חפש עורך דין לפי תחום משפטי
| |

פסק-דין בתיק הפ 569/07

: | גרסת הדפסה
ה"פ
בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו
569-07
22.7.2008
בפני :
ד"ר דרורה פלפל / ס. נשיא

- נגד -
:
1. משה גוהר
2. דוד גוהר
3. רחל יעיש
4. ישראל גוהר
5. יוסף גוהר
6. חביבה בוקאי
7. כולם להלן: "יורשי המנוחה לטיפה גוהר ז"ל"

עו"ד ש' צוברי
עו"ד י' סולמי
:
חלה יצחק
עו"ד י' מרחבי
פסק-דין

א.         מהות התובענה

זו תביעה למתן פס"ד הצהרתי בו יצהיר בית המשפט כי הסכם המכר שנחתם בין הגב' לטיפה גוהר ז"ל (להלן: "המנוחה") לבין המשיב בתאריך 4.12.2000, - בוטל כדין.

המנוחה נפטרה ב - 23.10.2006.

ב.         עובדות רבלנטיות

בתאריך 23.8.1998 נחתם הסכם מכר בין המנוחה לבין מנשה סימן טוב ז"ל במסגרתו רכשה המנוחה 9.4% מהזכויות בגוש 6362 חלקה 13 תת חלקה 4 (להלן: "המקרקעין") (נספח א' לה"פ).

בתאריך 4.12.2000 חתמה המנוחה על הסכם למכירת זכויותיה במקרקעין למשיב, תמורת הסכום של 395,000 דולר (להלן: "הסכם המכר").

במעמד חתימת הסכם המכר היה על המשיב לשלם למוכרת סכום של 150,000 דולר.

אין מחלוקת בין הצדדים כי סכום זה לא שולם.

יתרת התשלומים הוסדרו בסעיף 3 להסכם, ואין מחלוקת עובדתית כי סכומים אלה לא שולמו.

כתוצאה מכך הוגשה התובענה.

לטענת המשיב, בנוסף לכך שהתובענה הוגשה בשיהוי ניכר ולכן אין להיעתר לה, אזי את עיסקת המכר החליפה, למעשה, עיסקה אחרת, לפיה בני משפחת יעיש אמורים לקבל 3 דירות מחברה בשם נווה איתנים שבשליטתו של המשיב וכן כי היו הסכמים אחרים בין הצדדים ובין צדדים נוספים.

לטענתו הסכמים אלה קוימו ויקויימו ולכן אין לקבל את טענת המבקשים כי הסכם המכר בוטל כדין.

ג.         לענין שיהוי הגשת התובענה

איני סבורה כי המדובר כאן בשיהוי קלאסי או אחר.

ברמה העובדתית

אכן ההסכם בין הצדדים נחתם ב - 4.12.2000 ואילו התביעה הוגשה ביום 6.5.2007, אבל בדרך קרו מספר אירועים:

-           קיימת העדות של בת המנוחה כי במהלך השנים היו מגעים עם המשיב לענין התשלום, והמנוחה חיכתה.

-           ייתכן שהרקע לכך היה קשרים עיסקיים מתוכננים או קיימים בין הצדדים, בענינים אחרים, שחלקם יצא אולי אל הפועל וחלקם (ענין רכישת 3 דירות מחברת נווה איתנים שבשליטת המשיב) לא יצא אל הפועל.

-           לפי תשלום השובר למס שבח, (ת/6) בשנת 2005 עדיין היתה המנוחה בדעה כי העיסקה קיימת שאחרת לא ניתן להסביר מדוע היא שילמה את מס השבח שחל עליה עם ביצוע העיסקה.

-           בשלב מסויים, וקרוב לוודאי לאחר שהמנוחה או מי מבני משפחתה ראו, בנוסף להתנסותם האישית, גם פרסומים בתקשורת לגבי דרך פעילותו של המשיב (ר'                  נספח ב') הגיעה המנוחה, בוודאי בעזרת המבקשים למסקנה שעליה לעמוד על כך שאדם המוכר נכס זכאי לתמורה באיזשהוא שלב, עפ"י החוזה, והודיעה על ביטולו. זה היה במכתבו של עו"ד איתן לביא ביום 10.5.2006 (ר' נספח ג' ל-ה"פ).

התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:
לרכישה הזדהה

בעלי דין המבקשים הסרת המסמך מהמאגר באמצעות פניית הסרה בעמוד יצירת הקשר באתר. על הבקשה לכלול את שם הצדדים להליך, מספרו וקישור למסמך. כמו כן, יציין בעל הדין בבקשתו את סיבת ההסרה. יובהר כי פסקי הדין וההחלטות באתר פסק דין מפורסמים כדין ובאישור הנהלת בתי המשפט. בעלי דין אמנם רשאים לבקש את הסרת המסמך, אולם במצב בו אין צו האוסר את הפרסום, ההחלטה להסירו נתונה לשיקול דעת המערכת
הודעה Disclaimer

באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי.

האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר.


כתבות קשורות

    חזרה לתוצאות חיפוש >>