מיקומך באתר: עמוד ראשי >> חיפוש פסקי-דין >> פסק-דין בתיק עא 1246/05 - פסקדין
חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק עא 1246/05

תאריך פרסום : 07/09/2006 | גרסת הדפסה
ע"א
בית המשפט המחוזי חיפה
1246-05
22/03/2006
בפני השופט:
סגן הנשיא גדעון גינת

- נגד -
התובע:
1. עבדי אליעזר
2. חברה מסחרית לייבוא והפצה בע"מ

הנתבע:
בנק המזרחי המאוחר בע"מ
עו"ד עדינה ווייל
עו"ד איילת הוך-טל
פסק-דין

טל:

נקודת ההתחלה היתה הליך של מימוש נכס שהיה משועבד וחלקו עדיין משועבד לבנק המזרחי. הליכי המימוש החלו בדצמבר 2002 והם הסתיימו במכירת אחד מהקוטג'ים המשועבדים הבנויים על המקרקעין המשועבדים. נבנו שם 4 קוטג'ים. הקוטג' שמשוייך למערער עצמו הוא זה שנמכר. כאשר לגבי 3 הקוטג'ים הנוספים מתנהלים הליכים משפטיים בעקבות תביעה שהגישו בני המשפחה לעיכוב הליכי המימוש. ההליכים מתנהלים בביהמ"ש לענייני משפחה קריות.

המשמעות היא במהלך השנתיים שחלפו עד שהושלמה עד מכירת הקוטג' נאלצנו להתמודד עם הליכים משפטיים רבים.  כל הטענות בהליכים הן אותן טענות. עד היום תלויים ועומדים מטעם המערער 4 הליכים בתביעות כנגד הבנק.

בבימ"ש זה מתנהלות 2 תביעות. אחת מהן סעד הצהרתי בדבר העדר חוב והשבת הנכס בגין כך והשניה ביטול פעולות החיוב שבתיק ההוצל"פ. כל הטענות לגופן הועלו ונשמעו גם בערעורים שהוגשו בעליון.

הסיפור כאן הוא מאד צר. הליך המימוש בנוגע לקוטג' הסתיים במובן זה שבוצע רישום זכויות מלא במרשם המקרקעין.

נותרה יתרת חוב פתוחה לבנק.

המערער בכל ההליכים שנקט הביא לכך שהליכי המימוש התעכבו כשנתיים.

בדרך גם תפחה הריבית הבנקאית.  במהלך כל ההליכים שנקט, ניתן לו פטור מתשלום אגרה. עפ"י רוב ניתן לו גם פטור מהפקדת ערבון, למעט בשני ההליכים כאן.

בעא - 2201/04 ניתנה החלטה של הרשמת בעניין חילוט ערבון , לטובת הבנק. על כך ערער עבדי. וזה ההליך העיקרי. במסגרת הליך עיקרי זה, ביקש המערער פטור מאגרה ומערבון. מאגרה ניתן לו פטור.

בעא 2201/04 ביקש המערער עיכוב הליכי מימוש. במסגרת בשא 3154/04. נקבע שהעיכוב ינתן כנגד הפקדת 10000 ש"ח במזומן . הוא הפקיד סכום זה ושלח הודעה על המחאת זכות. הוא קיבל עיכוב של הליכי המימוש. הוא הפקיד את הסכום רק לאחר שנדחה ערעור שלו על ההחלטה של כב' השופט יצחק כהן. ראו רע"א 3972/04. בסופו של יום נדחה הערעור האזרחי 2201/04 לגופו וממילא הסתיים העיכוב וחוייב המערער בהוצאות וכן נתבקש ביהמ"ש לחלט את הערבון הנ"ל של ה - 10000 ש"ח לטובת הבנק.

במסגרת אותו ערעור 22010/4 ביקש המערער פטור מהפקדת הערבון בערעור עצמו. הבנק בתחילה סרב לבקשה ולאחר מכן, על מנת לקדם, הסכמנו לוותר על הערבון.

הדרך היחידה לגבות הוצאות היתה רק מתוך כספי הערבון נשוא הערעור הנוכחי.

 לימים הגיש המערער בקשה לביטול החלטת רשמת וכו'.

הרשמת  קיבלה את עמדת הבנק והורתה על חילוט הערבון הנ"ל של 10,000 ש"ח.

הויכוח בין בעלי הדין כיום הוא רק על 4,160 ש"ח. הרשמת החליטה על סמך התיעוד הכתוב שהוגש לה על ידי הצדדים.

עא 1246/05 - ערעור על החלטת רשמת שלא לפטור את המערער מהפקדת ערבון במסגרת ע.א. שהגיש, מס' 01008/05.  פטרו אותו מאגרה אך לא פטרו אותו מהפקדת ערבון. 

הערעור 1008/05 הוא על דחיית טענת פרעתי שניה במספר שהגיש המערער ב - 14/12/04 במסגרת תיק המימוש וזארת כיומיים לפני אישור המכירה. הדחיה של טענת הפרעתי השניה נגעה לטענת המערער שאין חוב. הערעור 1108/05 נמחק בינתיים מהטעם שלא הופקד הערבון ועל זה הוא מערער היום.

המערער:

ערעור אזרחי 1008/05 נמחק ואני מסכים שישאר מחוק. אני מערער על עצם מכירת הנכס ועל זה צריך לדון.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות: הורד קובץ לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.



שאל את המשפטן יעוץ אישי, שלח את שאלתך ועורך דין יחזור אליך
*
*
*
*

חיפוש עורך דין לפי עיר

המידע המשפטי שחשוב לדעת – ישירות למייל שלכם!
הצטרפו לניוזלטר וקבלו את כל מה שחם בעולם המשפט
עדכונים, פסקי דין חשובים וניתוחים מקצועיים, לפני כולם.
זה הזמן להצטרף לרשימת התפוצה
במשלוח הטופס אני מסכים לקבל לכתובת המייל שלי פרסומות ועדכונים מאתר פסק דין
הוקם ע"י מערכות מודרניות בע"מ