- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
קובטי נ' חיפה
|
עפ"א בית המשפט המחוזי חיפה |
36308-04-13
26.5.2013 |
|
בפני : כמאל סעב |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: סלימאן קובטי |
: עיריית חיפה |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.לפניי ערעור על החלטת בית משפט השלום לעניינים מקומיים (להלן: "בית משפט קמא"), אשר דחה את בקשת המערער לעיכוב ביצוע צו הריסה שיפוטי שניתן ביום 11/04/13, על ידי השופטת ג. בסול, , בת"פ 1103-06.
2.המערער מבקש לעכב ביצוע הצו השיפוטי למשך 6 חודשים על מנת לאפשר לו לקבל היתר בניה.
ההליך בפני בית משפט קמא:
3.המערער הובא לדין בבית משפט קמא ביום 29/03/12, בגין עבירות בנייה בלתי חוקית, הורשע בדין והוטלו עליו עונשים שונים, לרבות צו הריסה שביצועו נדחה עד ליום 02/04/13 וזאת כדי לאפשר למערער לקבל היתר כדין.
4.ביום 03/04/13 הגיש המערער בקשה לבית משפט קמא לעיכוב ביצוע צו ההריסה. כאמור, בית משפט קמא דחה את הבקשה ומכאן הערעור שבפניי.
טענות הצדדים:
5.המערער פירט את השתלשלות האירועים בהודעת הערעור הן מאז הגשת כתב האישום, הרשעתו בדין ומעשיו ופעולותיו לשם קבלת היתר.
6.עוד טען המערער כי הוא הגיש בקשה לשינוי תב"ע נקודתית וכי שינוי זה עשוי להביא לקבלת היתר כדין. הבקשה הוגשה ביום 22/10/12.
7.לדעת המערער היה על בית משפט קמא להיעתר לבקשה ולהאריך את מועד ביצוע צו ההריסה בנסיבות העניין, החלטת בימ"ש קמא שרירותית וללא בסיס מוצדק.
8.לדעת המערער, היה על בית משפט קמא ליצור איזון ראוי ונכון בין האינטרסים המתנגשים בסוגיה זו וכי בנסיבות העניין לא היה מקום להתנגדות המשיבה.
9. המשיבה סבורה כי יש לדחות את הערעור. במסגרת גזירת הדין לא הוגשה כל בקשה לאישור שינוי תב"ע נקודתית כלשהי. על פי כתב האישום הבנייה הבלתי חוקית בוצעה בשנת 2002, כך שהבנייה הבלתי חוקית קיימת מזה תקופה העולה על עשור. בית משפט קמא נתן למערער אורכה של שנה לשם ביצוע ההריסה או לקבלת היתר, אך המערער לא עשה די לשם קבלת היתר וכמובן שלא ביצע את ההריסה כמצוות הצו.
10.לדעת המשיבה, אין כל סיכוי לקבלת היתר ועל כן, צדק בית משפט קמא משדחה את הבקשה להארכת מועד.
דיון והכרעה:
11.לאחר שעיינתי בהחלטת בית משפט קמא, בהודעת הערעור ושמעתי את טענות הצדדים, אני מחליט לדחות את הערעור.
12.ביצוע צו ההריסה עוכב למשך שנה, תקופה די ארוכה כדי לאפשר למערער לנקוט בצעדים הדרושים לשם קבלת היתר.
אולם, במשך תקופה ארוכה מאז מרץ 2012, שקט המערער על שמריו ונקט בדרך של שב ואל תעשה ולכן אין לו להלין אלא על עצמו.
13.לא התרשמתי כי המערער הניח תשתית ראויה ונכונה, הן עובדתית והן משפטית, שיש בה כדי להצביע על כך שקיים סיכוי שהבנייה הבלתי חוקית תאושר והרשות המוסמכת תנפיק היתר בנייה כדין.
14.בחנתי את החלטת בית משפט קמא ולא התרשמתי כי נפל בה פגם כלשהו.
אכן, יש לנקוט בצעדים הדרושים כדי לקיים צווים של הרשות המוסמכת בין אם זה צו שיפוטי או מנהלי ולכן צדק בית משפט קמא משדחה את הבקשה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
