פסק-דין בתיק עפ 70950/06
|
ע"פ בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו |
70950-06
26.2.2007 |
|
בפני : 1. ז' המר סג"נ - אב"ד 2. י' שיצר 3. י' שבח |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מדינת ישראל עו"ד נועה תבור |
: אלכסנדר ברו עו"ד גב' לירן פרידלנד |
| פסק-דין | |
השופטות י' שיצר ו-י' שבח:
בפנינו ערעור המדינה על קולת העונש בכל הנוגע לגזר דינו של בית משפט השלום בת"א (כב' השופט מ' לנדמן), מיום 10/4/06, בת"פ 7754/04 וכן ארבעה תיקי צירוף נוספים, לפיו נגזרו על המשיב העונשים הבאים:
12 חודשי מאסר בפועל, הפעלת מאסר מותנה של שני חודשים וכן הפעלת מאסר מותנה נוסף של 12 חודשים, חלקם במצטבר וחלקם בחפיפה, באופן שבסך הכול נגזרו על המשיב 18 חודשים לריצוי בפועל.
מעיון בתיק בית משפט קמא עולה, כי המשיב הורשע על פי הודייתו, בתיק המקורי וכן בארבעת תיקי הצירוף, בשורה ארוכה של עבירות המתבטאות בשתי עבירות של החזקת סכין, בשתי עבירות של גניבה, בהכשלת שוטר, בשבע עבירות של התפרצויות לרכב, בשש עבירות של גניבה מרכב ובחמש עבירות של חבלה במזיד לרכב.
יצוין כי מרבית העבירות בוצעו בשנים 2003 ו-2005, שכן בשנת 2004 ריצה המשיב עונש מאסר בפועל.
בגזר דינו ציין בית משפט קמא, כי העבירות בוצעו על רקע של התמכרות לסמים וכי המשיב כשל בניסיונות טיפול וגמילה ולא ניצל את ההזדמנויות הרבות שניתנו לו לשם כך.
טוענת המדינה כי בשים לב לעברו המכביד של המשיב, אשר לחובתו 15 הרשעות קודמות בעבירות רכוש ושבעה מאסרים בפועל, אחד מהם עוד בהיותו קטין, ובנוסף שני צווי מעון נעול - מחד, ובשים לב לשורה הארוכה של העבירות בהן הורשע במקרה דנן - מאידך, הרי שהעונש שהטיל בית משפט קמא חורג לקולא במידה ניכרת מרף הענישה המקובל.
עוד מדגישה המדינה את מסוכנותו של המשיב, הבולטת בעיקר מגילו הצעיר ומשורת העבירות אותן זקף לחובתו בתקופה כה קצרה ואת הצורך להגן על ביטחון הציבור; כמו כן את ניסיונות השיקום שנעשו בעניינו וכשלו כולם.
בנסיבות אלה, אין מנוס, לדעת ב"כ המדינה, מלתת עדיפות לאינטרס של שלום הציבור.
מנגד, מציינת ב"כ המשיב כי כשלונו של המשיב נובע מהתמכרותו לסמים מגיל צעיר, ומדגישה כי לעת הזאת עובר המשיב טיפול גמילה בין כותלי בית הסוהר. מזה כשנה הוא מצוי בטיפול במתדון.
לפיכך היא עותרת להושיט לו יד על מנת שיראה את האור בקצה המנהרה ועל מנת שיינתן לו סיכוי לשקם את חייו, דבר שישרת גם את האינטרס הציבורי.
לאחר שסקרנו את עברו הפלילי של המשיב ולאחר שעיינו ברשימת העבירות הארוכה בהן הורשע בחמשת התיקים נשוא עניינננו, נחה דעתנו כי גזר הדין שהושת על המשיב אינו יכול להיוותר על כנו.
יש להדגיש כי עוד בהיות המשיב קטין כבר ניתנו כנגדו שני צווי מעון נעול, האחד למשך שנה והשני למשך שנתיים, וכן נגזר עליו עונש מאסר בן 10 חודשים. משהפך המשיב לבגיר, נגזרו עליו שישה עונשי מאסר נפרדים ולחובתו 16 הרשעות קודמות.
המשיב הורשע בשורה ארוכה של גניבות ארנקים, גניבות מרכב, התפרצויות ועבירות רכוש למיניהן, כולל הכשלת שוטר והחזקת סכין.
עוד יש לזקוף לחובת המשיב את כשלונו לאחוז ביד שהושטה לעברו ולהירתם להליך השיקום.
משכך, אף אנו בדעה כי אינטרס הציבור גובר על נסיבותיו האישיות של המשיב וכי יש לדאוג לשלומו של הציבור ולביטחונו.
לא נעלם מעינינו כי המשיב אכן עושה, לדבריו, בעת האחרונה מאמצי שיקום במסגרת הכלא. כמו כן, בהיותנו ערכאת ערעור שאיננה ממצה את הדין עם משיבים, החמרה בעונשו תיעשה במשורה.
אנו מקבלים את הערעור וגוזרים על המשיב את העונשים הבאים:
עונש המאסר בגין חמשת התיקים נשוא עניינו, יועמד על 24 חודשים (במקום 12 חודשים).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|