פסק-דין בתיק הפ 247/07
|
בש"א, ה"פ בית המשפט המחוזי חיפה |
247-07,16247-07
19.12.2007 |
|
בפני : סגן הנשיא גדעון גינת |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: יעקב כרמון (לשעבר: קרימן) עו"ד כפיר גבע |
: 1. אייל אנגליסטר 2. קאסם כיאל עו"ד 3. רשמת המקרקעין - לשכת רישום המקרקעין חיפה עו"ד פמ"ח (אזרחי) |
| פסק-דין | |
1. בתובענה שהוגשה על דרך של המרצת פתיחה ביום 29/10/07 נכללו עתירות לסעדים הבאים:
"א. צו הצהרתי לפיו הערת האזהרה אשר נרשמה לטובת המשיב 1 ביום 7/8/2007 על המקרקעין הידועים כחלקה 45 בגוש 17141 נרשמה מכוח פעולות תרמית וזיוף, ולכן - בטלה.
ב. ליתן צו הקובע, כי יש למחוק את הרישום בגין הערת האזהרה לטובת המשיב 1 בלישכת רישום המקרקעין, וליתן למשיבה 3 הוראה מתאימה על כך.
ג. ליתן צו הקובע, כי הסכם המכר ו/או יפוי הכוח ו/או כתב ההסכמה ו/או כל מסמך אחר, מכוחם נרשמה הערת האזהרה לטובת המשיב 1 בלישכת רישום המקרקעין, הינם בטלים, ומשכך עיסקת המכר המזוייפת בטלה ומבוטלת.
ד. להתיר למבקש לפצל את סעדיו כמפורט להלן".
2. בתגובה בכתב שהוגשה ביום 11/12/07 מטעם לשכת רישום המקרקעין חיפה נכתב:
"1. מבלי לפגוע בנטען לעיל, תפרט המשיבה את העובדות נשוא התובענה ככל שאלה ידועות לה:
1.1. ביום 07.08.07 נרשמה הערת אזהרה על זכויותיו של המבקש, קרימון יעקב בחלקה 45 בגוש 17141 (להלן: "החלקה") לטובת אייל אנגליסטר, המשיב מס' 1 (להלן "המשיב") לפי שטר מס' 29635/07.
1.2. תיק הפעולה שהוגש ללשכת רישום המקרקעין נחזה ככשר לרישום וכלל בקשה לרישום הערת אזהרה (בה חתם עו"ד קאסם כיאל, המשיב מספר 2, לכאורה, בשם המבקש); תצהיר הסכמה של המבקש לרישום הערת אזהרה על שם המשיב (חתימת המבקש על התצהיר אושרה לכאורה על ידי עו"ד קאסם כיאל, המשיב מספר 2); הסכם שנערך לכאורה בין המבקש לבין המשיב (בסעיף 13 להסכם נכתב כי ביצוע פעולת העברת הבעלות בלשכת רישום המקרקעין תבוצע על ידי עו"ד קאסם כיאל); וייפוי כוח שנתן לכאורה המבקש לעו"ד קאסם כיאל.
1.3. תיק הפעולה הוגש לרישום על ידי עו"ד מחמוד חטיב, אשר אימת, לכאורה, את חתימתו של עו"ד קאסם כיאל על הבקשה לרישום.
1.4. משמלאו לכאורה התנאים הקבועים בסעיף 126 לחוק המקרקעין, תשכ"ט-1969 (להלן: "חוק המקרקעין") ובסימן א', פרק ג' לתקנות המקרקעין (ניהול ורישום), תש"ל-1969 רשמה המשיבה את הערת האזהרה כמבוקש.
1.5. יצוין כי בעת הגשת התיק לרישום בדק פקיד הרישום אם שמו של עו"ד מחמוד חטיב מופיע ברשימת עורכי הדין המושעים שנשלחה ללשכת רישום המקרקעין על ידי לשכת עורכי הדין, אך שמו לא הופיע ברשימה זו. השעייתו של עו"ד חטיב מהלשכה הופיעה רק בהודעה שנשלחה ללשכת הרישום במועד מאוחר יותר.
1.6. לאחר רישום ההערה נשלחה הודעה למבקש על רישום הפעולה, בהתאם להוראות סעיף 126(ב) לחוק המקרקעין. דא עקא, ההודעה נשלחה לכתובת המופיעה בהסכם המכר אשר צורף לתיק השטר, אשר בדיעבד התברר כי אינה נכונה.
... אישור ביצוע פעולה מיום 7.8.07 שנשלח למבקש לכתובת רחוב וייס יעקוב 19/8 תל-אביב מצורף לתגובה זו ומסומן נספח א'
1.7. משהתקבלה בלשכת רישום המקרקעין הודעה בדבר השעייתו של עו"ד מוחמד חטיב, פנתה רשמת המקרקעין ללשכת רישום האוכלוסין בבקשה לקבלת מידע בדבר כתובתו הרשומה של המבקש. משהתקבלה ומשהתברר כי אינה זהה לכתובת הרשומה בהסכם שצורף לתיק השטר נשלח למבקש המכתב מיום 18.10.07 אשר צורף לתובענה והוא הודעה על רישום הערת אזהרה על זכויותיו בחלקה.
1.8. בתגובה, התקבל מכתבו של ב"כ המבקש אשר צורף כנספח ג' לתובענה, עליו השיבה רשמת המקרקעין במכתבה מיום 23.10.07, נספח ד' לכתב התביעה.
1.9. כאמור במכתב נספח ד', אין רשמת המקרקעין מוסמכת לסרב לקבל לרישום מסמכים הנחזים ככשרים, ואין היא מוסמכת לקבוע כי רישום הוא מזויף. יחד עם זאת, הסכימה רשמת המקרקעין להקפיא מנהלית את רישום הזכויות בחלקה לשלושים יום, על מנת לאפשר למבקש להמציא צו שיפוטי המורה על מניעת שינוי הרישום.
1.10. יצוין כי לאחר הגשת התובענה התקבל בלשכת רישום המקרקעין מכתבו של עו"ד כיאל קאסם מיום 1.11.07, ובו נטען כי חתימתו על המסמכים שבתיק השטר זויפו.
... המכתב מיום 1.11.07 מצורף לכתב תגובה זה ומסומן נספח ב'"
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|