צ"ו 28952-12-15

: | גרסת הדפסה
צ"ו
בית דין אזורי לעבודה תל אביב - יפו
28952-12-15
27.12.2015
בפני השופטת:
אירית הרמל

- נגד -
המבקש:
1. ועד הנדסאים
2. טכנאים ומהנדסים ברשות שדות התעופה בישראל

עו"ד נועה בר שיר ופולינה רשף
המשיבים:
1. רשות שדות התעופה בישראל :חיה ארמן ו גרגורי דנוביץ
2. מר מיכאל וידל

עו"ד חיה ארמן וגרגורי דנוביץ
עו"ד חן סומך
החלטה

 

לבית הדין הוגשה בקשה למתן סעדים ארעיים דחופים. המבקש, ועד הנדסאים, טכנאים ומהנדסים ברשות שדות התעופה בישראל (להלן : "המבקש" או "ועד הט"מ"), מבקש כי בית הדין יורה למשיבה 1 רשות שדות התעופה בישראל (להלן: "הרשות") למסור לידיו מסמכים שונים הקשורים בהחלטת הרשות מיום 10.12.2015 למנות את המשיב 2 לתפקיד סמנכ"ל מנהל וארגון ברשות. בנוסף נתבקש בית הדין ליתן סעד הצהרתי הקובע כי המשיב 2 נבחר ב"מכרז תפור", להורות על בטלות המכרז בעקבותיו מונה המשיב 2 לתפקיד, להורות לרשות לפרסם מכרז חדש לתפקיד סמנכ"ל מנהל וארגון ולהורות על הפסקת עבודתו של המשיב 2 ברשות. לדיון בבקשה התבקש בית הדין לזמן את כל חברי ועדת הבחינה, אם אלה לא יגישו תצהיר מטעם המשיבה 1.

 

עיקר השתלשלות הענינים בפרשה בה נדרשת הכרעתנו

המשיב 2 נבחר לתפקיד סמנכ"ל מנהל וארגון ברשות במכרז מיום 22.10.2012 (להלן: "המכרז הראשון").

המבקש כאן עתר לבית הדין לביטול המכרז בשל פגמים שנפלו בו; בסופם של ההליכים, נקבע כי על הרשות לפרסם מכרז נוסף לתפקיד סמנכל מנהל וארגון.

 

בעקבות החלטת בית הדין פורסם מכרז חדש לאיוש המשרה ביום 25.04.2014 (להלן: "המכרז השני"). 90 מועמדים הגישו מועמדות. ב- 06.08.2014 מונתה ועדת מיון , התקיים הליך מיון שלאחריו נבחרו, מבין 90 המועמדים שנגשו למכרז, 14 מועמדים (בינהם המשיב) שנשלחו למבחני התאמה במכון מיון חיצוני.

 

גם בנוגע למכרז השני הוגשו בקשות שונות לבית הדין, פירוט הענינים בנוגע לבקשות שהוגשו על ידי הצדדים ולהחלטות בית הדין האזורי פורטו בהחלטת כב' השופטת גליקסמן בבר"ע 31146-11-14 מיום 18.11.2014.

 

בסופו של יום, נקבעו בפסק דינו החלקי של בית הדין הארצי מיום 21.09.2015 (ע"ע 188443-07-15, ע"ע 6330-09-15) הוראות להמשך הליך המכרז השני לבחירת המועמד המתאים לתפקיד:

 

"הרשות תזמין את כל המועמדים שעמדו בתנאי הסף (כמפורט בסעיף 23 לעיל) למבחני התאמה (מלבד מועמדים שיודיעו לאחר הזמנתם כי המועמדות אינה אקטואלית עוד מבחינתם, ולמעט מועמדים שכבר נבחנו למשרה ולפי כללי מכון המיון לא נדרשת בחינתם החוזרת).

ועדת המכרזים תקבע את מספר המועמדים שיובאו בפניה, ובלבד שלא יפחת מעשרה.

וידל יוותר בתפקידו עד לסיום הליכי המכרז, אך ככל שאלו לא יסתיימו עד ליום 31.12.15 - יהיה רשאי הוועד לפנות לבית דין זה ולבקש את סיום העסקתו.

בשאר הוראותיו של פסק דינו של בית הדין האזורי אין שינוי" (פסקה 28 לפסק הדין החלקי).

 

בסה"כ נבחנו 25 מועמדים במכון החיצוני, בתאריך 15 באוגוסט 2015 ו-10 נוספים במהלך חודשים אוקטובר ונובמבר 2015 (תצהיר מר מוסקוביץ סעיפים 3, 8 ו-9). לאחר מכן התכנסה וועדת הבחינה בתאריכים 15.11.2015, 26.11.2015, ודנה בהליך המיון ובקריטריונים לבחירת המועמד לתפקיד. בישיבותיה בתאריכים 03.12.2015, 06.12.15 ו-08.12.2015 רואינו 13 מועמדים (תצהיר מר מוסקוביץ סע' 30-33).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>