פש"ר 56457-02-16 ש' נ' כונס נכסים רשמי תל אביב ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
56457-02-16
5.10.2016
בפני השופטת:
חנה פלינר

- נגד -
מבקשים:
1. ש.ש
2. ש.נ.
3. באמצעות אימם הגב' ל.ל.ה.ל

עו"ד קובי בן איון
משיבים:
1. א.ש.- החייב
2. אורן הראל (מנהל מיוחד)
3. כונס נכסים רשמי תל אביב

החלטה
 

 

לפני בקשה לקציבת מזונות הקטינים ג' ונ' ילדי החייב, בהתאם לסעיף 128 לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם-1980 ועל יסוד מזונות בסך 4,500 ₪ (1,500 ₪ לקטין) ומחצית הוצאות חריגות בגין חוגים, הוצאות רפואיות (סעיף 4 ו' להסכם) בהתאם להסכם הגירושין אשר קיבל תוקף של פסק דין ע"י ביהמ"ש לענייני משפחה במחוז תל אביב ביום 28.06.2007.

 

המבקשת עותרת לקציבת מזונות בסכום השווה לסך של 3,600 ₪; החייב גורס כי עליו לשאת בתשלום מזונות לביתו הקטינה- נ'בלבד, מאחר ומלאו לבנו ג' 18 שנה וכי ג' מפרנס עצמו; בעל התפקיד סבור כי דמי המזונות המתאימים בנסיבות העניין הינם בסך 1,200 ₪ וכי יש להעלות את צו התשלומים לחייב לסך של 800 ₪, ואילו הכנ"ר סבור כי יש להעמיד את דמי המזונות על סך של 2,000 ₪. בתשובתה עמדה המבקשת על כך שדמי המזונות ישולמו בהתאם לדרישתה.

 

לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, בנתונים שהועלו ולאור מצבו הכלכלי של החייב ובהינתן הדעת שביהמ"ש נדרש לאזן בין זכויות הקטינים למזונות ומדור לבין זכויות הנושים, וראו בעניין זה רע"א 7210/09 פלוני נ' פלוני (2010), סבורה אני כי יש לקצוב את דמי המזונות ע"ס 2,000 ₪, כדעת הכנ"ר, כאשר סך זה מתייחס לתשלום 1,500 ₪ מזונות הקטינה נ' ו-500 ₪ מזונות הבן ג'. לא מצאתי מקום שלא לחייב במזונות הבן ג', והחיוב תואם את פסק הדין שניתן בבית משפט לענייני משפחה (קרי, הפחתה לשליש לאחר הגיוס).

בעת מתן החלטה זו לקחתי בחשבון את הודעת המנהל המיוחד על כך שהחייב פוטר מעבודתו (סעיף 11 לתגובה) וכי שכרו יועמד על סך של 8,000 ₪ ומנגד הוצאותיו בסך 2,500 ₪. מנגד לקחתי בחשבון את העובדה כי שכרה של התא המשפחתי של המבקשת עומד על סך של 13,000 ₪ (יחד עם בן זוגה), וכי האסמכתאות והפירוטים לא צורפו לבקשה המקורית ולחייב לא ניתנה הזדמנות להגיב לתחשיב.

 

סכום המזונות שפסקתי ישולם במישרין לגרושת החייב בנוסף לתשלום החודשי הקבוע המשולם לקופת הכינוס לטובת הנושים האחרים, וזאת בכל 10 בחודש רטרוקאקטיבית החל מיום הגשת הבקשה. החייב ישמור את האסמכתאות על ביצוע התשלומים בידיו.

 

יובהר לחייב כי אי עמידה בתשלום המזונות כמוה כאי עמידה בתשלומים חודשיים במסגרת הליך פשיטת הרגל, על המשתמע מכך.

 

בכל הנוגע לבקשה להעלות את צו התשלומים לסך של 800 ₪ - יש להגיש בקשה נפרדת בעניין זה.

 

ניתנה היום, ג' תשרי תשע"ז, 05 אוקטובר 2016, בהעדר הצדדים.

 

Picture 1 התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:

לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>