חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

חדוד יעוץ בע"מ ואח' נ' ליבאי ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
4672-04-17
30.4.2017
בפני השופט:
חגי ברנר

- נגד -
מבקשים:
1. חדוד יעוץ בע"מ
2. יגאל תומר תם

עו"ד מימון אביטן
משיבים:
1. דניאל ליבאי
2. כונס נכסים רשמי תל אביב

עו"ד עמית פינס
עו"ד נחמה אבן ספיר
פסק דין


 
מבוא

  1. לפניי בקשה למתן צו כינוס נגד המשיב, עו"ד דניאל ליבאי (להלן: "ליבאי").

     

    יצויין כי למרות תוארו המקצועי כעו"ד, ליבאי איננו עוסק בעריכת דין, כי אם בייזמות מקרקעין, במסגרת פרוייקטים של התחדשות עירונית, באמצעות אשכול של חברות המצויות בשליטתו.

     

  2. הבקשה מבוססת על חוב נטען של ליבאי בסך של 2,000,000 ₪ כלפי המבקשת 1, חדוד יעוץ בע"מ (להלן: "חדוד"), בגין הסכם הלוואה מיום 24.1.2016, וכן על חוב נטען של ליבאי בסך של 3,000,000 ₪ כלפי המבקש 2, יגאל תם תומר (להלן: "תומר"), בגין הסכם הלוואה מיום 19.9.2016.

     

  3. הסכסוך בין בעלי הדין נסוב בעיקרו על פרוייקט בניה ברח' ברנדס 11 בתל אביב, המבוצע באמצעות חברת סיטי גרופ נדל"ן בע"מ (להלן: "סיטי גרופ"), שליבאי הוא מנהלה ובעליה (להלן: "הפרוייקט").

     

  4. בקצירת האומר, המבקשים טוענים כי ליבאי נקלע לחובות כבדים בגין כשלונו בניהול הפרוייקט, והוא ביקש את עזרתם על מנת להחלץ מהמיצר, באמצעות קבלת מימון לפרוייקט. בעקבות כך, המבקשים העמידו לליבאי הלוואות בסכום כולל של 5,000,000 ₪, אלא שליבאי לא פרע את חובותיו כלפיהם. יתר על כן, ליבאי ביצע מספר מעשי פשיטת רגל כמפורט בבקשה, והוא שקוע בחובות בהיקף של לפחות 20,000,000 ש"ח לנושים שונים ורבים. לטענת המבקשים, הדרך היחידה לשמור על שוויון בין נושיו הרבים של ליבאי ולמנוע מעשים של העדפת נושים היא באמצעות הליך של פשיטת רגל.

     

  5. מנגד, ליבאי כופר בקיומו של חוב אישי כלשהו מצידו כלפי המבקשים. לטענתו, המבוססת על לשונו של ההסכם, ההלוואה מיום 19.9.2016 היא הלוואה שנטלה סיטי גרופ ולא הוא עצמו באופן אישי, ובנוסף, הלוואה זו כוללת בחובה גם את ההלוואה בסך 2,000,000 ₪ שנטל ביחד ולחוד עם סיטי גרופ מאת חדוד, ולא מדובר בהלוואות מצטברות. מועד פרעונה של ההלוואה מיום 19.9.2016 הינו ביום 18.9.2017, קרי, המועד טרם חלף. עוד טוען ליבאי כי המבקשים חברו יחדיו על מנת להפוך לשותפיו בסיטי גרופ, ותומר אף כיהן בפועל כמנהלה של סיטי גרופ, ולכן היה שותף מלא לכל מהלכי המימון שלה לרבות קבלת מימון מאת מלווה נוסף, היא קרן וולת'סטון. לטענתו, אין יסוד לטענתם של המבקשים כאילו מעמדם היה כשל מלווים גרידא, ולמעשה מדובר בשותפים שהתחייבו להעמיד מימון מלא לפרוייקט, ולא היו מסוגלים לקיים את הבטחתם.

     

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>