צ"ו 46147-08-16 דוויק נ' משרד העבודה והרווחה ואח'
|
צ"ו בית דין אזורי לעבודה ירושלים |
46147-08-16
21.8.2016 |
|
בפני השופטת: שרה שדיאור |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקש: מונדר דוויק |
משיבים: 1. משרד העבודה והרווחה 2. רשות האכיפה והגבייה - אגף הוצל"פ ארצי |
| החלטה | |
|
בפני התנגדות המשיבים.
בתאריך 18/8/16 נתנה החלטה ולפיה:" 4.החלטה תינתן על ידי השופטת על סמך כתבי הטענות אלא אם כן אחד הצדדים יודיע עד ליום 21.8.16 בשעה 11:30 על רצונו לקיים דיון"
המבקש לא מסר הודעה על רצונו לקיים דיון עד כה וכבר חלף המועד. כמו כן לא פעל המבקש על פי ההחלטה מיום 21/8/16 שאיפשרה לו להפקיד כסף בקופת בית הדין על מנת לצאת מהארץ, אף שההחלטה הובאה לידיעתו ואף היה היום בבית הדין.המשיבים לא ביקשו לקיים דיון.
על כן נתנת ההחלטה על סמך כתבי הטענות.
לטענת המבקש, אחיו נוטה למות בגרמניה ועליו לנסוע אליו. לטענתו הקנס שנזקף לו היה בעת ששהה הכלא ולא הובא לידיעתו.
המשיבים , בתגובה שהוגשה היום, טענו כי דין הבקשה להידחות על הסף מטעמי התיישנות ומטעמי חוסר סמכות עניינית.
לעניין סמכות העניינית קובע סעיף 7(א)(ג) לחוק המרכז לגביית קנסות כי רשאי רשם המרכז להטיל את צו עיכוב היציאה מהארץ, או הגבלות אחרות על החייב.כך גם נתונה לו הסמכות לבטל הגבלות אלה אם נוכח הרשם כי החייב אינו בעל יכולת לשלם את החוב או שנפרע החוב.
היה על המבקש לפנות לרשם ולהגיש בקשה מתאימה לרשם המרכז לענייני קנסות. לבית הדין אכן אין סמכות לדון הבבקשה.
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|