קונדה נ' לוי ואח'

: | גרסת הדפסה
ת"א
בית משפט השלום תל אביב - יפו
12874-08
29.6.2014
בפני :
רונית פינצ'וק אלט

- נגד -
:
עו"ד איתן קונדה
:
1. משה לוי בעצמו
2. אביבה לוי

פסק-דין

פסק דין

לפני תביעה כספית בעילה של הוצאת לשון הרע על-פי חוק איסור לשון הרע תשכ"ה – 1965 (להלן: "החוק"), בגין התבטאויות של הנתבע 1 (להלן: "הנתבע") נגד התובע בשני מכתבים. המכתב הראשון, מיום 12.12.07 נשלח על ידי הנתבע לחברת הניהול מיקדן בית דירות בע"מ (להלן: "מיקדן") והמכתב השני, מיום 30.12.07 נשלח על למנכ"ל חברת אזורים חברה לבניין בע"מ. במכתבים אלה כתב הנתבע, בין השאר, כי התובע, שכיהן באותה עת כיו"ר וועד הבית בבניין שלגביו מתנהל בין הצדדים סכסוך, פעל בניגוד אינטרסים, מעל בתפקידו, והשתמש בכח שניתן לו על ידי כלל דיירי הבניין לטובתו הפרטית ולטובת שותפו לעסקים, על חשבון האינטרסים של בעלי זכויות חכירה בבניין (להלן: "החוכרים").

א. העובדות הצריכות לעניין ועיקר טענות הצדדים.

1.התובע, עורך דין במקצועו, בעל משרד עורכי דין ואיש עסקים, ושותף לעסקים של ד"ר דב קליין. התובע וד"ר קליין הינם, בין היתר, מנהלים של חב' קניוני הים בע"מ (להלן: "קניוני הים") שבבעלותה בניין ברחוב יוניצמן 21 בתל אביב, המוכר בשם בניין מנדרין (להלן: "הבניין"). הבניין כולל 226 יחידות מגורים המוחכרות לאחרים, וכן מתחם מסחרי (להלן" "השטחים המסחריים"). אחת מיחידות המגורים מוחכרת לנתבע, אף הוא עורך דין במקצועו ולאשתו, הנתבעת 2 (להלן: "הנתבעת"), והיא מושכרת על ידם לצד שלישי.

2.התובע ואשתו מחזיקים באמצעות חברות שבשליטתם ב- 50% ממניות קניוני הים, ויתרת המניות מצויה בשליטתו של ד"ר קליין.

3.התובע וד"ר קליין הם גם חוכרים של מספר דירות בבניין, אותן רכשו במהלך השנים, לפני רכישת הבניין על ידי קניוני הים. חלק מהדירות מוחזקות על ידם באופן ישיר, חלקן – באמצעות חברות שבשליטתם, ואחרות – בנאמנות עבור אחרים.

4.עד יום 1.6.07 הייתה אזורים חברה להשקעות בפיתוח ובניין בע"מ (להלן: "אזורים השקעות") הבעלים הרשום של המקרקעין עליהם עומד הבניין ושל יחידות הדיור המוחכרות, ואזורים בניין בע"מ (להלן: "אזורים בניין") הייתה בעלת זכויות חכירה לתקופה של 999 שנה בשטחים המסחריים של הבניין, המצויים בקומת הקרקע ובקומת המרתף של הבניין (שתי החברות, יחד או לחוד, להלן: "אזורים").

5.ביום 1.6.07 רכשה קניוני הים את זכויות החכירה מאזורים בניין ואת הבעלות בבניין מאזורים השקעות.

6.לפי סעיף 3ג' לשטר החכירה, למעט זכויות מעבר בשטחים מסויימים ולמעט זכויות החוכרים ביחידות הדיור, כל יתר השטחים של הבניין "יהיו שייכים באופן בלעדי למחכיר או למי שהמחכיר יורה והמחכיר יהיה רשאי לפעול לגבי שטחים אלה מעת לעת לפי שיקול דעתו הבלעדי, לרבות הכנסת כל שינוי או תוספת בהם וביצוע כל פעולה שהמחכיר זכאי לעשותה".

7.על תחזוקת הבניין אחראית חברת ניהול, מיקדן ניהול ואחזקה בע"מ (להלן: "מיקדן").

8.במהלך שנת 2001 הגישו החוכרים תביעה כספית לבית המשפט המחוזי בתל אביב נגד אזורים בגין חיובי יתר בדמי ניהול ונושאים שונים נוספים. את הדיירים ייצג עו"ד מרדכי שלו ממשרד עו"ד אוסלנדר ושות'. בהמלצת בית המשפט (כבוד השופטת ד"ר ד' פלפל), הועברה התביעה לגישור בפני כבוד השופט בדימוס א' שטרוזמן. המגשר העלה הצעה לפיה תשלם אזורים לחוכרים סך של 2,000,000 ₪ לסילוק התביעה. ההצעה הועברה לאישור אסיפת הדיירים ואושרה באסיפה, פה אחד, ביום ביום 14.11.06. בעקבות זאת הוגש הסכם פשרה (נספח ב'2 לתצהיר התובע) לבית המשפט שנתן לו תוקף של פסק דין ביום 1.4.07.

9.על-פי הסכם הפשרה, סך של 500,000 ₪ מתוך סכום הפשרה יושקע בשיפוץ הרכוש המשותף, והיתרה, תחולק בהתאם להוראות שיקבל הנאמן, עו"ד שלו, מבית המשפט.

ביום 29.11.07 פנה התובע למיקדן בכתב והבהיר, כדי להסיר ספק, כי הסך של 500,000 ₪ שייך לחוכרים בלבד, וכי לקניוני הים שרכשה את השטחים המסחריים, אין בהם חלק.

10.התובע טוען כי במהלך שנת 2007 הציעה אזורים למכירה בשוק החופשי את זכויותיה בבניין מנדרין.

11.על פי סעיף 11ב לשטר החכירה עליו חתומים כל החוכרים, המחכיר (בשעתו, אזורים) רשאי להעביר את כל זכויותיו על פי שטר החכירה וכן את הבעלות בנכס כולו או חלקו לאחר ללא צורך בקבלת הסכמת החוכר ובלבד שההעברה תהיה כפופה לזכויות החוכר בהתאם לשטר החכירה.

12.כן, על פי סעיף 3ג לשטר החכירה, למעט זכויות מעבר בשטחים מסוימים של הבנין ולמעט זכויות החוכר ביחידת הדיור שחכר, כל יתר השטחים בבניין שייכים למחכיר, שרשאי לפעול לגביהם על פי שיקול דעתו, לרבות הכנסת שינוי או תוספת להם, וכך גם סעיף 6ב' לשטר החכירה.

13.אזורים קיימה התמחרות בין קניוני ים לבין מציעה נוספת, והראשונה, שהציעה את המחיר הגבוה יותר, זכתה בהתמחרות ורכשה את זכויות אזורים בבניין.

14.בבניין קיים וועד המונה, לטענת התובע, 6 חברים לפי המפתח הבא: 5 נציגים מהחוכרים, נציג בעל השטחים המסחריים (בתחילה אזורים, ולאחר מכן – קניוני ים).

15.ביום 18.5.05 נבחר התובע, על ידי האסיפה הכללית, לכהן כחבר וועד הבניין לכהונה בת שנתיים, וביום 30.5.05, בחר ועד הבניין בתובע ובחבר וועד נוסף, מר יצחק רוט, לכהן במשותף כיושבי ראש וועד הבניין.

16.ביום 11.12.07 התקיימה האסיפה השנתית של דיירי הבניין, במטרה, בין היתר, לבחור ועד בית חדש (להלן: "האסיפה").

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>