חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עא 2750/04

: | גרסת הדפסה
ע"א, בר"ע
בית המשפט המחוזי חיפה
2750-04,1751-04
10.2.2005
בפני :
עודד גרשון

- נגד -
:
עו"ד חסאן בסטוני
עו"ד ש. חמו
:
רן קלינגר
עו"ד צ. הדסי
פסק-דין

1.       לפני שני ערעורים, ערעור מכל צד, על החלטתו של ראש ההוצאה לפועל (כבוד הרשם דאוד מאזן) מיום 29/8/04 במסגרת טענת "פרעתי" שנטענה על ידי המערער עו"ד חסאן בסטוני (להלן - "בסטוני").

          (בטעות סיווגה המזכירות את ערעורו של המשיב רן קלינגר (להלן - "קלינגר") כבקשת רשות ערעור 1751/04 כאשר למעשה צריך היה לפתוח תיק ערעור. בעניין זה לא הייתה מחלוקת בין הצדדים).

2.       השתלשלות העניינים והצגת הסוגיות העומדות להכרעה

א.      בין בסטוני לבין קלינגר התנהל הליך בוררות סביב מחלוקת שנבעה מהתקשרות חוזית שביניהם.

          ביום 24/6/02 ניתן פסק בוררות.

ב.       בסטוני פנה לבית המשפט המחוזי בחיפה וביקש לבטל את פסק הבורר                (ת"א 464/02). בית המשפט המחוזי (כבוד השופטת וסרקרוג) אכן ביטל את פסק הבורר, בהסכמת הצדדים , תוך חיובו של בסטוני לשלם לקלינגר סכום של 143,010 ש"ח.

          בית המשפט הורה כי התשלום האמור יבוצע בשלושה תשלומים, באמצעות שלושה שיקים שזמן פרעונם דחוי, שהראשון בהם אמור היה להיות משולם עד ליום 1/11/02. בית המשפט הורה כי "לא יבוצע אחד מהתשלום (כך במקור! צ"ל "מהתשלומים". ע.ג.) המפורטים לעיל במועדו, יווסף לסכום הנ"ל סכום נוסף של 15,000 ש"ח בצירוף מע"מ כחוק בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד" (פסק דינה של כבוד השופטת וסרקרוג מיום 12/9/02 צורף להודעת הערעור).

ג.       לאחר פסק הדין הנ"ל, פנה בסטוני והגיש לבית משפט השלום בחיפה תובענה כנגד קלינגר וטען כי זה הפר את ההתקשרות החוזית שביניהם.

          במסגרת התובענה הנ"ל ביקש בסטוני עיקול עצמי על הכספים שהיה עליו לשלם לקלינגר. ואמנם ביום 2/10/02 ניתן צו עיקול כמבוקש.

ד.       צו העיקול הנ"ל בוטל על ידי כבוד הרשמת פומרנץ ביום 11/8/03.

ה.      ביום 28/8/03 העביר בסטוני לב"כ קלינגר, עו"ד נועם פלד, סכום של 143,010 ש"ח, היינו מלוא הסכום שנפסק על ידי כבוד השופטת וסרקרוג.

ו.        ביום 15/4/04 הגיש קלינגר ללשכת ההוצאה לפועל בחיפה, בקשה לביצוע פסק הדין שבת"א 464/02 (תיק הוצל"פ 1-04-14239-02 - להלן - "תיק ההוצל"פ").

ז.       ביום 3/8/04 הגיש בסטוני בקשה לסגירת תיק ההוצל"פ.

          בבקשתו האמורה טען בסטוני כי לאור צו העיקול שניתן לבקשתו ביום 2/10/02 הרי ש "ביום בו חל מועד התשלום הראשון על פי פסק דינה של כבוד השופטת ש. וסרקרוג היו הכספים המגיעים למשיב (היינו, לקלינגר. ע.ג.) מעוקלים בידי המבקש ולמעשה אסור היה למבקש להעביר את סכום התשלום הראשון למשיב".

          יתרה מכך, בסטוני טען שבכל שלושת מועדי התשלום שפורטו בפסק דינו של בית המשפט המחוזי, היו הכספים המגיעים לקלינגר מעוקלים "ולמעשה אסור היה למבקש להעבירם למשיב ובהתאם גם הסקנציה הקבועה בפסק הדין לא חלה בענייננו".

          על שום כך טען בסטוני בפני ראש ההוצאה לפועל שמאחר והוא שילם לקלינגר את מלוא סכום החיוב שבפסק דינו של בית המשפט המחוזי "אין כל יסוד משפטי ו/או חוקי לדרישת תשלום נוסף מהמבקש בהתאם לפסק הדין" (ההדגשה שלי. ע.ג.). (היינו, לדרישת הפרשי הצמדה וריבית וכן לדרישת הפיצוי המוסכם בסך של 15,000 ש"ח שנקבע בפסק דינה של כבוד השופטת וסרקרוג למקרה שאחד התשלומים הנ"ל לא יושלם במועדו). 

          בסטוני חתם את בקשתו באמרו כי "ברי הוא כי אין כל בסיס לפתיחת תיק זה מלכתחילה ולכן מבוקש להורות על סגירת התיק תוך חיוב המשיב בהוצאות בקשה זו לרבות שכ"ט עו"ד ומע"מ עליה כחוק".

ח.      כבוד הרשם דאוד מאזן דן בבקשה הנ"ל והחליט, ביום 29/8/04, בין היתר, לאמור:

         "מתן צו העיקול על ידי בית המשפט מעכב את ביצוע החיוב על פי פסק הדין, שכן מחד יש לו זכות מכח צו עיקול שמהווה מחסום משפטי מפני ההעברה, לבין קיום פסק הדין. (כך במקור! ע.ג.).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>