חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עבל 1363/04

: | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין ארצי לעבודה ירושלים
1363-04
28.3.2005
בפני :
1. סגנית הנשיא אלישבע ברק-אוסוסקין
2. עמירם רבינוביץ
3. שמואל צור


- נגד -
:
סלומון דיין
:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד מלכה קריצמן
פסק-דין

השופט עמירם רבינוביץ

1.         זהו ערעור לאחר קבלת רשות (בר"ע 443/03) על פסק דינו של בית הדין האזורי בבאר שבע (בל 001337/03; השופט אילן סופר כדן יחיד) אשר דחה את ערעור המערער על החלטת הוועדה הרפואית לעררים (נפגעי עבודה) מיום 9.1.2003 (להלן - הוועדה) אשר קבעה, כי אין שינוי בדרגת הנכות של המערער.

2.         רשות הערעור נתנה בנוגע לקביעת הוועדה, לפיה לא קיים קשר סיבתי "בין התאונה מושא ערעור זה מיום 24.1.1999 (להלן - התאונה) לעצם קרות החבלה בירך ובברך ימין".

3.         א.        בדחותו את ערעור המערער, קבע בית הדין האזורי, בין השאר, כי

" ניתוח פרוטוקולי הוועדות... מראה כי מעולם לא הוכר קשר סיבתי בין הפגיעה בירך ימין לתאונה מיום 24.1.99. גם אם התלונות נבדקו עדיין לא הוכרו על ידי מי מהועדות. הועדות ציינו מפורשות כי אין כל תעוד רפואי בסמוך לאירוע ומבחינה זו צודקות הועדות".

ב.         בית הדין האזורי הסתמך בקביעתו זו על הנתונים הבאים:

(1)        בתעודה רפואית ראשונה לנפגע בעבודה מיום 2.3.1999 צויין, כי המערער נחבל במרפק ימין ובראשו.

(2)        בתעודה רפואית נוספת לנפגע בעבודה מיום 8.4.1999 צויין, כי המערער סובל מרגישות במרפק ימין.

(3)        רק בתביעה לקביעת דרגת נכות מעבודה מיום 21.8.2000 צויין, כי הפגיעה היא ביד ימין וברך ימין.

(4)        בטופס בל/250 נרשם, כי המערער החליק ברצפת המטבח על יד ימין. בהמשך נוסף הרישום "+רגל ימין". תוספת זו אינה נראית כמקורית.

(5)        בוועדה מדרג ראשון מיום 29.10.2000 התלונן המערער על פגיעה ביד ימין וברך ימין, והוועדה לא מצאה כל ממצא בברך ימין.

(6)        הוועדה לעררים מיום 17.1.2001 מצאה חשד לגוש ברקמה הרכה בירך הימנית, כשהיא מציינת שאין קשר בין ממצא זה לתאונה. הוועדה בקשה בדיקה אולטרה סאונד ו-T.C.

(7)        בתאריך 27.10.2001 לאחר עיון בבדיקת האולטרה סאונד קבעה הוועדה, כי הבדיקה תקינה. עוד ציינה הוועדה, כי אין כל עדות בחומר הרפואי לחבלה בירך.

(8)        בעקבות בקשה להחמרה שהגיש המערער, קבעה הוועדה מדרג ראשון ביום 22.7.2002, כי מאחר שהוחלט בוועדות קודמות, שאין קשר סיבתי בין הממצא בירך והתאונה, הרי שאין החמרה. גם הוועדה לעררים, מושא ערעור זה, קבעה, כי מאחר שהתלונות בקשר לירך ימין לא הוכרו על ידי המשיב (להלן - המוסד) לא ניתן לדון בתלונות שלא הוכרו.

4.         בערעור שהגיש המערער על פסק דינו של בית הדין האזורי, טען בין השאר, את הטענות הבאות:

א.        לא היה מקום להטיל ספק בטופס בל/250, כאשר המוסד אשר בידו הטופס המקורי לא העלה טענה כנגד מוצג זה.

ב.         הקביעה, לפיה לא נותרה נכות בירך כתוצאה מהתאונה, אינה מעידה על העדר קשר סיבתי בין התאונה לממצא בירך.

ג.         המערער התלונן על פגיעה בירך בכל הוועדות, למעט השתיים האחרונות.

ד.         גם מדברי בא-כוח המוסד בבית הדין עולה, כי גם הוא סובר, שעל פי דו"חות הוועדות לא נותרה למערער כל נכות, אך לא נקבע בהן, שאין קשר סיבתי בין תלונות המערער לגבי רגל ימין ובין התאונה.

ה.        בית הדין האזורי בבאר שבע (בל 002723/01; השופטת יהודית גלטנר-הופמן, להלן - פס"ד הופמן) קבע, כי המערער נפגע ברגל ימין וממצא זה מהווה מעשה בית דין.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>