פש"ר 836-05 יעקב נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון ואח'

: | גרסת הדפסה

בית המשפט המחוזי חיפה

7.1.2016
בפני השופט:
חננאל שרעבי

- נגד -
החייב:
הרצל יעקב
המשיב:
כונס נכסים רשמי מחוז חיפה
החלטה

 

(בבקשה מס' 13)

 

 

1.בפני בקשת הנאמן להורות על עיכוב הליכי הפטר לחייב עד לבירור טענותיו כלפי הנאמן בקופת הכינוס כפי שהעלה בהליך 2331-09-13 [הליך בבימ"ש לעניינים מקומיים באריאל, במסגרתו נתבעו החייב ואשתו על חובות למועצה האיזורית שומרון בסכום של כ- 109,000 ₪, בגין תשלומים עירוניים שהוטלו על ביתם ביישוב מבוא דותן (להלן: "הנכס") כתב התביעה האמור הוגש ביום 1.9.2013].

להלן: "הליך המועצה".

 

2.החייב ואשתו הגישו כתב הגנה בהליך האמור, ואף שלחו הודעת צד ג' נגד הנאמן ביום 30.4.2015, שכן לגירסתם החובות נוצרו גם עקב התנהלותו.

 

רקע

 

3.בתאריך 26.11.2013 התקיימה בתיק הפש"ר הנדון ישיבת הפטר.

אחד מהקשיים במתן הפטר לחייב היה קיומו של הנכס על שם החייבים.

ציין הנאמן באותה ישיבה (עמ' 4 ש' 2-3) כי: "הבית שווה כ- 200,000 ₪, החייב בעלים במחצית" יש משכנתא, יש יתרת חוב למועצה ויהיה מס שבח כי זו לא דירה. יוותר הפרש של כ- 20,000 ₪".

 

4.לאור האמור, הציע ביהמ"ש לחייב לפדות הנכס באופן שישלם סכום של 20,000 ₪ לצורכי הפטר, והחייב הסכים (עמ' 4 לפרוט' ש' 19-20).

 

5.סכום ההפטר נקבע כאמור, בין היתר, לאור מצבו של הנכס והחובות הרובצים עליו שעלו בישיבת ההפטר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>