חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פש"ר 21237-05-11 יוסף נ' כונס נכסים רשמי מחוז חיפה ואח'

: | גרסת הדפסה
פש"ר
בית המשפט המחוזי נצרת
21237-05-11
28.5.2015
בפני השופט:
יוסף בן-חמו

- נגד -
בעניין:
איברהים יוסף
ובעניין:
1. כונס הנכסים הרשמי
2. אופיר פדר - עו"ד

פסק דין
   

 

בדיון מיום 17.9.14, אושרה הצעת ההסדר שהגיש החייב ושזכתה לאישור הנושים ברוב מניין וערך. על פי ההצעה שאושרה, התחייב החייב לשלם סך של 50,000 ₪ בתוך 30 יום מיום אישור הצעת ההסדר והיתרה בסך של 15,000 ₪, בתוך 60 יום.

 

נגד החייב הוגשו 7 תביעות חוב בסך של 721,000 ₪, אושרו תביעות חוב בסך 422,000 ₪.

הנאמן הזמני הגיש הודעה ובקשה לביטול ההליך ביום 11.1.15, בה ציין כי החייב לא קיים את ההוראות שבהצעת ההסדר ולא הפקיד תשלום כלשהו. בנוסף לכך, צבר 4 פיגורים. הנאמן לביצוע ההסדר מציין כי פנה לחייב מס' פעמים וניתנו לו ארכות להפקדות הסכום, אך הוא לא הפקיד דבר.

 

ניתנה לחייב הזדמנות להגיב לבקשה בתוך 10 ימים.

הנאמן הזמני הגיש הודעה נוספת ביום 3.2.15, בה ביקש שבית המשפט יכריע בבקשה לביטול ההליך.

 

מאחר והחייב לא עמד בתנאי ההסדר, ולא הגיב לבקשה לביטול ההליך, למרות ההזדמנות שניתנה לו, אני מורה על ביטול ההחלטה המאשרת את ההסדר ועל ביטול ההסדר.

 

לעניין ההכרזה - לחייב ניתן צו כינוס ביום 12.6.11, לאחר שהצהיר על חובות בסך של כ-750,000 ₪.

 

בדו"ח שהגיש הכנ"ר, נקבע כי החייב לא הרים את הנטל להוכיח כי חובותיו נוצרו בתום לב. בנוסף לכך, החייב לא המציא מסמכים שנדרש. עוד ציין הכנ"ר, כי נמצאו סתירות מהותיות בגרסת החייב כפי שמסר למנהל המיוחד. החייב טען כי הוא עובד כשכיר, אך הסתבר כי הוא ממשיך לעבוד כעצמאי תחת עסק שהוא רשם על שם אחותו הרווקה. החייב סתר בחקירתו את תצהירו שהגיש בתמיכה לבקשה למתן צו כינוס, ומסר עובדות הסותרות את גרסתו המקורית באופן המצביע על חוסר תום לב. החייב עשה שימוש בחשבונות בנק של קרובי משפחת-סבו ואחרים, ורשם את העסק על שם אחותו כדי להעלים הכנסות ולעקוף איסורים שהוטלו עליו כחייב מוגבל באמצעים. החייב מתנהל באופן חמקמק ומסתיר פרטים בדבר נכסיו והכנסותיו.

 

בדיון מיום 26.11.12, ניתנה לחייב הזדמנות להגיש הצעת הסדר. בדיון מיום 22.4.13, ציין ב"כ הכנ"ר כי החייב איננו מגיש דוחות ולא הגיש הצעת הסדר.

ניתנה לחייב הזדמנות אחרונה להסיר את מחדליו ולהגיש הצעת הסדר בתוך 30 יום.

 

דיון נוסף נערך ביום 22.1.14, ב"כ הכנ"ר הודיע כי החייב ממשיך במחדליו, לא הגיש דוחות וכי הצעת ההסדר הוגשה רק בסמוך לדיון. למרות עמדת הכנ"ר ניתנה לחייב עוד הזדמנות.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>