פש"ר 35836-04-11 י.ח.ד יזמות בע"מ נ' פיקהולץ(עציר) ואח'
|
פש"ר בית המשפט המחוזי חיפה |
35836-04-11
3.11.2014 |
|
בפני השופט: חננאל שרעבי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
החייב: 1. נתן פיקהולץ 2. י.ח.ד יזמות בע"מ (הנושה) עו"ד שלומית (רענן) נשר - הנאמנת |
המשיב: כונס נכסים רשמי מחוז חיפה |
| החלטה | |
1.בפניי בקשת מפרק חברת ס.ע.מ.ר נכסים ואחזקות בע"מ (להלן: "החברה"), בה היה החייב בעל שליטה ובעל מניות יחיד טרם הפירוק, להצטרף כצד לבקשה 66 [העוסקת בבקשה להורות על הוצאת זכויותיו של החייב בדירה ברח' ההגנה 36 קרית מוצקין, הידועה כחלקה 276 בגוש 10430 (להלן: "הדירה") למכירה פומבית].
טענות המפרק
2.המפרק מציין בבקשתו, שהוגשה ביום 29.9.14, כדלקמן:
א.בדיקת המפרק העלתה כי לגבי הזכויות בדירה רשומה נכון להיום הערת אזהרה אך ורק לזכות החברה המצויה כיום בפירוק.
ב.העסקה הנטענת למכירת הדירה מאת החברה לחייב, שכאמור היה בעל שליטה ובעל מניות יחיד בה, לא זכתה לכל עיגון למעט הצגת הסכם למכירת הדירה לחייב בתמורה נמוכה, אשר דווח לרשויות המס.
ג.נסיבות כריתת עסקת מכר הדירה שבין החברה לחייב, לרבות בשים לב אף לקיומה של הערת קודמת בזמן לזכות הנושה מר אבנר חדד, אינן ברורות.
ד.בידי המפרק מצויות עדויות שעסקת המכר נותרה מוכמנת גם לעיניו של הנושה מר אבנר חדד, לא זכתה לביטוי פומבי (גם לא באמצעות רישום הערת אזהרה), וכי נותרה בגינה חבות משמעותית למס שבח בסך של כ-154,000 ₪ (שנתבעה מאת החברה שבפירוק במסגרת תביעת חוב שהגיש משרד מס שבח חיפה).
3.לאור כל אלה סבור המפרק כי נסיבות כריתת העסקה מצריכות בירור ובדיקה נוספים, בשים לב לכך שמדובר בנכס שלכאורה, ונכון להיום, הזכויות מוקנות בו לחברה ולא לחייב באופן אישי.
4.סבור המפרק כי היה על הנאמנת לצרפו כצד לבקשה זו מלכתחילה.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|