- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
פסק-דין בתיק עפ 1129/07
|
ע"פ בית המשפט המחוזי נצרת |
1129-07
12.6.2007 |
|
בפני : 1. זיאד הווארי - אב"ד 2. גבריאלה (דה-ליאו) לוי 3. הלמן אסתר |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: אסרף שמעון עו"ד נזאר עבוד - סניגוריה ציבורית |
: מדינת ישראל עו"ד קנדלפת |
| פסק-דין | |
1. המערער הורשע בביהמ"ש קמא על פי הודאתו ובמסגרת של הסדר טיעון, על פיו תוקן כתב האישום, והטיעונים לעונש היו חופשיים.
2. בכתב האישום המתוקן בו הורשע המערער נטען, כי החל מיום 12/07/06 שרר בארץ מצב בטחוני חמור, במהלכו נורו עשרות טילי קטיושה מדי יום מלבנון לעבר ישובים רבים בצפון הארץ, ובהם קריית שמונה. תושבים רבים מהעיר קריית שמונה, כמו גם יישובים אחרים בצפון, עזבו את העיר ועברו לשהות במקומות אחרים בארץ.
המתלוננים אשר מתגוררים בקריית שמונה, עזבו את דירתם בשל המצב הבטחוני ועברו לירושלים. ביום 28/07/06 בשעות אחרי הצהריים, נחתה קטיושה בסמוך לדירת המתלוננים, וחלונותיה נופצו. בעקבות זאת, אחיה של המתלוננת הוזעק בסמוך לאחר מכן אל דירת המתלוננים, על מנת לשהות בדירה יחד עם אימו שלא יגנבו ממנה רכוש.
ביום 28/07/06 בסמוך לשעה 21:00, התפרץ המערער לדירה, בכך שפירק את שלבי הזכוכיות של החלון המוביל לשירותים של הדירה, ונכנס לדירה בעודו רעול פנים, כשידיו עטויות גרביים. כוונתו של המערער הייתה לגנוב רכוש ולנצל את העדרות תושבי הדירה עקב המצב הבטחוני. במועד האמור, הבחין אחיה של המתלוננת במערער, והצליח ללכוד אותו להזעיק את המשטרה למקום.
3. המערער הורשע בעבירות של התפרצות למקום מגורים בכוונה לגנוב, וכן בהיזק בזדון.
4. לאחר שנשמעו טיעוני הצדדים באריכות, גזר ביהמ"ש קמא על המערער את העונשים הבאים:
א. מאסר בפועל לתקופה של 30 חודשים מיום מעצרו 28/07/06.
ב. הופעל המאסר על תנאי של 24 חודשים שהוטלו על המערער בתיק פלילי 5/04 של ביהמ"ש השלום בקריית שמונה, מתוך תקופה זו ירצה המערער 12 חודשים במצטבר לעונש המאסר, 12 בחופף לו, סה"כ הטיל ביהמ"ש קמא על המערער מאסר בפועל של 42 חודשים.
ג. מאסר על תנאי של 18 חודשים, והתנאי הוא שלא יעבור המערער במשך 3 שנים מיום שחרורו מן המאסר עבירת רכוש מסוג פשע.
ד. מאסר על תנאי של 9 חודשים, והתנאי הוא שלא יעבור המערער במשך 3 שנים מיום שחרור מן המאסר עבירת רכוש מסוג עוון.
ה. הוטל על המערער לחתום על התחייבות בסך - 5,000 ש"ח להימנע במשך 3 שנים מיום שחרורו מן המאסר מעבירה נגד הרכוש מסוג פשע.
5. המערער מלין על חומרת העונש שהוטל עליו בביהמ"ש קמא, לשיטתו ביהמ"ש קמא החמיר יתר על המידה בעונשו של המערער כאשר נמנע מלהתחשב בנסיבותיו האישיות של המערער, לפיהן המערער הודה מיידית, הביע חרטה כנה ואמיתית על מה שהוא עשה, וחסך זמן שיפוטי יקר, וכי המערער נתפס על חם בשעת מעשה, לא הספיק לגנוב רכוש, ולא התנגד למעצרו. בנוסף טען, כי המערער בזמן ביצוע העבירות, היה בקריז ולא ידע מה הוא עושה, ואף לא היה בידיו כלי פריצה.
מנגד, ביקש ב"כ המשיבה לדחות את הערעור, הפנה לגליון הרשעותיו הקודמות של המערער, אשר לפיו מגיל 16 החל המערער לבצע עבירות, וריצה אף בעבר מאסרים. הדגיש את העובדה כי המערער לא למד את הלקח, ורק 4 ימים לאחר ששוחרר מהמאסר בגין עבירות דומות, ועל אף עונש המאסר על תנאי שהיה תלוי ועומד נגדו, הלך וביצע את העבירות נשוא הערעור.
ב"כ המשיבה סבור, כי ביהמ"ש קמא דווקא הקל עם המערער, כאשר הפעיל במצטבר רק את מחצית המאסר המותנה, ולא הפעיל במצטבר את מלוא המאסר על תנאי.
ב"כ המשיבה הפנה גם לכיעור ולשפלות במעשיו של המערער אשר ניצל שעות המלחמה ופרץ לדירת המתלוננים.
6. לאחר ששמענו טיעוני הצדדים, עיינו בגזר דינו של ביהמ"ש קמא, וכן בגליון הרשעותיו הקודמות של המערער, נחה דעתנו כי דינו של הערעור להידחות. גזר דינו של ביהמ"ש קמא ראוי, מאוזן ומידתי. ביהמ"ש קמא התחשב בחומרת מעשיו של המערער, אשר ניצל באופן ציני ומכוער ביותר את מצב המלחמה לתועלתו האישית, וכן בעברו העשיר של המערער אשר כלל עבירות מגוונות, לרבות עבירות רכוש, ואם לא די בכך, המערער ביצע את העבירות נשוא הערעור אך ורק 4 ימים לאחר שחרורו מהמאסר בעבירות רכוש, דבר המלמד על מידת המסוכנות הנשקפת מהמערער שבפנינו. עם זאת, ביהמ"ש קמא גם התחשב בנסיבותיו האישיות כפי שפורטו על ידי ב"כ המערער, לרבות הודאתו בהזדמנות הראשונה וחרטתו, ובשל כך נמנע מלהפעיל במצטבר את מלוא המאסר על תנאי, והסתפק אך ורק בהפעלת מחציתו.
7. לאור כל האמור לעיל, אנו מורים על דחיית הערעור.
ניתן היום כ"ו בסיון, תשס"ז (12 ביוני 2007) במעמד הנוכחים.
____________________ ________________________ _______________
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
