פש"ר 51497-02-15 בנק לאומי לישראל בע"מ נ' הסמן ואח'
|
פש"ר בית המשפט המחוזי חיפה |
51497-02-15
15.11.2016 |
|
בפני השופטת: ישראלה קראי-גירון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
המבקש: בנק לאומי לישראל בע"מ |
המשיבים: 1. יצחק הסמן 2. כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון 3. שלומית נשר- המנהל המיוחד 4. בנק הפועלים בע"מ (נושה) |
| החלטה | |
|
זוהי בקשה בהולה ודחופה לעיכוב ביצוע החלטה שניתנה על ידי בתיק זה. לא ברור מהבקשה באיזו החלטה מדובר.
ההחלטה האחרונה שניתנה על ידי בתיק היתה החלטה על תיקון טעות סופר בהחלטה קודמת מיום 13/10/2016 בנוגע למועד סיום עיכוב הביצוע שניתן בתיק להחלטה מיום 30/8/2016.
כמו כן, ניסוח הבקשה לרבות ובמיוחד האמור בסעיף 5 אינו ראוי ויש בו כדי איום על בית משפט זה שאין להסכין עמו. אציין כי אין זו הפעם הראשונה שאיום כזה מושמע על ידי ב"כ החייב בתיק זה והענין שב ונשנה (למשל בבקשה מיום 31/8/2016, בקשה מיום 1/9/2016 וכיוצא באלה) . זאת למרות שבמהלך הדיונים כבר הערתי לב"כ החייב על התנהגות זו. בשל כך אני מורה לב"כ החייב להתכונן לטעון בישיבת יום 13/2/2017 מדוע לא יוטלו עליו הוצאות אישיות בשל האמור בבקשה זו ואופן ניסוחה.
כמו כן, אני מורה כי החלטה זו כמו גם הבקשה יועברו לעיון היועץ המשפטי של הנהלת בתי המשפט כדי לשקול אפשרות נקיטת הליכים נוספים בעניין. בנוסף, תעביר המזכירות העתק החלטה זו לעיון לשכת הנשיא יוסף אלרון.
לגוף העניין, אני סבורה כי דין הבקשה להדחות. עסקינן בהחלטה שנתנה על ידי עוד ביום 30/8/2016 בה נעתרתי לבקשת הנאמנת בתיק זה ואפשרתי להעביר כספים העומדים לזכות החייב אצל המחזיקה (בבקשה 21), פסגות קופות גמל ופנסיה , לקופת הכינוס.
ביום 31/8/2016 הוגשה בקשה לביטול ההחלטה ע"י ב"כ החייב. זו הועברה לתגובת הצדדים כאשר עד חמתן החלטה עוכב ביצוע החלטתי מיום 30/8/2016 בדבר העברת הכספים.
ביום 13/10/2016 נתנה החלטתי בבקשת החייב לביטול ההחלטה מיום 30/8/2016 ולעיכוב ביצועה. בהחלטתי דחיתי הבקשה ואולם כדי לאפשר לחייב להערך בהתאם ולהגיש כל השגה על החלטותיי לערכאה המוסמכת, עיכבתי ביצוע החלטותי עד יום 2/11/2016.
אציין כי החייב ובא כוחו היו מודעים לאפשרות להשיג על החלטותיי ואף ציינו זאת בבקשות שהוגשו לתיק זה. לא ברור מדוע עד כה לא עשו כן. באם היה נעשה הדבר על ידם יכולים היו החייב ובא כוחו לעתור לעיכוב ביצוע החלטותיי לפני ערכאת הערעור.
בהחלטתי מיום 13/10/2016 נפלה טעות סופר באשר לאופן ניסוח ההוראה המעניקה, לפנים משורת הדין ,לחייב שהות נוספת לפני שהחלטתי הקודמת מיום 31/8/2016 המעכבת ביצוע ההחלטה מיום 30/8/2016 ומעכבת העברת הכספים תבוטל, ותשוב על כנה ההחלטה להעביר הכספים הנ"ל לקופת הכינוס. טעות הסופר בניסוח הביאה לאי בהירות באשר למעוד ביטול עיכוב הביצוע שנקבע ליום 3/11/2016 ולאחריו אין כל מניעה להעביר לקופת הכינוס את הכספים.
ביום 6/11/2016 הוגשה בעניין בקשה לתיקון טעות סופר ולאור טיב העניין והעובדה כי טעות הסופר הייתה ברורה ולא מהותית לא היה צורך בקבלת תגובה לבקשה וטעות הסופר תוקנה.
בד בבד, עם מתן החלטה המתקנת טעות הסופר ניתנה לחייב ארכה נוספת כאשר ההחלטה המעכבת העברת הכספים עוכבה עד יום 7/11/2016 . בהתאמה לאור המועדים שפורטו לעיל והעובדה כי עד כה החייב לא עשה דבר כדי להשיג על החלטתי בדבר העברת כספים לקופה שניתנה עוד ביום 30/8/2016. אין מקום להעניק ארכה נוספת לחייב ולקיים דיון בבקשתו הנוכחית הדחופה לשנות החלטות שניתנו על ידי כדין וכל השגה עליהם לא הוגש.
בית משפט זה נתן החלטותיו וקם מכסאו ואין הוא יכול במסגרות סמכותו לבטלן. אין גם מקום לעשות כן בנימוקים שפורטו בבקשה.
אשר על כן, הבקשה הנוכחית נדחית. אין מקום לעכב ההחלטות שניתנו על ידי בתיק זה .
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|