פש"ר 25157-08-15 בירמן נ' קלדרון ואח' - פסקדין

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי תל אביב - יפו
25157-08-15,27191-08-15
3.1.2016
בפני השופט:
1. איתן אורנשטיין
2. סגן נשיאה


- נגד -
המבקש:
אלכס בירמן
עו"ד אביב כרמי
משיב:
1. יעקב קלדרון
2. חנה קלדרון
3. כונס הנכסים הרשמי

החלטה

Picture 1

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו

 

03 ינואר 2016

פש"ר 25157-08-15 בירמן נ' קלדרון ואח'

פש"ר 27191-08-15 בירמן נ' קלדרון ואח'

 

לפני כב' השופט איתן אורנשטיין, סגן נשיאה

 

בעניין:פקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש], התש"ם – 1980

 

 

החלטה

 

לפניי בקשה למתן צו כינוס נכסים של המשיבים עו"ד יעקב קלדרון ועו"ד חנה קלדרון במסגרת עתירה להכריזם כפושטי רגל. מטעמי נוחות, והואיל ומדובר באותה מסכת עובדתית ובחוב של בני זוג, קיימתי את הדיון בשתי הבקשות במאוחד, הגם שהתיקים לא אוחדו. מטעם זה ההחלטה ניתנת במשותף.

 

את הבקשה הגיש מר אלכס בירמן שהוא נושה של החייבים וזאת על יסוד פסק דין חלקי שניתן לטובתו נגד החייבים בת"א 61893-06-13 בבית משפט השלום בתל אביב-יפו מיום 2.11.14 (להלן: "פסק הדין"). התביעה הוגשה בסדר דין מקוצר, החייבים הגישו בקשת רשות להתגונן ובית המשפט, לאחר דיון בבקשה, חייב את המשיבים לשלם למבקש סך של 265,000 ₪ ובגין יתרת התביעה בסך של 385,000 ₪, ניתנה הרשות להתגונן שהותנתה בתנאים. מאחר ופסק הדין לא נפרע, הגיש המבקש בקשה להתראת פשיטת רגל נגד החייבים (פש"ר 15471-01-15 ופש"ר 15519-01-15). לאחר הגשת התנגדות התקיים ביום 15.6.15 דיון בפניי. בתום הדיון ולאחר ששמעתי את טענות הצדדים, אישרתי את המצאת התראת פשיטת הרגל ודחיתי את ההתנגדות של המשיבים, אך עיכבתי את ביצועה של ההחלטה עד ליום 12.7.15 על מנת לאפשר לחייבים להגיש בקשה לעיכוב ביצוע של פסק הדין. ביום 26.7.15 דחה בית משפט השלום את בקשת לעיכוב ביצוע פסק הדין, תוך השתת הוצאות על החייבים.

 

בנסיבות האמורות הוגשה הבקשה שלפניי שבה עותר המבקש להכריז על החייבים פושטי רגל וליתן צו לכינוס נכסיהם. המשיבים הגישו כתב התנגדות מפורט. לעמדתם משרד עורכי הדין שבבעלותם נקלע למשבר פיננסי חמור ביותר ובנוסף החייבת חלתה באותה תקופה במחלה קשה ומאז מחצית שנת 2013 אינה עובדת ואינה יוצאת מהבית. החייבים מוסיפים ומציינים שהם פרעו חובות בסך של כ-6 מיליון ₪ אך לא הצליחו לפרוע את יתר חובותיהם והגיעו למצב שנאלצו לסגור במאי 2013 את משרד עורכי הדין, לפטר את עובדיהם, תוך שנותרו להם חובות עתק לבנקים, למספר נושים נוספים ובהם רשויות המס, חובות לעובדים, לחברות ביטוח, לספקים ולנותני שירותים. לגישתם חובותיהם מסתכמים בסך של כ-5,020,000 ₪ לפי הפירוט שבסעיפים 36-48 לתגובה. בין אלה ראוי לציין חוב לבנק ירושלים בע"מ בסך של 2,100,000 ₪ שלטובתו משכנתא על בית המגורים של החייבים ברמת השרון (להלן בהתאמה: "הבנק" ו"הבית"). לבקשת הבנק מונה כונס נכסים במסגרת הליכי הוצאה לפועל הפועל למימוש הבית. החייבים טוענים שהם פועלים להגיע להסדר עם נושיהם וכי התמורה צפויה להתקבל ממימוש הבית בהפחתת המיסים והמשכנתא תספיק לפרוע את כלל חובותיהם.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>