פסק-דין בתיק הפ 1247/07
|
ה"פ בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו |
1247-07
31.3.2008 |
|
בפני : ד"ר דרורה פלפל / ס. נשיא |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: 1. פולקמן משה 2. פולקמן ליאור 3. פולקמן (פסטינגר) רוזה עו"ד י. ויטשנר |
: 1. עזבון המנוח גויטה אלפונסו ע"י אשתו הגב' טוני גולן ו/או יצחק גולן 2. חברת חלקה 1011 בגוש 6122 בע"מ 3. חברת חלקה 1250 בגוש 6122 בע"מ 4. חברה חלקה 1251 בגוש 6122 בע"מ |
| פסק-דין | |
א. מהות התובענה
זוהי תובענה למתן פסק-דין הצהרתי לפיו הדירה המצויה ברחוב מימון מס' 44 (לשעבר רחוב העבודה 44) בבני-ברק, דירה בת 2 חדרים בקומה שניה, אשר רשומה בלשכת רישום המקרקעין בפתח-תקוה בגוש 6122 חלקה 1574 תת-חלקה 13 (להלן: " הדירה"), שייכת למבקשים, והם זכאים שהדירה תירשם על שמם בלשכת רישום המקרקעין בחלקים שווים.
כן התבקש בית-המשפט למנות את בא-כוח המבקשים ככונס נכסים ולטפל בכל הקשור בהסדרת רישום הדירה על שם המבקשים בספרי רשם המקרקעין, ואצל משרדי מיסוי המקרקעין.
ב. עובדות רלבנטיות
השתלשלות העניינים נשוא תובענה זו, תחילתה בשנת 1963, עת נחתם חוזה למכירת הדירה, בין הקבלן אלפונסו גויטה ז"ל, לבין המבקשת 3 (להלן: " החוזה", צורף לתובענה כנספח א').
סעיף 4 לחוזה קבע את מחיר הדירה בסך 20,200 ל"י, ואת לוח הזמנים לתשלומים של הסך הנ"ל.
ביום 25.6.63 אישר הקבלן גויטה ז"ל, בכתב, את קבלת מלוא התמורה עבור הדירה מבעלה של המבקשת 3 (נספח א' לעיל), והמבקשת 3 יחד עם 2 ילדיה - המבקשים 1-2, קיבלו את החזקה בדירה, והם מחזיקים בה מאז ועד היום ונוהגים בה מנהג בעלים.
יש לציין, כי על-פי סעיף 6 לחוזה התחייבה המבקשת 3 להופיע במשרד ספרי האחוזה למטרת רישום העברת הדירה על שמה, לפי זימון שתקבל מהמוכר-הקבלן גויטה, ולפעול לצורך כך בהתאם להוראות עו"ד ב. מלחי, אשר טיפל ברישום הבניין כבית משותף (נספח ו' לתובענה-מסמכים המעידים על היותו של עו"ד מלחי מנהל המשיבים 2-4 הרשאי לחתום בשמם).
כעולה מכתב התביעה, המבקשים סברו במהלך כל השנים כי הדירה רשומה על שמם ולא בדקו את העניין בלשכת רישום המקרקעין.
הם מציינים שהדירה רשומה על שמה של המבקשת 3 ברשויות השונות כגון העירייה וחברת החשמל, ומעולם לא נשמעה טענה ו/או תביעה ממאן דהוא כנגד החזקה שלהם בדירה.
הם גם צירפו לתובענה מסמכים מהם עולה כי הקבלן גויטה הוא זה שביקש וקיבל את היתר הבניה לבניית הבניין בו מצויה הדירה שנמכרה להם (נספח ה' לתובענה).
לטענתם, בסוף שנת 2004 - תחילת שנת 2005, בדק המבקש 1 בלשכת רישום המקרקעין את רישום הזכויות בדירה ונוכח לדעת כי הדירה אינה רשומה על שם אמו, אלא היא בבעלות המשיבות 2, 3 ו-4 וכתובתן רשומה אצל עו"ד ב. מלחי (אשר נפטר בינתיים) (נסח הטאבו משנת 2004 צורף כנספח ב' לתובענה).
מכאן התובענה, שהוגשה לבית-המשפט ביום 3.12.07 (לאחר שהליך קודם שהגישו המבקשים בשנת 2005 נמחק עקב אי צירוף המשיב 1 כצד להליך);
התיק הועבר להרכב זה ביום 3.2.08.
המשיבים 2-4 לא אותרו ועל כן בוצע להם תחליף המצאה, אך עד עתה לא הוגש כתב הגנה ואיש לא התייצב מטעמם לדיון שהתקיים ביום 27.3.08.
באותו דיון מיום 27.3.08, אליו התייצב כאמור רק בא-כוח המבקשים, הוא הגיש לבית-המשפט אישור בכתב, חתום על ידי טוני גולן ויצחק גולן- אשתו ובנו של אלפונסו גויטה ז"ל, בו נכתב כי אין להם כל התנגדות שהדירה תועבר על שמם של המבקשים.
האישור נרשם על גבי מכתב ששלח בא-כוח המבקשים אל ה"ה גולן בו הודיע להם על הגשת התובענה דנן, אשר העתק ממנה צורף למכתבו, וכן נמסר להם דבר מועד הדיון שנקבע כאמור, ליום 27.3.08.
ג. תוצאת הדיון
על יסוד כל העובדות המפורטות לעיל, ומכיוון שמטעם המשיב 1 לא הובעה התנגדות, ומטעם המשיבות 2-4 לא הוגש כתב הגנה, למרות שבוצע תחליף המצאה על-פי הוראות שניתנו לעניין זה, הנני מורה כדלקמן:
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|