פסק-דין בתיק ע' 1701/10

: | גרסת הדפסה
ע
בית הדין הצבאי לערעורים יהודה ושומרון
1701-10
7.6.2010
בפני :
1. יהודה אורון
2. נתנאל בנישו
3. יעקב לרר


- נגד -
:
טארק ג'ומעה מחמוד ח'לף
עו"ד דניאלה קדרי
:
התביעה הצבאית
פסק-דין

השופט סא"ל י' לרר :

  1. בעקבות הסכם טיעון בין התביעה והסנגוריה הוגש כתב אישום מתוקן נגד המערער הכולל 5 מקרים של מסחר בנשק שנמשך משנת 2002 ועד 2006.
  2. כתב האישום כולל מכירת שלושה אקדחים, רובה ציד, רוס"ר מיני מסוג MP5 ומספר רב של רוס"ר מסוג קלאצ'ניקוב.
  3. המערער הודה במיוחס לו בכתב האישום המתוקן.
  4. בימ"ש קמא גזר עליו 50 חודשי מאסר בפועל וכן מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 10,000 ש"ח או 10 חודשי מאסר תמורתו.
  5. הסנגורית הגישה ערעור וניסתה לצרף אליו ראיות חדשות שזכרן לא בא בבימ"ש קמא. לא נוכל לקבל ראיות אלו.
  6. לטענת הסנגורית המלומדת המסחר בנשק נעשה בין היתר, בשיתוף פעולה עם הרשות הפלסטינית על מנת לסלק נשק מן השטח. לא התרשמנו שכך הדבר. התרשמנו כי המערער פעל ועשה לביתו. את כלי הנשק מכר תמורת סכומים נכבדים. לא הוצגה ראיה ואבק של ראיה כי עסקינן במי שפועל בשם הרשות הפלסטינית.
  7. יתרה מכך, גם אם פעל המערער בשם הרשות הפלסטינית, אין הוא זכאי לסחור בנשק ללא אישור מפורש של המפקד הצבאי, ואם עשה אכן, חטא ועבר על הוראות הדין שבאזור.
  8. אין, ולא באו ראיות להיכן ולידי מי "התגלגלו" כלי הנשק. בהתאם לכך נגזר הדין של המערער.
  9. העונש שהושת על המערער נמצא במתחם העונש הראוי להשית על מי שחוטא בעבירות של מסחר בנשק. בוודאי ובוודאי במקרה בו המסחר אינו מעשה חד פעמי אלא נמשך על פני שנים רבות וכולל מסחר במספר רב של כלי נשק, כאשר לכך מתלווה גם מניע כלכלי.
  10. בתי המשפט באזור הבהירו לא אחת, בשורה של פסקי דין, כי יש לנהוג בחומרה יתרה באלה הסוחרים בנשק ואנו חוזרים ומדגישים נקודה זו ודברים אלה.

"נשק הוא דבר מסוכן מעצם טבעו וממש משום כך אין לקבל נשק, להחזיקו או להעבירו לאחר ללא היתר" (עד"י איו"ש 15/02)

  1. בדקנו ומצאנו כי בימ"ש קמא שקל כראוי את כל השיקולים, הן לחומרה והן לקולא,וביניהם חלוף הזמן מאז בוצעה העבירה האחרונה ועד למעצרו של המערער, ולא מצאנו מקום להתערב בשיקוליו ובעונש שהשית על המערער.
  2. אשר על כן, אנו דוחים את הערעור.

האב"ד אל"ם י' אורון :

אני מסכים.

המשנה לנשיא סא"ל נ' בנישו :

אני מסכים.

הוחלט כאמור, בפסק דינו של השופט י' לרר.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.

 


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>