פסק-דין בתיק הפ 8016/99

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי באר שבע
8016-99
22.3.2005
בפני :
ברוך אזולאי-ס.נשיא

- נגד -
:
שמואל גבי
עו"ד לין משה
:
אחים אהרוני קבלני בנין בע"מ
עו"ד המבורגר
פסק-דין

1.         ההליך:

המבקש ביקש בהליך זה להצהיר כי בהתאם  לפסק-דין שניתן בבית משפט זה

בתיק ת.א335/78 ופסק-דין שניתן בערעור על פסק הדין האמור בבית המשפט העליון בע.א 136/84, התחשיב הסופי המשקף את חיובי המשיבה לפי המבקש, הינו התחשיב שפורט בחוות הדעת של רו"ח מוריס כהן מיום 6.12.98, ולחלופין למנות מומחה למתן חוות דעת ביחס לאופן עריכת החישוב על פי פסקי הדין האמורים, או לנקוט בכל דרך אחרת שתאפשר את ביצוע פסקי הדין הנ"ל.

2.                להלן השתלשלות ההליכים שקדמו לתובענה:

א.      התובענה בתיק 335/78 של בית משפט זה היתה תביעה לפירוק שותפות ועריכת חשבונות.

      הרקע לכך היה הסכם שותפות שנערך בין המבקש ובין המשיבה, בתחילת שנת 1973, להקמת בריכת שחיה עבור המועצה האיזורית מרחבים, כאשר ההשתתפות במכרז היתה של האחים אהרוני בע"מ. לאחר מכן זכו שניהם במכרז נוסף להקמת בריכת שחיה בהרצליה.

      בתאריך 12.09.74, חתמו הצדדים על הסכם לפירוק השותפות.

      בדיון האמור הועלו טענות הנוגעות להפרת הוראות הסכם השותפות, אי ניהול מערכת חשבונות נפרדת עבור השותפות, העסקת קבלן המשנה, שוורץ גורן, תשלום לגוף שכונה צוות ר.י.ל, שינוי במאזנים, דמי ביטוח, משכורות התובע, הוצאות אש"ל, רכב ומכונת בטון וניכויים לקרן הביטוח של פועלי בנין, מס הכנסה, זוכוי לכספים שהופקדו בבנק ולרווחים בגינם, רווחים בגין תוספות לעבודה, עיכוב פקדון והנהלת חשבונות.

      בסופו של דבר נקבע בפסק דין מיום 26.01.84, כי המבקש זכאי מהמשיבה לסכום של 51,300 ש"ח בקשר לפרוייקט מרחבים, בתוספת הפרשי הצמדה כפי שנקבע בפסק הדין, ולסכומים שטרם שולמו ביחס למשכורות עבור פרויקט מרחבים לפי החלטה שהתקבלה בזמנו ועד לפירוק השותפות, בתוספת הפרשי הצמדה למדד יוקר המחיר, ולסכומים שטרם שולמו ביחס למשכורות עבור פרוייקט מרחבים לפי החלטה שהתקבלה בזמנו ועד לפירוק השותפות, בתוספת הפרשי הצמדה למדד יוקר המחיר, ומשכורות של אהרונהי מהרווחים של פרויקט הרצליה עד לפירוק. כמו כן נקבע בפסק הדין, כי התובע זכאי למחצית האישורים ולסכומי כסף שהתקבלו כהחזר מקרן הביטוח לפועלי בנין, ולמחצית מסכומי החזר ממס הכנסה בנוכוי האישורים והסכומים שבהם זה או שקיבל מידי הנתבעת בתוספת הפרשי הצמדה למדד יוקר המחיה, או לחלקו בניירות ערך, לגבי אותם כספים אם הושקעו בהסכמה בניירות ערך, ביחס לאפשרות לזכות ברווח שהסכום של 70,000 ל"י היה מכניס לשותפות אילו הוכנס מיד עם קבלתו, וכן שהתובע ישלם לנתבעת סך 1,000 ל"י שניכה על ידי המועצה המקומית מהסכום שהגיע לתובעת בגין פיגור בביצוע העבודה על ידי התובע, בתוספת הפרשי הצמדה למדד יוקר המחיה מהמועד בו חייב חשבון הנתבעת ועד לתשלום בפועל.

ב.      בערעור על פסק הדין האמור בבית המשפט העליון, הוחלט, בפסק דין מיום 3.3.98, כי יש לקבל את הערעור בחלקו המתייחס להחזרות מקרן הביטוח ויש לכלול ברווח של 275,000 ל"י, לו זכאים החאים אהרונה, את החזרי  קרן הביטוח בסך 79,560.02, צמודים בהתאמה למועד קבלתם. באשר למשכורות, נוכוי מס הכנסה והתייקרויות נדחה הערעור.

      לגבי חישובי ההצמדה נקבע כי יש לערוך את החישובים על פי מסמכים עליהם יסכימו הצדדים, ובהעדר הסכמה, יכול ראש ההוצאה לפועל לפנות לבית משפט זה לקבלת הבהרות על פי סעיף 12 לחוק ההוצאה לפועל.

      כמו כן, נקבע שלאור הזמן שחלף מאז התביעה המקורית, לא ראוי להחזיר את הדיון לבית משפט זה בשאלות ההצמדה, אף כי יתכן שהיה יכול וצריך להכריע בהן.

ג.        לאחר מתן פסק הדין בערעור, הגיש גבי שמואל ביום 28.3.95, בקשה להמשך ביצוע הליך שנפתח לאחר מתן פסק הדין בבית משפט זה, בתיק הוצאה לפועל אשקלון 1037/84.

      ביום 10.11.96 ניתנה על ידי ראש ההוצאה לפועל החלטה הקובעת כי ביצועו של פסק הדין האמור אינו אפשרי, וכי על הזוכה לפנות בעתירה לבית משפט מוסמך על מנת להשיג הצהרה אשר תקבע, כיצד ובאיזה אופן יתאפשר  ישומו של פסק הדין שביצועו מבוקש.

ד.       לטענת המבקש, הוא זכאי  על פי פסקי הדין האמורים, נכון ליום 6.9.98, ליתרת זכות בכרטיס השותפות בסך 130,808, ליתרת רווח לחלוקה בסך 99,893, ולהפרשי נוכויים במקור בסך 88,776 ש"ח.

3.   במהלך הדיון הוגשה על ידי ב"כ המשיבה בקשה לסילוק התביעה על הסף, בנימוק של התיישנות ובקשתה נדחתה בהחלטה מיום 14.8.00, תוך חיוב המשיבה לשלם למבקשת הוצאות ושכ"ט עו"ד.

4.   בתאריך 26.12.01 הוחלט על מינויו של רו"ח חן ברדיצ'ב למתן חוות דעת ביחס לסכום לו זכאי המבקש מהמשיבה על פי פסקי דין האמורים, בהתחשב בהליכי ההוצאה לפועל וההחלטה מיום 14.8.00.

5.   לאחר שהוסדרה הפקדת שכרו של המומחה ולאחר שניתנה החלטה בבקשת המומחה למתן הבהרות ביחס לאופן עריכת החישובים, הגיש המומחה את חישוביו בחוות דעת מיום 13.8.03, עליה נחקר בחקירה נגדית.

על פי חוות הדעת האמורה, זכאי המבקש לסכום של 276,660 ש"ח, נכון ליום 31.7.03.

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>