פש"ר 52558-12-13 בן שושן נ' כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי באר שבע
52558-12-13
16.2.2016
בפני השופט:
ישראל פבלו אקסלרד

- נגד -
החייב:
דרור בן שושן
המשיב:
כונס נכסים רשמי באר שבע והדרום ואח'
החלטה
 

 

צו לכינוס ניתן לחייב ביום 26/12/2013, במסגרתו הושת על החייב צו לתשלומים בסך של 500 ₪ לחודש.

ביום 11/5/2015 הוגשה בקשה לביטול הליכים, על ידי נושה, מר בן חמו שמעון, שכן לחייב חוב פיגורים בתשלומים החודשיים.

ביום 11/5/2015 ניתנה החלטה לתגובת החייב תוך 30 יום, תוך שצוין בהחלטה כי בהעדר תגובה יבוטלו ההליכים כמבוקש ללא כל התראה נוספת.

ביום 11/6/2015 הוגש דו"ח מטעם המנהל המיוחד ובו בין היתר המלצה לביטול ההליכים שכן החייב לא מגיש דוחות חודשיים, ומאחר והחייב לא עומד בתשלומים החודשיים.

ביום 11/6/2015 ניתנה החלטה לתגובת החייב עד ליום 1/7/2015, תוך שצוין בהחלטה כי בהעדר תגובה יבוטלו ההליכים ללא כל התראה נוספת.

ביום 23/6/2015 בהמשך לבקשת ב"כ החייב, ניתנה לחייב אורכה בת 30 יום להסרת מחדליו.

ביום 6/7/2015 לבקשת ב"כ החייב ניתנה לו ארכה נוספת למשך 30יום .

ביום 17/11/2015 נקבע כי על אף שניתן היה להורות על ביטול ההליכים, בהעדר תגובה מטעם החייב, הרי שניתנת לו הזדמנות נוספת להציג אישור על הסרת המחדלים עד ולא יאוחר מיום 17/12/2015.

ביום 21/12/2015 הוגשה בקשה נוספת ו"אחרונה" לארכה מטעם החייב, שכן בכוונתו לסלק את כל המחדלים. ביום 21/12/2015 נקבע כי ככל שלא יוגש אישור על הסרת המחדלים עד ליום 21/1/2016 ההליכים יבוטלו ללא כל התראה נוספת.

ביום 21/1/2016 הוגשה בקשה נוספת לארכה מטעם החייב, מאותם הנימוקים שהובאו בבקשתו הקודמת. ביום 24/1/2016 הבקשה התקבלה הרבה לפנים משורת הדין, ונקבע כי ככל שלא יוגש אישור המנהל המיוחד על הסרת המחדלים בתוך 20 יום, ההליכים יבוטלו ללא כל התראה נוספת. עוד צוין, כי בקשה למתן ארכה נוספת לא תתקבל.

ביום 15/2/2016, משלא הגיש החייב כל תגובה מטעמו, הגיש המנהל המיוחד בקשה נוספת לביטול ההליכים, תוך שצוין כי החייב לא הסיר המחדלים אלא אף יצר פיגורים נוספים.

מהתנהלות החייב כפי שתוארה לעיל, עולה בבירור כי הוא לא הפנים את חיוביו בהליך הפש"ר, הוא לא מחויב לנושיו, ואין כל הצדקה לאפשר לו במצב דברים זה, להמשיך ולחסות תחת ההגנה שמספק הליך הפש"ר. אשר על כן, הריני להורות כדלקמן:

  1. צו כינוס הנכסים ועיכוב ההליכים שניתנו ביום 26/12/2013 להגנתו של החייב – בטלים.

  2. בקשת החייב להכריז עליו כפושט רגל – נדחית.

  3. צו עיכוב היציאה מן הארץ נגד החייב יבוטל בתוך 60 יום, על-מנת לאפשר לנושים לפעול להשגת צו כאמור בהליכים הפרטניים.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>