- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פש"ר 30794-02-13 גוטאני נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון,פש"ר 8309-02-13 גוטאני נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון
|
פש"ר בית המשפט המחוזי חיפה |
8309-02-13
8.3.2015 |
|
בפני השופטת: עפרה אטיאס |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
מבקשים: 1. כורדיה גוטאני 2. משוח גוטאני |
משיב: כונס נכסים רשמי מחוז חיפה והצפון |
| פסק דין | |
לפניי בקשת חייבים להכרזתם פושטי רגל.
ביום 18.3.13 ניתן צו לכינוס נכסי החייבים, על פי בקשתם, בגין חובות מוצהרים של החייבת בסך של 113,000 ₪ ל- 7 נושים, כאשר מושת עליה תשלום חודשי בסך של 200 ₪ החל מיום 1.5.13; ובגין חובות מוצהרים של החייב בסך של 462,000 ₪ ל- 9 נושים, כאשר מושת עליו תשלום חודשי בסך של 150 ₪ החל מיום 1.5.13.
עד מועד הדיון שהתקיים ביום 1.2.15, הוגשו נגד החייבת 3 תביעות חוב בסכום כולל של 114,317 ₪. לא נתבעו חובות בדין קדימה; ואילו נגד החייב הוגשו 7 תביעות חוב בסכום כולל של 618,797 ₪ מתוכן סך של 24,456 ש"ח נתבע בדין קדימה.
המבחן העיקרי להכרזתו של חייב כפושט רגל, על פי הפקודה והכללים שהתפתחו בפסיקה, הוא אם החייב נהג בתום לב עובר להליכי פשיטת הרגל ובמהלכם. בהעדר תום לב, אין החייב זכאי לחסות בצל המטריה של הפקודה [שלמה לוין ואשר גרוניס פשיטת רגל 173 (מהדורה שלישית, 2010); כן, ראו: ע"א 5503/92 קירצמן נ' כונס הנכסים הרשמי, פ"ד מט(1) 749, 756 (1994); וראו, גם: ע"א 6021/06 פיגון נ' כונס הנכסים הרשמי (פורסם בנבו, 9.8.2009)].
מנימוקי הבקשה, משסולקו פיגורי החייבים לקופת הכינוס, בהעדר הודעה אחרת מטעם הכונ"ר בהתאם להחלטה מיום 12.2.15, ובהעדר התנגדות מטעם נושי החייבים אשר לא התייצבו לישיבות שהתקיימו בעניינם של החייבים, אני מקבלת את הבקשה ומכריזה כי החייבים פושטי רגל.
בשל הנסיבות האישיות של החייבים, ובהעדר תועלת לנושים מניהול ההליך אני מורה על מתן הפטר לאלתר לחייבים. בהתאמה, כל ההגבלות אשר הוטלו על החייבים בהליך זה בטלות.
הוצאות ההליך ישולמו בהתאם לתקנות, ולחלופין, לפי הנחיות הכונ"ר לעניין תעריפים מינימאליים, לפי הגבוה מביניהן, והיתרה תועבר לנושים בכפוף לכל דין תקף.
פסק דין זה ניתן על ידי כרשמת בית המשפט המחוזי בחיפה.
ניתן היום, י"ז אדר תשע"ה, 08 מרץ 2015, בהעדר הצדדים.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
