- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק עפ 7318/04
|
ע"פ בית המשפט המחוזי באר שבע |
7318-04
18.5.2005 |
|
בפני : 1. כב' הנשיא י. פלפל - אב"ד 2. נ. הנדל 3. י. אלון |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מויאל יעקב עו"ד גלעד קראוז |
: מדינת ישראל עו"ד אור אדם |
| פסק-דין | |
השופט י. אלון
1. המערער הורשע בבימ"ש השלום באילת בעבירה של החזקת סם מסוכן שלא לצריכה עצמית, וזאת בכך שב-31.3.03 בשעה 02:15 לאחר חצות החזיק בתוך מונית 14 טבליות "אקסטזי" ו-7 ריבועי נייר המכילים סם מסוכן ל.ס.ד. .
בגזר הדין הוטל עליו עונש מאסר של ששה חודשים שיבוצעו בעבודות שירות ומאסר על תנאי.
בפנינו מערער הוא על הרשעתו.
הסנגור המלומד ממקד טענותיו בכך שהראיות עליהן סמך בימ"ש קמא את ההרשעה הינן בגדר ראיות נסיבתיות שאין די בהן למסקנה המרשיעה.
2. ואלה הראיות שהובאו בעניינו של המערער.
סמוך לשעת הארוע, ליד מועדון "אקסייט" שבטיילת באילת, היו בסיור משטרתי הבלש זזון [להלן: "זזון"] ועמו מתנדב משא"ז ירון מור-יוסף [להלן: "ירון"]. הם הבחינו בשני "בדוקאים" המוכרים להם בכניסה למועדון כשהם עוצרים מונית ונכנסים לתוכה. השניים הם המערער ואשה שהיתה איתו-נטלי.
השוטרים זזון וירון ניגשו אחריהם למונית וזזון פתח את הדלת האחורית הימנית שלצידה ישב המערער.
השוטר ירון, עפ"י עדותו [עמ' 6-7] "נעמד בזוית שבין הפתיחה של הדלת כך שאת כל כלל הרכב אני רואה... נטלי ישבה בפנים מאחורי הנהג והנאשם [המערער] יושב מצד ימין - תאורת הרכב, המונית מסוג מרצדס, היתה ברורה וחזקה... בשלב הזה - הסתכלתי. אני מדגים [יושב על כסא ומדגים ישיבת הנאשם בתוך המונית]. בשלב שזזון פתח את הדלת, הנאשם הסתובב בהטיית הגוף ימינה, ויד שמאל היתה מתחת לכסא כשפניו אל השוטר ובשלב הזה אני שמתי לב לתנועת היד שלו, שהעלה את רמת החשד שהוא מנסה לזרוק משהו, התמקדתי ממש על היד שלו וראיתי שהיד מבצעת דחיפה של משהו פנימה אל מתחת הכסא. בשלב הזה התקרבתי יותר, לראות בבירור את המיקום אליו היד מושטת. בשלב הזה ביקשנו מהחשוד לצאת החוצה, הוא התיישר במגמה לצאת החוצה. המקום שאליו הגיעה היד היה ממש מתחת למושב, מתחת לרגל שמאל. ברגע שהוא התיישר אז הוא יצא החוצה מהרכב...".
לאחר שיצא המערער מהמונית "סימן ירון לזזון שראיתי משהו, תנועה...".
זזון ביקש אותו להוציא את נטלי מהדלת האחורית השניה ואז פנה ירון לערוך חיפוש מתחת לכסא בו ישב המערער "במקום שראיתי מה שראיתי". ושם, תחת הכסא עליו ישב המערער מצא ירון שקית ניילון שקופה ובתוכה החומר שנתברר בבדיקות המעבדה להיות סמים מסוכנים מסוג אקסטזי ול.ס.ד. בכמויות שפורטו לעיל [ר' דוח תפיסה ת/6, המוצגים ת/7-ת/12 וחווה"ד ת/14].
השוטר זזון מוסר בעדותו [עמ' 2 לפרוט' 14.1.04] כי בעת שפתח את דלת המונית לצידה ישב המערער "ראיתי את היד השמאלית שלו כאילו כזה מוסתרת", לאחר שהוצאו המערער ונטלי מהמונית [כל אחד מהדלת לצידה ישב] אמר לו השוטר ירון "שהוא ראה את הנאשם עושה תנועה חשודה עם היד" ובעקבות כך "ירון נכנס לתוך המונית למקום בו הוא הבחין בנאשם עושה תנועה חשודה, חיפש, ואז הוא הוציא משם שקית קטנה בתוכה כדורים ... ועוד מספר טבליות ל.ס.ד.".
הנאשם עצמו כפר בעדותו כי החזיק בסמים או כי היה לו קשר כלשהו עם שקית הסמים שנתפסה מתחת לכסא המונית בו ישב בעת מעצרו ותפיסת הסמים.
3. בימ"ש קמא קיבל את עדויות השוטרים זזון וירון כמהימנות.
נוכח זאת ולאור הימצאות הסמים ע"י ירון מתחת לאותו המושב, קבע כב' השופט ש. שטיין כי המסקנה היחידה העולה מצירוף כל אלה הינה שהמערער הוא אשר דחף את השקית ובה הסמים למקום בו נתפסה.
ההסברים האלטרנטיביים שהוצעו ע"י הסנגור להימצאות הסמים באותו המקום נדחו ע"י בימ"ש קמא כבלתי סבירים.
ההסבר לפיו מדובר במונית ציבורית שעולים ויורדים בה נוסעים רבים משך היום ויתכן כי אחד מאותם הנוסעים הוא שתחב שמה השקית - נדחה ע"י בימ"ש קמא כבלתי סביר.
ראשית, עפ"י עדויות נהג המונית ובעל המונית, אותה המונית נוקתה ונשטפה ביסודיות סמוך לשעה 17:00 לפני אותו הארוע [שהתרחש כאמור ב-02:15]; שנית, לא סביר כי נוסע פלוני שנסע במונית יטמין בה סמים בעלי ערך ניכר יחסית וישאירם אחריו מבלי לקחתם.
את ההסבר "האפשרי" השני להימצאות הסמים באותו המקום, ולפיו אלה "הושתלו" שם ע"י השוטרים על מנת להפליל המערער - לא העלה כלל הסנגור בסיכומיו - וטוב שכך, שכן לא הונחה תשתית ראייתית כלשהי לטענה שכזו.
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
