פסק-דין בתיק עתמ 2634/05

: | גרסת הדפסה
עת"מ
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
2634-05
25.12.2006
בפני :
שרה דותן

- נגד -
:
ישראל גרינפלד ואח'
:
הועדה המחוזית לתכנון ובניה מחוז תל-אביב ואח'
פסק-דין

עתירה זו הופנתה במקורה כנגד החלטת המשיבה 1 - הועדה המחוזית לתכנון ולבניה מחוז תל-אביב, ועדת המשנה להתנגדויות ב', מיום 7.8.05, בכל הנוגע לדחית התנגדות העותרים לתכנית מתאר תא/3260 - צומת הפיל (להלן: "התכנית" או "תכנית 3260"), וכן כנגד החלטת יו"ר הועדה המחוזית לתכנון ולבניה, אשר דחה בקשה למתן רשות לערור על ההחלטה בפני המועצה הארצית לתכנון ולבניה.

הסעדים שנתבעו על פי העתירה נגזרו מהאמור לעיל.

בסיכומיה טענה ב"כ העותרים כי לנוכח חלוף כשנה מיום הגשת העתירה, ולמעלה משלושה חודשים מיום פרסום ההודעה על הפקדת התכנית ברשומות "נאלצים העותרים לתקן את הסעדים המקוריים שהתבקשו בעתירה והפכו לבלתי רלבנטיים".

בטרם אדון בעתירה לגופה, חובה עלי להתייחס לטענת ב"כ העותרים לענין חלוף הזמן.

העתירה הוגשה בתאריך 13.11.05. את הדיון המקדמי שנקבע ליום 29.1.06 פתחה עו"ד וייל, ב"כ העותרים, בדברים:

"בקשתי דחייה מאחר שאחרי שהגשתי את העתירה, כחודש ימים הייתה החלטה ישירה שנוגעת להחלטה המקורית...".

ובהמשך טענה עורכת הדין בהרחבה לענין איחוד הדיון עם עתירה נוספת העוסקת באספקט אחר של התוכניות הרלבנטיות. לנוכח טענותיה של עו"ד וייל כי היא שוקלת הגשת עתירה מתוקנת, נדחה הדיון לתאריך 26.04.06.

למרבה הצער, גם הדיונים שנקבעו ל- 26.04.06 ו- 16.05.06 לא התקיימו בשל בקשות דחייה שהוגשו על ידי הצדדים. רק בתאריך 19.9.06 עלה בידי לקיים דיון מקדמי נוסף שבסיומו הוחלט על הגשת סיכומים.

לאור האמור לעיל אין לקבל את הטענה, לפיה יש לזקוף את שינוי עמדת העותרים, ככל שהיא נוגעת לסעדים, לחלוף הזמן ונראה כי השינוי נובע מתגובות המשיבים והערכת מצב מחודשת.

הרקע העובדתי

העותרים הינם הבעלים במשותף של מקרקעין בשטח 20,606 מ"ר, הידועים כחלקה 35 בגוש 6141, המצויים בתחום שיפוטה של עיריית רמת השרון, ובסמיכות לתחום שיפוטה של עיריית תל-אביב.

על המקרקעין חלה תכנית מתאר מקומית רש/446, אשר הודעה בדבר אישורה פורסמה בי"פ מיום 02.04.01 וברשומות בתאריך 4.1.05, ואינה נושא העתירה שבפני.

תכנית רש/446 הינה פרי יוזמתה של עיריית רמת השרון, והיא כוללת הפשרה של קרקע חקלאית למגורים ובנייה של מאות יחידות דיור. יצוין כי תכנית ר"ש/446 הנ"ל משביחה את המקרקעין נשוא העתירה, והופכת אותם משטח חקלאי ל"אזור דיור מוגן".

במסגרת הדיונים בתכנית רש/446 טענו מתנגדי התכנית, בין היתר, כי קיימת באזור רמת השרון מצוקת תחבורה.

לאחר דיון בהתנגדויות אלה החליטה משיבה 1 להוסיף סעיף לתכנית הקובע, כי מתן ההיתר לחלק מיחידות הדיור מותנה בתיקון תכנית צומת הפיל, שהיא נושא העתירה.

בתשריט תכנית רש/446 מסומנת רצועת שטח המיועדת להרחבת תוואי רחוב קרית שאול, הנמצא בחלקו האחד בתחום המוניציפלי של רמת השרון ובחלקו האחר בתחום המוניציפלי של תל-אביב יפו.

יודגש כי הקו הכחול של תכנית רש/446 אינו גובל במקרקעי העותרים.

על פי הנטען בעתירה, קיים קשר תכנוני מהותי בין תכנית רש/446 ומימוש הבניה על פיה לבין אישור תכנית הקמתו של מחלף הפיל, לפיכך הגישו העותרים התנגדות לתכנית 3260, וטענו כי "הקו הכחול" המסמן את תחום התכנית הותווה שלא כראוי, הואיל ותחום התכנית אינו כולל את מלוא התוואי של רחוב קרית שאול, בו גובל מתחם 1, לרבות מקרקעי העותרים, אלא רק את אגפו הצפון-מזרחי של תוואי הרחוב, דהיינו, את הגדה שממול המקרקעין.

בהחלטתה מיום 7.8.05 קבעה משיבה 1 לענין מיקומו של "הקו הכחול":

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>