פש"ר 32520-06-13 בנק דיסקונט לישראל בעמ נ' כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי ירושלים
32520-06-13
15.3.2015
בפני השופט:
כרמי מוסק

- נגד -
המבקש:
ברוך לוי
המשיבים:
1. בנק דיסקונט ישראל בע"מ – הנושה
2. כונס הנכסים הרשמי מחוז ירושלים
3. ענת לוי - החייבת
4. יוסף ניר (נאמן)

החלטה
 

 

1.לפניי בקשת המבקש להורות על ביטול צו עיכוב הליכים שניתן במסגרת הליכים אלה, לפיו יעוכבו כל הליכי ההוצאה לפועל שנקט המבקש כנגד החייבת. במידה שצו עיכוב ההליכים יבוטל, ימשיך המבקש בהליכי ההוצאה לפועל, שבין היתר מימוש בית המגורים של המבקש והחייבת שנמצא בהר אדר, כאשר למבקש ולחייבת זכויות בחלקים שווים בבית המגורים.

 

2.ברקע הבקשה עומדת העובדה שהמבקש והחייבת היו בעבר נשואים. המבקש טוען, כי לפני שנים הלווה לחייבת סכום כסף של כ-250,000$ זאת כדי לסייע לה להחזיר חוב אישי שלה לבנק לאומי. לטענת המבקש, הוא לא היה מלווה כספים אלה לחייבת באופן רגיל, אך עשה כן כדי למנוע את מכירת בית המגורים על ידי בנק לאומי, שכן בית המגורים שועבד לטובת בנק לאומי כבטוחה בגין חובה האישי של החייבת.

 

3.עוד טוען המבקש, כי בעקבות הסכם שנערך בינו לבין החייבת, נרשם משכון על בית המגורים לטובתו, וזאת בגין אותה הלוואה. המשכון נרשם על זכויות החייבת בבית המגורים ובזמנו תוקף המשכון הוארך וזאת עקב העובדה שהחייבת לא פרעה את החוב כלפיו.

 

4.ההליך שלפניי נפתח לבקשת בנק דיסקונט וזאת בעקבות חוב החייבת כלפי הבנק.

 

5.בעקבות כך מונה עו"ד יוסי ניר כמנהל מיוחד ולפני זמן קצר החייבת הוכרזה כפושטת רגל והמנהל המיוחד התמנה כנאמן על נכסי החייבת.

 

6.הנאמן טוען, כי אין כל בסיס עובדתי לטענות המבקש. לטענת הנאמן מעולם לא ניתנה הלוואה לחייבת על ידי המבקש, וכי מדובר בטענה שכל מטרתה היא למנוע את מימוש בית המגורים בגין חובות החייבת. הנאמן טוען כי מהעובדות עלה שלמבקש ולחייבת היה חוב משותף כלפי בנק לאומי בעת שהשניים היו נשואים. עוד עולה מהעובדות, כי רישום המשכון לטובת המבקש נעשה בדיעבד, היינו זמן רב לאחר מתן ההלוואה הנטענת על ידי המבקש. הנאמן טוען, כי מדובר במשכון פיקטיבי, שדינו להתבטל מכוח דיני פשיטת הרגל, וכך גם יש לבטל את השדרוג שעשה המבקש במעמדו, כך שכעבור זמן הפך עצמו מנושה רגיל לנושה מובטח, זאת על ידי משכון על בית המגורים.

 

7.הצדדים הגישו את בקשותיהם וטענותיהם בכתב, כאשר לכתבי הטענות צורפו מסמכים שונים. בנוסף לכך הגיש המבקש תצהיר לתמיכה בטענותיו והוא נחקר על תצהירו, כאשר במסגרת אותו דיון הוגשו מסמכים נוספים.

 

8.לאחר כל זאת יש לקבוע כי המבקש טוען שהוא והחייבת היו נשואים עד לשנת 1994, מועד בו התגרשו.

 

9.עוד יש לקבוע כי מהעובדות ומחקירת המבקש עלה, שחרף הגירושים נמשך הקשר בין הצדדים, לרבות מגורים בבית המגורים נשוא המחלוקת.

 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>