לפניי בקשה לביטול הגבלה שהוטלה על חשבון הבנק של החברה המבקשת.
המבקשת היא חברה שהגיעה להסדר עם נושיה, הסדר שאושר על ידי בית המשפט ביום 29.1.2015.
קודם שהושג ההסדר, הוטלה הגבלה על חשבון הבנק של המבקשת לפי ס' 2(א) לחוק שיקים ללא כיסוי, התשמ"א- 1981 (להלן: "חוק שיקים ללא כיסוי").
המבקשת טוענת כי נוכח אישורו של הסדר הנושים, ונוכח הסכמתו של הבנק המשיב (להלן: "הבנק"), בו מתנהל החשבון שהוגבל, יש צורך להסיר את ההגבלה על החשבון על מנת לאפשר לה להמשיך את פעילותה העסקית.
בהחלטתי מיום 26.4.2015 התבקשה המבקשת להבהיר מהו המקור הסטטוטורי שמכוחו ניתן לבטל הגבלה שהוטלה כדין על חשבון בנק. בעקבות כך הפנתה המבקשת להחלטת בית המשפט המחוזי בנצרת בתיק בש"א 668/09 וכן להחלטת בית המשפט המחוזי בבאר שבע בתיק פר"ק 103/08 ובתיק פש"ר 5124/04. עוד טענה המבקשת כי לפי ס' 42א(ה) לפקודת פשיטת הרגל [נוסח חדש] התש"ם- 1980 (להלן: "הפקודה"), רשאי בית המשפט לבטל הגבלה שהוטלה על פושט רגל, מרגע שניתן לו הפטר או אושר הסדר בין החייב לבין נושיו. המבקשת הוסיפה וטענה כי מדובר בפרקטיקה ידועה בהסדרי נושים, שכן ללא הסרת ההגבלה לא ניתן להוציא אל הפועל את ההסדר ולבית המשפט הדן בהסדר שמטרתו הבראת החברה, נתונה סמכות טבועה ליתן כל סעד לצורך יישום ההסדר, מה גם שהבנק עצמו נתן הסכמתו להסרת ההגבלה. המבקשת גם מציינת כי בנק ישראל איננו מתנגד להסגרת ההגבלה.
לאחר שבחנתי את טיעוניה של המבקשת, באתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה להדחות.
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.
האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.