פסק-דין בתיק תק 15022/01 - פסקדין

: | גרסת הדפסה
ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב
15022-01
7.5.2002
בפני :
טובי חיים

- נגד -
:
אונגר מיכל
:
אל על נתיבי אויר בע"מ
פסק-דין

1.         תביעה זו - עניינה - עתירת נוסעת כנגד מוביל אוירי לדמי נזק ולפיצויים בגין איחור בהגעת כבודה ליעדה.

2.         מכתב התביעה עולה כי בתאריך 20.02.01 טסה התובעת באמצעות הנתבעת ממלבורן שבאוסטרליה לתל - אביב, כאשר אחת משבעת מזוודותיה - אשר הכילו חפצים חיונים לשימושה היום יומי - לא הגיעו עמה לנתב"ג.

            בצר לה ובהעדר ביגוד בסיסי - כך לתובעת - היא נאלצה לרכוש, למחרת יום הגעתה ארצה, ביגוד ופרטי קוסמטיקה בסיסיים בעלות כוללת של 2,081 ש"ח.

            עוד עולה מכתב התביעה כי בתאריך 24.05.01, שבה התובעת וטסה, בשנית, באמצעות הנתבעת לפראג ואף במקרה זה כבודתה הגיעה ליעדה באיחור של יום אחד.

            גם במקרה זה רכשה התובעת - כך לטענתה - מלתחה ומוצרי קוסמטיקה חילופיים לאלה שהיו במזוודתה.

            בגין המחדלים האמורים עותרת התובעת, בתביעה שבפני, לחייב הנתבעת לשלם לה את הסך של 9,500 ש"ח הכולל החזר עלות הרכישות החילופיות שביצעה (3,000 ש"ח) תשלום עבור הוצאותיה (1,500 ש") ופיצוי בגין עוגמת נפש המוערך על ידה בסך 5,000 ש"ח.

3.         בכתב הגנתה הכחישה הנתבעת את טענות התובעת ואת חובתה לפיצוי, מעבר לזה שניתן לתובעת (75 $) לפנים משורת הדין.

4 .         אין חולק כי בשתי הטיסות שבהן טסה התובעת באמצעות הנתבעת מזוודותיה הגיעו ליעדן, באיחור של יום אחד בלבד, כשתכולתן שלמה.

            בנסיבות אלה נבצר ממני הבן  מה נזק נגרם לה לתובעת שבשלו עותרת היא לפיצוי כספי בסכום עתק על סך 9,500 ש"ח!.

            אני דוחה על הסף עתירת התובעת להחזר כספי  של עלות הביגוד והמוצרים אותם רכשה, בחלוף יום אחד מעת הגעתה ארצה.

            ראשית דבר, אני תמה מה ראתה התובעת להזדרז ולרכוש מלתחה חילופית כאשר רק אחת  משבעת מזוודותיה הגיעה באיחור  - בן יום אחד - ארצה.

            מקובלת עלי לענין זה טענת הנתבעת כי נוסע סביר היה ממתין משך יום אחד להגעת המזוודה ולא היה מבצע סידרת רכישות - בחטף.

            שנית, וזה העיקר, לא הצלחתי להבין איזה נזק כספי נגרם לה לתובעת עת רכשה מלתחה חילופית ומוצרי קוסמטיקה העומדים לשימושה.

            אין להעלות על הדעת כי התובעת - מחד -  תרכוש מוצרי ביגוד וקוסמטיקה בהם אמורה להשתמש ומאידך תדרוש החזר עלותם, משל נגרם לה  נזק כספי עקב רכישתם.

            כך או כך בהעדר הוכחת נזק כספי עקב רכישת המוצרים האמורים, אין התובעת זכאית להחזר כספי כלשהו.

5 .         כך גם אמורים הדברים באשר לעתירת התובעת להחזר הוצאות שהוצאו על ידה כתוצאה ממחדלי הנתבעת.

            לבד מטענה סתמית בכתב התביעה לא השכילה התובעת להביא ראייה כלשהי לתמוך בטענה זו.

            בהעדר הוכחה כאמור, אין מנוס מלדחות עתירת התובעת אף בגין ראש   נזק זה.

6 .         באשר לעתירת התובעת לפיצוי כספי בגין עוגמת נפש שנגרמה לה כתוצאה מהאיחור בהגעת מזוודותיה - בשתי הטיסות האמורות - אני סבור, כי בדין יסודה. 

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>