פסק-דין בתיק עש 1084/03

: | גרסת הדפסה
ע"ש
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
1084-03
30.7.2006
בפני :
ד. קרת-מאיר

- נגד -
:
ורד זית בע"מ
:
מע"מ רחובות
עו"ד פרקליטות מחוז ת"א
פסק-דין

1. נימוקי הערעור:

הערעור הוגש על החלטת המשיב לדחות את השגת המערערת על שומת עסקאות, לפיה חוייבה המערערת לשלם סכום של כ- 11,000 ש"ח. זאת על בסיס קביעת המשיב כי בדיקת ספרי החשבונות של המערערת, העלתה שבשנת 98' לא דיווחה המערערת בשיעור מלא על הכנסות לקוחות מחו"ל בגין שירות שניתן בשל תשלום דמי חבר לחברת הרבלייף אינטרנשיונל ישראל (להלן: " הרבלייף ישראל), אשר נמצאת בארץ.

כמו כן דחה המשיב את השגת המערערת על שומת תשומות לפיה חוייבה המערערת בסכום של כ- 31,000 ש"ח. זאת על בסיס קביעת המשיב כי בדיקת ספרי החשבונות של המערערת העלתה שבשנת 98' דרשה המערערת מס תשומות שלא כדין, על פי סעיף 38 לחוק מע"מ תשל"ו - 1975 (להלן:" החוק").

המערערת טענה כי טעה המשיב כאשר קבע שהמערערת ניכתה מס תשומות הכלול בחשבוניות מס שלא נשאו את שמה.

המערערת טענה כי המשיב לא הבחין בכך ששמה של המערערת כתוב בשפה האנגלית בחשבונית מס ממוחשבות של הרבלייף ישראל, וכי שם זה הומר לשפה העברית בחשבוניות מס ידניות.

לכן, טענה המערערת כי תבעה מס תשומות בגין חשבוניות שהוצאו כדין ושולמו על ידה לצורך עסקיה.

עוד נאמר כי טעה המשיב כאשר קבע שהמערערת גובה דמי טפול מלקוחות הרבלייף שהם תושבי חוץ, וכי דמי טיפול אלה משולמים בשל רישום הלקוחות במאגר לקוחות של הרבלייף הנמצא ומתנהל במשרדי המערערת בישראל.

המערערת טענה כי אין כל מאגר לקוחות המתנהל במשרדי המערערת בישראל, וכי המערערת לא גבתה ואינה גובה דמי טפול מלקוחות הרבלייף שהם תושבי חוץ.

אין לכן נכס בישראל ואין מקום לתחולת תקנה 12 א לתקנות מס ערך מוסף.

מסקנתו של המשיב לעניין תחולת תקנה זו מתבססת על המסקנה השגויה, על פיה קיים אצל המערערת מאגר מידע של לקוחות הרבלייף אשר הם תושבי חוץ.

אין גם מקום לקביעת המשיב על פיה הוראות סעיף 30(א)(5) לחוק אינן חלות על המערערת, שכן לא מדובר בשרות הניתן לגבי נכס המצוי גם בישראל.

מטעם המערערת הוגש תצהירה של גב' ורה קויפמן, שהיא מנהלת המערערת (להלן: "גב' קויפמן").

בתצהיר נאמר כי שיטת השיווק הנהוגה בהרבלייף מבוססת על גיוס מפיצים עצמאיים העוסקים בשיווק מוצרי הרבלייף.

לאחר גיוס מפיץ עצמאי של הרבלייף על ידי מפיץ אחר, מועברים נתוניו של המפיץ המגוייס למרכז רשת הרבלייף בארה"ב על ידי המפיץ המגייס.

עוד נאמר בתצהיר כי לאחר עדכון הנתונים, חייב כל מפיץ לשלם מידי שנה דמי רישום באמצעות סניפי הרבלייף בארצות שונות בהתאם למקום מגוריו.

זאת על מנת להוסיף ולהיות חבר ברשת, לגייס מפיצים חדשים ולעסוק בשיווק המוצרים.

המערערת עסקה בתקופה הרלוונטית ברכישת מוצרי הרבלייף בארה"ב והעברתם לרוסיה, לצורך שיווקם דרך סוכנים שברשותם היו מחסנים שבהם ניתן היה לאחסן את המוצרים.

באותה עת, לא היה ברוסיה סניף של הרבלייף שדרכו ניתן לשלם דמי רישום שנתיים.

לכן, בוצעו פעולות אלה על ידי המערערת, כאשר היא היתה מקבלת מהסוכנים רשימת מפיצים העוסקים בשיווק ברוסיה, מכינה נתונים ומעבירה אותם להרבלייף ישראל, שהוא סניף של חברת הרבלייף העולמית בארץ.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>