חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עא 3129/03

: | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי בתל אביב
3129-03
29.12.2005
בפני :
יהודית שטופמן

- נגד -
:
הבנק הבינלאומי הראשון לישראל בע"מ
עו"ד קרני
:
1. המכרז הישיר (מו"ל) בע"מ
2. גלובל שופ דיירקט בע"מ

פסק-דין

א.        ערעור על החלטתה מיום 16.11.03 של  כב' ראש ההוצאה לפועל בתל אביב  (כב' הרשמת י' גרינולד), אשר חייבה את המערער ( להלן: "המערער" או "הבנק") לשלם למשיבה מס' 1 ( להלן: "המכרז הישיר" או "הזוכה") את מלוא סכום החוב בתיק ההוצאה לפועל שניהלה כנגד המשיבה מס' 2 ( להלן: "החייבת"), מכח הוראות חוק ההוצאה לפועל, תשכ"ז-1967  ( להלן: "חוק ההוצל"פ").

ב.         עיקרי העובדות הצריכות לערעור:

            במסגרת תיק ההוצאה לפועל המתנהל בין הזוכה לחייבת, הוצא ביום 24.7.2002, צו עיקול על כספי החייבת שהוחזקו בידי הבנק, עד לסכום של 169,595.19 ש"ח.

            צו העיקול הועבר ביום 28.7.2002 למשרדי הסניף המרכזי בבנק, והגיע לסניף הבנק המחזיק, לאחר שעות פעילות הסניף, ביום 30.7.2002.

לטענת הבנק, הגיע, בד בבד, לסניף הבנק המחזיק, בו ביום, דהיינו ביום 30.7.2002, צו עיכוב הליכים שהוצא במסגרת תיק ההוצאה לפועל.

המדובר בהחלטת כב' ראש ההוצל"פ במסגרת הליך התנגדות לביצוע שטר שהוגשה במועדה, ובה נקבע:

            " לעכב הליכי ההוצל"פ נגד המתנגד/ים עד למתן החלטה בהתנגדות.

             להעביר הדיון לבית המשפט השלום בתל-אביב".

הבנק המחזיק, נמנע מרישומו של העיקול, לטענתו, לאחר שהתקבל צו עיכוב ההליכים.

הבנק הגיש הודעת מחזיק מטעמו לכב' ראש ההוצאה לפועל ביום 14.8.2002, לפיה נמנע מרישום העיקול, בזו הלשון:

"הננו מאשרים קבלת העיקול שבנדון ומתכבדים להודיע כי אין אנו פועלים לרישום העיקול מאחר וקיבלנו צו עיכוב לעיקול זה".

יתרת חשבונה של החייבת בבנק המחזיק, עמדה ביום 30.7.2002, על סך של 60,563.20 ש"ח.

ביום 22.8.2002 הורה בית משפט השלום בת"א על רישום העיקול, למרות צו עיכוב ההליכים בתיק ההוצאה לפועל, וצו העיקול נרשם, לבסוף, ביום 26.8.2002, על סך של 53,482.58 ש"ח, הסכום שהיה במועד זה, בחשבונה של החייבת.

לטענת הזוכה, הוברחו מחשבון המשיבה, במהלך החודש שחלף בין מועד הוצאת העיקול ובין מועד רישומו בפועל, סכומים בהיקף כולל של

 כ-371,000 ש"ח.

ביום 21.1.2003 זומן הבנק לחקירת צד ג' מכח סעיף 46 לחוק ההוצל"פ.

ביום 25.3.2003 התקיימה חקירת נציגת הבנק, הגב' מיקי בורנשטיין, בכל הקשור לנסיבות קבלתם של צווי ההוצאה לפועל, צו העיקול וצו עיכוב ההליכים  ( מוצג "ג" בתיק מוצגי המערער).

בהחלטה נרחבת ומנומקת, החליטה כב' ראש ההוצאה לפועל, ביום 16.11.2003, לחייב את הבנק המחזיק בתשלום מלוא סכום החוב בתיק ההוצאה לפועל, מכח הוראות סעיף 48 לחוק ההוצל"פ.

כב' ראש ההוצל"פ, נימקה את החלטתה מהטעם העיקרי, לפיו:

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>