פש"ר 9394-02-11 גולן נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי מרכז-לוד
9394-02-11
11.9.2014
בפני השופט:
אבי פורג

- נגד -
מבקשים:
רונן גולן
משיבים:
1. כונס נכסים רשמי תל אביב
2. עינת רוזנצויג (מנהל מיוחד)
3. נביעות טבע הגליל בע"מ

פסק דין
 

 

  1. צו כינוס בעניינו של החייב ניתן ביום 28.6.11.

     

  2. מדו"ח המנהלת המיוחדת שהוגש ביום 22.12.11 עלה כי החייב צבר מחדלים רבים: החייב לא שילם כל תשלום לקופת הכינוס; לא הגיש את כל הדו"חות ואף לדו"חות שהוגשו צירף אסמכתאות חלקיות ובחלקם הדיווח כלל אי דיוקים וכן לא המציא אישורי מסירה לנושים. עוד צוין כי קיים ספק באשר לתום הלב ביצירת החובות.

     

  3. בדיון שהתקיים בעניינו של החייב ביום 3.1.12 צוין כי התנהלות החייב מצדיקה את ביטול ההליכים לאלתר בשל המחדלים הנ"ל. כמו כן צוינה לחובת החייב התנהלותו בהליך, במסגרתה הוא נוטה לסלק את מחדליו רק כאשר חרב חדה מונחת על צווארו. כך למשל, צוין כי החייב שילם יומיים לפני הדיון את התשלומים שהיה צריך לשלם במשך חצי שנה, וכן עשה בעניין הגשת הדו"חות. יחד עם זאת, נקבע כי הטעם היחיד לאי ביטול ההליכים הוא התועלת הצפויה לנושים ממכירת דירת החייב ואשתו בנתניה (להלן: "הדירה"). לפיכך נקבע דיון נוסף ליום 10.7.12 וכן נקבע כי בטרם הדיון יוגש דו"ח על ידי המנהלת המיוחדת בעניין התנהלות החייב בהליך.

     

  4. דו"ח המנהלת המיוחדת הוגש ביום 26.6.12, וממנו עלה כי החייב לא הסיר את מחדליו וכן צבר מחדלים נוספים: צבר 7 פיגורים בסך של 10,500 ₪ ואינו מגיש דו"חות כנדרש. ביחס לדירה צוין כי על אף שבדיון מיום 3.1.12 הובהר לחייב כי התועלת הצפויה לנושים ממכירת הדירה היא הטעם היחיד בעטיו לא בוטלו ההליכים על אף המחדלים, החייב לא המציא כל מסמך שהוא ואף לא הציע הצעת הסדר כלשהי לנושים בעניין הדיבידנד שיחולק להם מכספי התמורה עבור מכירת הדירה. לפיכך המליצה המנהלת המיוחדת על ביטול ההליכים, אלא אם כן הנושים יסברו אחרת.

     

  5. בתגובת החייב מיום 3.7.12 ציין החייב כי המקור למחדליו הוא המצוקה הכלכלית בה הוא נתון, וביקש לפנים משורת הדין להשאירו בהליך שכן הוא עתיד להתחיל לעבוד וכן מעוניין במכירת הנכס שתביא יתרון לנושים.

     

  6. בדיון שהתקיים ביום 20.9.12 צוין כי כפי שעולה מדו"ח המנהלת המיוחדת, החייב לא שיפר את דרכיו. עוד צוין כי סמוך למועד הדיון הוגשה הצעת הסדר אשר לוותה בבקשת החייב שלא להכריזו כפושט רגל. עיקרי ההסדר היו כדלקמן: הדירה תועמד למכירה, כאשר בד בבד יוותר חמו של החייב על המשכנתא הרובצת על הדירה בסך של 1,000,000 ₪. מתוך תמורת מכירת הדירה יסולק חוב המשכנתא לבנק, ומחצית התמורה שתיוותר, דהיינו חלקו של החייב, תועבר לקופת פשיטת הרגל, כאשר הסכום יסתכם ב- 500,000 ₪. נקבע כי הצעה זו נחזית להיות הצעה ראויה, אלא שעל החייב לגבותה בתצהירים של חמו ושל אשתו תוך 30 יום. עוד נקבע כי על החייב להמשיך להתנהל כנדרש מחייב בצו כינוס.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>