פש"ר 916-08-14 י' ואח' נ' כונס נכסים רשמי תל אביב

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו

26.11.2015
בפני השופטת:
חנה פלינר

- נגד -
מבקשת:
ל' ש'
משיבים:
1. א' י' - החייב
2. כונס הנכסים הרשמי
3. גולדבלט לוי דוד (מנהל מיוחד)

החלטה
 

 

בפני בקשה לקציבת מזונות קטינה על יסוד פס"ד אשר ניתן ע"י ביה"ד הרבני בחיפה ביום 25.3.2015 ואישר את הסכם הגירושין שלפיו, בין היתר, החייב ישלם למבקשת מזונות קטינה בסך 2,000 ₪ לחודש מחודש 3/2015 וכן הסך 1,700 ₪ לחודש מחודש 3/2016.

 

לטענת המבקשת, הכנסות התא המשפחתי מורכבות ממשכורתה בסך 4,500 ₪; סיוע בשכ"ד בסך 480 ₪ וקצבת ילדים בסך 140 ₪. מנגד, ההוצאות החודשיות של התא המשפחתי הינן: שכר דירה בסך 2,200 ₪; הוצאות שוטפות בסך 600 ₪; נסיעות בסך 700 ₪; צו תשלומים להוצל"פ בסך 250 ₪; חשבון חשמל בסך 160 ₪; עלות הגן לילדה 3,150 ₪ לשנה. המבקשת עותרת לאישור דמי המזונות אשר נפסקו ע"י ביה"ד הרבני.

 

החייב סבור כי יש להעמיד את דמי המזונות ע"ס 1,300 ₪. לטענתו מתפרנס משכר חודשי בסך של כ-7,000 ₪ והוצאותיו הינן: שכ"ד בסך 2,550 ₪; תשלום חודשי לתיק הפש"ר בסך 500 ₪; "חשבונות" בסך 500 ₪; נסיעות בסך 500 ₪ מזון וכלכלה בסך 1,500 ₪; טלפון בסך 100 ₪.

 

המנהל המיוחד סבור כי יש להעמיד את דמי המזונות ע"ס 1,300 ₪ ולא מעבר לכך בין היתר מאחר שהמבקשת לא הציגה אסמכתאות תומכות לטענותיה ולא סיפקה מידע מספק בדבר הכנסותיה והוצאותיה לרבות הוצאות הקטינה.

 

הכנ"ר מצטרף לעמדת החייב והמנהל המיוחד בדבר גובה המזונות אותו יש לפסוק. לשיטתו, המבקשת לא צירפה אסמכתאות התומכות בבקשתה וככל שבהמשך יהיו שינויים בנסיבות העניין יוכלו הצדדים להמציאם לידי המנהל המיוחד אשר יגיש דו"ח מעדכן, ככל שימצא לנכון.

 

יצוין שבין החייב למבקשת נטושה מחלוקת: האם בין החודשים 7/2015 – 8/2015 (כולל) שילם החייב למבקשת מזונות בסך 1,500 ₪ כאשר בחודש 8/2015 התשלום נעשה ע"י רכישת מקלט טלוויזיה לביתו בסכום הנ"ל, כטענת החייב, או שמא שילם החייב בהעברה בנקאית דמי מזונות למבקשת בסך 1,500 ₪ עבור חודש 9/2015 בלבד, כטענת המבקשת. המדובר במחלוקת עובדתית אשר אין לביהמ"ש יכולת להכריע כל עוד לא נשמעו עדויות בעניין, זאת ביתר הדגשה משהחייב מודה כי אין כל אסמכתא שיכולה להעיד על תשלום המזונות שבוצע לטענתו במזומן. עוד אציין כי אין זו הערכאה המתאימה לדון באופן תפקוד החייב כאב ולכן אין בכוונתי להתייחס לטענות שעלו בנושא.

 

לאחר שעיינתי בטענות הצדדים ושקלתי את מצבו הכלכלי של החייב מול מצבה הכלכלי של המבקשת; את צרכי הילדה מול אינטרס נושי החייב; ובשים לב לכך שהמבקשת לא הציגה את מלוא האסמכתאות התומכות להכנסות ולהוצאות הנטענות, הגם החלטתי מיום 10.9.2015 המורה לה לעשות כן, ולא ערכה הפרדה בין הוצאותיה להוצאות הקטינה - אני סבורה כי דמי מזונות בגובה 1,300 ₪ הינם הולמים בנסיבות העניין ומספקים את האיזון הראוי.

 

סכום המזונות שפסקתי יהא ממועד הגשת הבקשה המקורית, דהיינו מיום 7.10.2015 וישולם למבקשת ישירות עד ליום 15 לחודש, מידי חודש. על החייב לשמור את אסמכתאות התשלום. יובהר כי אי תשלום המזונות מהווה עילה לביטול הליך הפש"ר.

 

 

ניתנה היום, י"ד כסלו תשע"ו, 26 נובמבר 2015, בהעדר הצדדים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>