביחסי עו"ד לקוח. יחסים הנהנים מחיסיון מכוח הדין. משיב 2 , טוען כי העברת מסמכי התיק לידי המבקש, קיימת סכנה ברורה ומידית כהגדרתו כי יופר חיסיון עו"ד לקוח שקיים בין הצדדים.
במסגרת הסכם הפשרה בין הצדדים , הוסכם כי ההסכם יהיה חסוי בכדי למנוע נזקים לשמם הטוב של המעורבים בתביעה. יתרה מכך, אין בהסכמה בין הצדדים משום הודאה מטעם הצדדים בטענות שנטענו כלפי כל גורם שהוא.
מכיוון שהמבקש , זר להליך יש למנוע ממנו, כהגדרת המשיב 2, את החשיפה למסמכים החסויים מכוח חיסיון עו"ד לקוח וחוק הגנת הפרטיות.
המבקש בתשובתו, חוזר על הנטען בבקשה ומוסיף כי קיימת לו זכות, כהגדרתו לעיין בכתבי הטענות שמתייחסים לתביעה שמתנהלת בפ"ת וכן כי התיקים קשורים זה לזה.
המבקש אף טוען כי הסכם הפשרה שנחתם בין הצדדים נחתם בחוסר תום לב מכיוון שהצדדים להסכם העלימו, כהגדרתו את העובדה שהמבקש היה לקוח של משיב 2 בתקופה הרלוונטית.
דיון:
בקשה לעיון בתיק בית משפט מוסדרת בתקנות בתי המשפט ובתי הדין לעבודה (עיון בתיקים), תשס"ג-2003 ( להלן: "התקנה" או "התקנות" ).
תקנה 4 לתקנות בתי המשפט ובתי הדין לעבודה (עיון בתיקים) התשס"ג-2003 (להלן: "התקנות") קובעת כי אדם רשאי לבקש מבית המשפט לעיין בתיק בית המשפט בתנאים המפורטים בתקנה 4:
"4. זכות העיון של מי שאינו בעל דין
(א) כל אדם רשאי לבקש מבית משפט לעיין בתיק בית משפט (להלן – בקשת עיון), ובלבד שהעיון בו אינו אסור על פי דין.
(ב) בקשת עיון תוגש לשופט או רשם שהתיק נידון בפניו...
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
