חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עפ 461/05

: | גרסת הדפסה
ע"פ
בית המשפט המחוזי חיפה
461-05
25.7.2005
בפני :
מנחם פינקלשטיין

- נגד -
:
מונדר נסאר - עו"ד
:
עילית אפשטיין - פמ"ח
פסק-דין

כללי

המערער, מונדר נסאר, עו"ד במקצועו, הורשע בביהמ"ש לתעבורה בעכו (ת. 4087/01; כב' השופט י' בכר), לאחר ניהול משפט הוכחות, בעבירה של נהיגה בזמן פסילה, לפי סעיף 67 לפקודת התעבורה [נוסח חדש], תשכ"א-1961, ובעבירה של נהיגה ללא פוליסת ביטוח בת תוקף, לפי סעיף 2(א) לפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970. הוטלו עליו העונשים הבאים:

א.         שלושה חודשי מאסר על-תנאי.

ב.         קנס בסך 1,500 ש"ח או 15 ימי מאסר תמורתם.

ג.          פסילה מלקבל או מלהחזיק רשיון לתקופה של 4 חודשים.

ד.         פסילת רשיון נהיגה לתקופה של 3 חודשים על-תנאי.

לפניי ערעור כנגד הכרעת הדין, ולחלופין כנגד חומרת העונש, כאשר המוקד הוא עונש הפסילה בפועל.

ביהמ"ש קמא - העדויות והכרעת הדין

לפי הנטען, נהג המערער ברכבו, ביום 29.4.01, בכביש 784 סמוך לצומת יודפת, בשעה 23:00 בלילה, בעת שהיה בזמן פסילה (לפי פסק דין של בימ"ש לתעבורה בנתניה (ת. 2148/01)). גירסת המערער הייתה, כי לא הוא נהג ברכב באותו זמן אלא אשתו, מחלוקת עובדתית זו הייתה במוקד המשפט.

מטעם המאשימה העידו השוטרים רס"ר אלי ויגדור ורס"ם חיים יחזקאל. תמצית עדותם היא, כי היו בניידת ונסעו אחרי רכב סובארו (מס' 8383283). משנבדק הרכב במסוף המשטרתי התברר כי פג תוקף רשיונו. הנהג נקרא לעצור וכשיצא מתא הנהג, מיהרה מי שישבה לצידו ועברה לתא הנהג. כשנשאל הנהג אם יש בעיה ברשיון הנהיגה שלו, השיב כי הוא מצוי בפסילה, וכי הוא נהג רק מסכנין, משום שאשתו לא חשה בטוב. אין חולק על כך שמי שיצא מהרכב הוא המערער. יצוין, כי גירסה זו מופיעה במסמכים שכתבו השוטרים ת/2 ו-ת/3. גם בדו"ח העיכוב ת/6 צוין בתגובת המערער: "נהגתי ברכב רק משום שאשתי לא הרגישה טוב". צוין גם כי המערער סירב לחתום על הדו"ח. בשעה 23:25 נחקר המערער תחת אזהרה בתחנת משגב (ת/1). הוא הודה שרשיונו נפסל, אך לשאלות הנוספות, שעניינן האשמה כי נהג ברכב, סירב לענות, ואמר שאת דבריו יאמר בבית המשפט.

רס"ר ויגדור ציין, כי שמר על קשר עין רצוף עם רכבו של המערער, וכי המרחק בין הניידת לבין רכבו של המערער לא היה רב. רס"ם חיים יחזקאל הוסיף, כי זיהה את המערער עוד בזמן הנסיעה: "הרכב הגיע אלי במקביל, בנתיב הנגדי, בצומת משגב, ואז ראיתי שיש נהג ויושבת לידו אישה. באיזור לשם. לאחר שסימנתי לרכב לעצור, הנהג הוציא את ראשו, סובב אותו לאחור ועשה תנועה עם היד 'עוד מעט'" (עמ' 12 לפרוטוקול).   

יצוין, כי שני העדים נחקרו בחקירה נגדית ע"י המערער עצמו וחזרו על עיקרי גירסתם.

כאמור, גירסת הנאשם היא כי אשתו נהגה ולא הוא. אורות הרכב המשטרתי סינוורו את אשתו, ועל-כן ביקש ממנה לרדת לצידי הכביש. אז ניגשו אליו השוטרים "בצעקות ובעצבים בגישה להפחיד". לדבריו, אמרו לו שהוא עצור והוא החל "להשתולל מפחד ולהתחנן". לאחר מכן, מששאלו אותו על רשיון הנהיגה שלו, והוא ענה שהוא בפסילה: "הם נדבקו לענין הזה ועלה להם הרעיון להלביש עליי את הנהיגה בזמן פסילה" (עמ' 20 לפרוטוקול).

אשתו של המערער העידה אף היא, ואישרה את דברי בעלה.

ביהמ"ש קמא קבע, כי הוא נותן אמון מלא בגירסתם של עדי התביעה אשר העידו בפניו בצורה ברורה ומשכנעת. ביהמ"ש שוכנע "כי גירסתם משקפת נאמנה את עובדות המקרה. מה גם שמעדויותיהם עולה גם הודאת הנאשם בפניהם בדבר נהיגה ברכב". עוד הטעים ביהמ"ש, כי יש לו אמון בדברי השוטרים, באשר לזיהוי המערער כמי שנהג ברכב. הוסיף ביהמ"ש:

למעשה קבלת גירסת הנאשם הינה כי שני עדי התביעה הזידו לדבר שקר ותיאמו גרסאות ביניהם על מנת להאשימו בעבירות אשר הנאשם לא ביצע כלל.

לא מצאתי לקבל טענה זו ואינני יכול לקבל האשמה כזו כאשר אין לה בסיס.

ביהמ"ש קמא ציין כי לא נתן אמון בגרסת המערער ואשתו.

דיון

המערער טוען בערעורו, כי שגה ביהמ"ש קמא בקובעו שעדויותיהם של עדי התביעה אמינה בעיניו. לדבריו עלו סתירות בעדויותיהם בביהמ"ש "וכן בינם לבין עצמם".

לא אוכל לקבל טענה זו. כידוע, אין מדרכה של ערכאת הערעור להתערב בממצאי מהימנות הנקבעים ע"י הערכאה הדיונית, אשר שומעת את העדים ומתרשמת מהן (ע"פ 993/00 נור נ' מדינת ישראל, פ"ד נו(6) 205, 219-220; ע"פ 522/84 סביחאת נ' מדינת ישראל, פ"ד מא(1) 551, 555-556).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>