מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק עבל 1328/04 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עבל 1328/04

תאריך פרסום : 29/07/2009 | גרסת הדפסה
עב"ל
בית דין ארצי לעבודה ירושלים
1328-04
05/09/2005
בפני השופט:
1. הנשיא סטיב אדלר
2. יגאל פליטמן
3. ורדה וירט-ליבנה


- נגד -
התובע:
בלהה סבג
עו"ד יעקב נתנאל
הנתבע:
המוסד לביטוח לאומי
עו"ד עמירם סבר
פסק-דין

השופטת ורדה וירט-ליבנה

1.         הערעור שבפנינו נסוב על מחלוקת משפטית אחת והיא פרשנות תקנה 6(1)  לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (צמצום השתכרות) (להלן - "התקנות") ואופן השלכתה על המערערת.

            באי כוח הצדדים הסכימו בישיבת קדם הערעור שהתקיימה בפני, כי התיק יועבר למתן פסק דין על ידי מותב, על פי הסיכומים שהוגשו בבית הדין האזורי, הטעונים שהוגשו בערעור והשלמה בעל פה בקדם הערעור.

2.         הרקע העובדתי אינו שנוי במחלוקת

א.        המערערת למדה במדרשה למדריכי נוער והתמחתה בהדרכת נוער במשך שנתיים.

            בהמשך למדה בקורס לתכנון ותכנות מחשבים במשך שנה אחת.

            בשנת 1990 המערערת חלתה והוחלט להפחית את היקף המשרה שלה ב-50% נקבע כי היא יכולה לעבוד רק בישיבה. לאור ההפחתה במשרה ב - 50% פנתה אל המוסד לביטוח לאומי לקבל קצבת נכות כללית בשנים 1992 - 1999. המערערת קיבלה קצבת נכות כללית.

בשנת 1999 מצבה של המערערת החמיר והמערערת הגישה בקשה לדיון מחודש במצבה עקב החמרת מצבה.

או אז ובתגובה הודיע המוסד למערערת, כי לא היתה זכאית בכל אותן שנים לקצבת הנכות עקב אי צמצום הכנסותיה ב-50%. על הסכום ששולם בעבר המוסד ויתר.

3.         בא כוח המערערת טען כי את הכנסותיה של המערערת יש לחשב כמי שעמדה בקריטריונים המפורטים בסעיף 6(1) לתקנות ולכן חל צמצום בהכנסותיה בשיעור המזכה בקצבת הנכות הכללית.

            על כך חולק בא כוח המוסד וטוען, כי המערערת אינה עומדת בקריטריונים שנקבעו באותן תקנות.

4.         בית הדין האזורי בתל אביב (השופטת חגית שגיא-דן יחיד - תיק בל 2501/00) קיבל את פרשנות המוסד לתקנות ודחה את התביעה.

5.         המחלוקת בין הצדדים בנוגע לפרשנות התקנות היא, כי בא כוח המערערת טוען שדי בכך שהמערערת למדה במהלך שלוש שנים ברציפות בלימודים על תיכוניים ואין לפרש את התקנה כמחייבת לימודים באותו מקצוע ואילו בא כוח המוסד טוען, כי הדרישה בתקנות היא לשלוש שנות לימוד באותו מקצוע.

ותחילה נוסחה של התקנה

6.         זקיפת הכנסה במקרים מיוחדים.

אם מבוטח שלא חלה עליו תקנה 3, או שלא היתה לו הכנסה בתקופה הקובעת, או שהכנסתו בתקופה זו לא הגיעה למינימום המפורט להלן, ייראה כאילו הכנסתו היתה -

(1)        אם בידו תעודה על תואר אקדמי או תעודת הסמכה לעסוק במקצוע, שמסלול הלימודים שלו נמשך שלוש שנות לימודים על תיכוניים לפחות - 110% מהשכר הממוצע .........".

בית הדין האזורי פירש את לשון התקנה כך:

" א.      תקנה 6(1) מתייחסת לחישוב צמצום ההשתכרות לגבי מגזר מסויים של מבוטחים:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ